Print Options:

Plaattaart met broccoli, kikkererwten en geitenkaas

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Ingrediƫnten:
 1 rol vers bladerdeeg 40 x 24 cm
 120 g broccoliroosjes, geblanceerd
 120 g kikkererwten, uitgelekt
 2 tbsp naturel hummus
 2 tbsp tomatensaus (voor pizza of pasta)
 1 kleine witte ui, in halve ringen
 8 kalamata olijven, in ringetjes
 2 handjes geitenkaas bolletjes
 1 tsp curry madras kruiden
 geklutst ei
 sesamzaadjes
Nog meer nodig:
 velletje bakpapier
 vork
 steelpan
Zo maak je het:
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Zet een plaat klaar met een velletje bakpapier erop. Rol de bladerdeeg hierop uit. Vouw de randjes naar binnen en druk dit lichtjes aan met een vork. Smeer dan de randen in met geklutst ei en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

2

Prik met een vork ook wat gaatjes in de rest van de bodem. Roer de hummus, tomatensaus en curry madras kruiden door elkaar en smeer dit gelijkmatig over het deeg.

3

Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel dit samen met de geitenkaas, kikkererwten, olijven en uien over de taart.

4

Schuif de plaattaart in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!