Afdrukopties:

Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd30 minutenTotale tijd4 uur 30 minuten

Dit heb je nodig voor 8 personen!
Bodem:
 150 gram Nizza kokos koekjes
 65 gram roomboter
 2 el geroosterde kokosrasp
 2 mespuntjes zout
 50 gram witte chocolade druppels
Vulling:
 500 ml slagroom
 80 gram kristalsuiker
 2 limoenen sap en rasp
 4 blaadjes gelatine
 1 tl vanille pasta (Nielsen Massey)
Nog meer nodig:
 steelpan
 springvorm van 18 cm doorsnee (20 kan ook)
 velletje bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 mengkom
 keukenmachine
Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de bodem van de springvorm met bakpapier en zet een strookje acetaatfolie tegen de randen. Zet ook de gelatine alvast te weken in koud water.

2

Smelt de boter in een steelpan. Maal intussen de Nizza koekjes fijn in een keukenmachine (of mep ze fijn met een deegroller). Voeg dan de warme gesmolten boter en kokosrasp toe en maal dit kort. Voeg dan de chocolade stukjes toe en maal dit ook kort. Door de warmte van de boter smelt de witte chocolade een klein beetje, daardoor plakt alles ook lekker aan elkaar. Stort dit dan in de vorm en druk het gelijkmatig goed aan tot in de randjes.

3

Doe de limoenrasp- en sap in een steelpan samen met de suiker en vanille pasta. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Zo heb je een limoen suiker siroop. Knijp de gelatine uit en los dit hierin op. Laat het geheel zoveel mogelijk afkoelen. Dit gaat het snelst door het in een stenen schaaltje te gieten en regelmatig te roeren.

4

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig met een handmixer. Als de suikersiroop is afgekoeld tot in ieder geval handwarm kun je dit al mixend bij de slagroom gieten. Omdat de slagroom koud is gaat de gelatine redelijk snel werken. Na het mixen spatel je de boel met de hand nog even goed door en giet je dit op de koek bodem. Als het goed is loopt het vanzelf glad uit. Zo niet, egaliseer de boel dan met een spatel of paletmes (volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen).

5

Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast voordat je hem aan kunt snijden. Genieten maar!