Afdrukopties:

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd1 uur 30 minuten

Dit heb je nodig (voor 6 cupcakes):
 165 gram cupcake mix (Funcakes)
 85 gram roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
 1,5 middelgroot ei
 2 el hazelnoot crunch
Topping:
 150 ml slagroom
 75 gram Enchanted cream poeder
 10 gram creamy karamel smaakpasta
 gouden ster sprinkles
 hazelnoot crunch
Nog meer nodig:
 stand- of handmixer
 spuitzak + (kartel)spuitmondje
 muffin bakvorm + papiertjes
 ijsschep of 2 eetlepels
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor volgens de Funcakes verpakking. Zet de bakvorm met papiertjes alvast klaar.

2

Maak het cakebeslag ook volgens de verpakking en roer daar als laatst nog 2 el hazelnoot crunch doorheen. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en bak ze gaar en goudbruin in 18-20 minuten.

3

Maak in de tussentijd de topping door de slagroom op hoog tempo te kloppen met het Enchanted cream poeder. Roer in de laatste minuut de smaak pasta erdoorheen.

4

Kies een spuitmondje uit en doe deze in de spuitzak. Doe dan ook alvast de topping in de zak en leg dit vervolgens in de koelkast.

5

Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met een dubbele rozet van de karamel topping. Maak af met de gouden sterren en wat hazelnoot crunch. Het aller lekkerst om direct vers op te eten. Moet of wil je ze wat langer bewaren? Doe dit dan in de koelkast. Eet smakelijk!