Maak eerst het deeg door de patent bloem, boter blokjes, vanille- en kristalsuiker, water en het zout door elkaar te kneden. Dit kan met de hand maar ook een in een machine met vlinder. Het is een beetje kleverig dus probeer niet te lang te kneden. Druk het deeg een beetje plat en bestuif met wat extra bloem. Wikkel dit dan in wat keukenfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.
In de tussentijd snijd je de perzik in partjes en deze doe je samen met de gehalveerde frambozen, suiker en citroensap in een kommetje. Roer dit door elkaar en zet apart.
Meng in een klein schaaltje de havermout met de kokosrasp. Mocht je nou helemaal niet van kokos houden? Gebruik dan 2 el havermout. Dit mengsel vangt het overtollige vocht op zodat de bodem wel goed gaar kan worden.
Verwarm dan de oven voor op 210 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier. Bebloem het aanrecht en leg hier dan (na minimaal 30 minuten koelkast) het deeg op. Rol dit uit tot een ronde plak van ongeveer 28 cm doorsnee.
Strooi in het midden het haver/kokos mengsel. Verspreid dit tot ongeveer 3 cm van de rand. Schep dan hier het fruit mengsel op. Verdeel dit tot ongeveer 4 cm van de rand.
Vouw de randen naar binnen om. Doe dit per paar centimeter zodat je ook een beetje van die kartels in de rand krijgt. Smeer de rand in met water op plantaardig melk. Strooi hier dan de pistache en suiker op. Schuif de galette voor ongeveer 25 minuten de oven in. Haal de galette uit de oven als de randen mooi bruin zijn.
Je kunt de galette warm en lauwwarm serveren. Zelf eet ik hem het liefst helemaal afgekoeld of koud. Wil je hem nog wat extra's geven? Maak er dan een lekkere vanillesaus of slagroom bij.