Afdrukopties:

Homemade dragonmayonaise

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

Dit heb je nodig:
 3 verse eigelen (van middelgrote eieren)
 175 ml zonnebloemolie
 1 tl grove mosterd
 1 el notenazijn
 1 takje verse dragon, fijngehakt
 snuf zout
 peper
Nog meer nodig:
 mengkom met een rubber randje onderop voor grip
 garde
Zo maak je het:
1

Zet de kom op het aanrecht en zorg voor een goede grip. Dit kan door een mengkom te gebruiken met zo'n rubber rand aan de onder kant. Of gebruik anders een vochtige theedoek welke je verfrommelt op het aanrecht legt en hier de kom op zet.

2

Meng de eigelen met de mosterd en een snufje zout. Pak de olie erbij en giet dit er langzaam in een heel dun straaltje bij. Blijf continue in beweging met de garde. Ik maakte de hele tijd een hen en weer beweging en pakte af en toe de hele kom mee. Je kunt ook rondjes blijven roeren.

3

Als de olie er voor de helft doorheen zit voeg je de azijn toe. Vervolg daarna het olie gieten. Klop zo lang/hard tot je de gewenste dikte hebt. Voeg als laatst nog wat peper toe en de verse dragon. Doe dit vooral op smaak. Ik had verse dragon uit de vriezer (die daar al even lag). De smaak zal wat minder zijn geweest dan wanneer je echt verse dragon gebruikt.

4

Je kunt dit ook met de staafmixer doen maar mijn voorkeur voor het eindresultaat is toch echt met de hand. De keus is aan jou dus. Heeeeerlijk met een homemade frietje. Of op toast met avocado, tomaat en spinazie als lunch bijvoorbeeld.