Afdrukopties:

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Opbrengsten1 portie

Dit heb je nodig!
Deeg:
 150 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra
 130 gram Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie om in te bakken
Toping:
 150 gram cottage cheese
 150 gram aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 Rasp en sap van een halve limoen
 1 el water
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden
Nog meer nodig:
 koekenpan
 steelpan
 bolzeef
 handmixer (optioneel)
 deegroller
Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de yoghurt en het zout. Dit kan met de hand maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in twee├źn. Bebloem het aanrecht en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit een koekenpan op laag vuur. Doe hier een theelepel zonnebloemolie in. Leg 1 broodje hierin en bak deze bruin en gaar in ongeveer 5 minuten aan elke kant. Herhaal dit met het andere brood. Doe dit alles op laag tot middelhoog vuur.

4

Ondertussen doe je de limoenrasp en het sap samen met de suiker en het water in een steelpan. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. Zo verdampt het water en krijg je een siroop. Blijf ondertussen roeren en zet dan het vuur uit.

5

Snijd de aardbeien in stukjes en roer ze door de siroop.

6

Wanneer de flatbread klaar is leg je dit op een bord en besmeer je ze met een laagje cottage cheese. Schep vervolgens de siroop-aardbeien erop en maak af met de munt. Eet smakelijk!