Afdrukopties:

Hartige pompoen cake met feta

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd25 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur 30 minuten

Ingrediƫnten:
 250 g pompoen, in blokjes + extra als topping
 150 g zelfrijzend bakmeel
 100 g feta + extra als topping
 2 grote eieren of 3 kleintjes
 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten + extra als topping
 5 eetlepel olijfolie
 1 grote uit, fijngehakt
 2 theelepel kerrie
 1 theelepel paprikapoeder
 ½ theelepel kardemom
 1 mespuntje cayennepeper
 1 theelepel zout
 peper (optioneel)
Materiaal:
 een klein (siliconen) cake vorm
 steelpannetje
 koekenpan
 staafmixer
 mengkom
 bolzeef
 spatel
 velletje bakpapier
Zo maak je het!
1

Zet de oven alvast aan op 180 graden en bekleed de bakvorm met en velletje bakpapier.

2

Zet een pannetje water op en kook de pompoen blokjes gaar in een minuut of 8. Snipper het uitje fijn en bak deze glazig in de olijfolie samen met alle specerijen en het zout.

3

Giet de pompoen af en spoel deze koud onder de kraan. Pureer de pompoen en doe dit in de mengkom.

4

Voeg hier het ui mengsel aan toe, de eieren en ook de pompoenpitten. Meng dit met een spatel.

5

Roer het zelfrijzend bakmeel door het pompoen/ei mengsel. Verkruimel dan de feta en spatel dit door het beslag.

6

Schep het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.

7

Maak af met stukjes pompoen, feta en pompoenpitten.

8

Schuif de cake voor ongeveer 45 minuten de oven in. Check altijd of deze gaar is voor je hem de oven uithaalt. Bak indien nodig langer. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rekje. Bewaar afgedekt in de koelkast.