Afdrukopties:

Vega kaasburger met witlof, augurk en ei

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten

Dit heb je nodig voor 2 burgers:
 2 verse witte (burger)bolletjes
 2 kaasburgers (ik gebruikte Garden Gourmet kaas-schnitzel)
 8 blaadjes witlof
 4 dunne maar grote plakken tomaat
 2 eieren
Voor de saus:
 1 el mayonaise
 1 el kwark of dikke yoghurt
 2 el augurk blokjes
 1 tl grove mosterd
 peper
 zout
Nog meer nodig:
 Oven of airfryer
 koekenpan
1

Verwarm de airfryer of oven voor zoals op de verpakking van de kaasburgers staat beschreven.

2

Normaal gesproken bak ik het broodje nog wat krokant. Maar gezien de kaasburger en witlof een lekkere crunchy bite geven sla ik dat nu over.

3

Haal 6 of 8 blaadjes van een stronkje witlof af. Ligt een beetje aan de grootte.

4

Maak het sausje door alles hiervoor door elkaar te roeren.

5

5 minuten voor de burgers klaar zijn bak je nog twee eieren zodat ze nog net een lopende dooier hebben.

6

Bouw de burger op; brood, witlof, augurken saus, tomaat, burger, ei, nog een beetje saus en de bovenkant van het broodjes. Eenvoudig, lekker en snel klaar!