Afdrukopties:

Limoen-aardbeien roomslof met meringue

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd1 uurKooktijd30 minutenTotale tijd5 uur

Dit heb je nodig voor 8 personen!
Bodem:
 250 gram taartbodem & koekjes mix
 80 gram roomboter
 1/2 ei
Bodem vulling:
 80 gram pistachenoten
 30 gram kristalsuiker
 4 el eiwit
Room vulling:
 175 ml slagroom
 100 gram verse aardbeien, ik kleine blokjes
 30 gram kristalsuiker
 sap van 1 limoen
 rasp van een halve limoen
 1/2 tl vanille pasta
 1,5 blaadje gelatine
Meringue:
 14 gram meringuepoeder
 125 ml water
 250 gram fijn kristalsuiker
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm doorsnee
 kommetje van ongeveer 500 ml
 spuitzak met glad spuitmondje
 keukenmachine of staafmixer met bakje
 keukenfolie
 standmixer
 brandertje
 steelpan
Zo maak je het!
1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. En verwarm de oven voor. Zet ook alvast de gelatine te weken in koud water.

2

Maak het koekdeeg volgens de verpakking. Rol het gelijkmatig uit en leg dit op de bodem van de vorm.

3

Maal de pistachenoten met de suiker en het eiwit tot een dunne spijs. Verdeel dit over het deeg tot 1,5 cm van de rand. Bak de koek gaar in ongeveer een half uur.

4

Pak het kommetje erbij leg er een laagje keukenfolie in. Doe de suiker, het limoensap en de rasp in een steelpan en kook in een paar minuten tot een siroop. Zet het vuur uit en los hier dan de gelatine in op en voeg de vanille toe.

5

Ondertussen snijd je de aardbeien in stukjes en klop je de slagroom lobbig. Wanneer het limoen-gelatine goedje voor het grootste deel is afgekoeld giet je dat langzaam en al roerend door de lobbige slagroom. Als alles er doorheen zit voeg je de aardbeien toe en meng je deze er ook doorheen. Doe het geheel in het kommetje met de folie.

6

Zet dit zeker 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Haal daarna de mousse voorzichtig uit het kommetje. En zet deze op het midden van de koelbodem. Haal de folie er vanaf.

7

Maak dan de meringue klaar. Het is fijn om hier een ruime hoeveelheid van te hebben. Hoe je het moet maken staat niet op het potje. Maar Google even 'Bouwhuis meringue poeder' daar vind je hoe je het moet maken (heel makkelijk, meer dan mixen is het niet). De suiker die er later nog bij moet heb ik gehalveerd (zoet genoeg wat mij betreft).

8

Doe het schuim in een spuitzak met een groot glad spuitmondje. Spuit rondom meringue op de taart zoals je op de foto's kunt zien. Pak een brandertje erbij en maak hier de taart mee af. Eet smakelijk!