Afdrukopties:

Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd18 minutenTotale tijd25 minuten

Dit heb je nodig:
 200 ml kokosmelk
 200 gram maïs
 200 gram kikkererwten
 1 mini blikje tomatenpuree
 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
 flinke scheut olie
 1 groente bouillonblokje
 125 gram rode linzen (gedroogd)
 400 ml water
 pita's of naan
 2 tl vanouvan
 1 tl paprikapoeder
 1/4de tl cayennepeper
 yoghurt (optioneel)
Nog meer nodig:
 hapjespan
 tosti-ijzer of contactgrill
 pollepel
Zo maak je het!
1

Zet een hapjespan op laag vuur met een scheut olie erin.

2

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan voor een minuut of 3.

3

Voeg dan de tomatenpuree en de specerijen toe. Bak dit ook voor 2 minuutjes mee.

4

Voeg de kokosmelk toe roer goed door tot het begint te koken.

5

Giet de mais en kikkererwten af en voeg deze samen met de linzen, het water en bouillonblokje toe. Zet het vuur hoger om het geheel aan de kook te brengen.

6

Zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het pruttelen voor 10-12 minuten en roer af en toe door.

7

Bak de pita's of naan af tussen de grill. Schep de stoof in twee kommen en maak af met een schep yoghurt en het brood. Eet smakelijk!