Maak eerst het sausje. Roer daarvoor de basterdsuiker door het hete water zodat het is opgelost. Voeg daarna de andere ingrediënten voor het sausje toe er roer door elkaar.
Ontdooi de garnalen met warm water en doe hier een halve el sojasaus, mespuntje Cayenne peper, olie en halve teen fijn geperste knoflook bij. Roer goed, en zet apart.
Breng een pan met water aan de kook en zet de andere twee koekenpannen alvast op laag vuur om op te warmen. Alles heeft nu nog zo'n 10 minuten nodig.
Kook de noodles gaar zoals op de verpakking staat. Bak in de grote koekenpan het roerei. Doe dit in een druppeltje olie en haal het ei dan uit de pan en zet apart in een schaaltje. Giet dan weer een klein beetje olie in de pan. Voeg dan de gember en knoflook toe gevolgd door de groente mix. Roerbak dit voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.
Bak in de kleine koekenpan de garnalen. Ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Zet dan het vuur uit maar laat ze in de pan liggen.
Giet de noodles af en voeg deze toe aan de groente, Voeg het sausje hieraan toe en roer deze er voor een minuut doorheen. Schep de pad thai in een kom of op een bord.
Maak af met de garnalen, taugé, roerei, peterselie, pinda's en limoen partjes. Eet smakelijk!