Print Options:

Abrikoos-bastogne rolls met amandelschaafsel

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

Dit heb je nodig (10 rolls):
 1 rol bladerdeeg
 4 el abrikozenjam
 5 Bastogne koeken, grof gehakt
 3 handjes blauwe bessen (vers of diepvries)
 2 el amandelschaafsel
Nog meer nodig:
 bakplaat of ovenschaal
 bakpapier (optioneel)
 paletmes of spatel
Zo maak je het!
1

Rol het bladerdeeg uit. Schep hier de jam op en smeer gelijkmatig uit over de hele plak deeg.

2

Verdeel dan de koek kruimels en blauwe bessen erover.

3

Begin aan de smalle kant en rol het het bladerdeeg weer op. Het hoeft niet superstrak maar ook niet te los want dan valt alles er tussenuit.

4

Snijd de rol in 10 plakken en leg dit in een ovenschaal (een bakplaat kan ook). Strooi hier het amandelschaafsel overheen.

5

Schuif de rolls voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet dan de oven op 200 graden en bak nogmaals 15 minuten. Haal de rolls dan uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Vers het lekkerst!