Afdrukopties:

Smeuïge kruidkoek

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd40 minutenTotale tijd3 uur

Dit heb je nodig:
 250 ml (plantaardige) melk, ik gebruikte havermelk
 125 gram tarwebloem
 100 gram zelfrijzend bakmeel
 50 gram amandelmeel
 1 ei
 50 gram honing
 50 gram rietsuiker
 2 el appelstroop
 2 tl kaneel
 2 tl koekkruiden
 1 tl nootmuskaat
 0,50 tl cayennepeper
 0,50 tl kruidnagel
 0,50 tl gemberpoeder
 0,50 tl kardemom
 flinke snuf zout
 1 tl bakpoeder
Nog meer nodig:
 velletje bakpapier
 cakevorm van 24 cm
 mengkom
 garde
 siliconen spatel
Zo maak je het:
1

Verwarm eerst de oven voor op 165 graden hete lucht. Bekleed ook alvast de cakevorm met bakpapier.

2

Roer eerst het ei los samen met de appelstroop. Voeg dan de melk, honing, rietsuiker en het zout toe en meng dit ook goed door elkaar.

3

Voeg dan het tarwebloem, zelfrijzend bak- en amandelmeel toe. Roer dit tot een egaal beslag. Voeg vervolgens alle kruiden, specerijen en het bakpoeder toe. Meng tot dit er ook goed doorheen zit. Giet dan het beslag in de cakevorm en bak de koek gaar in 35-40 minuten.

4

Volledig af laten koelen. Een dag later smaakt hij nog beter! Lekker smeuïg en plakkering. Extra lekker met een laagje gezouten boter. Bewaar de koek buiten de koeling in een stuk folie.