• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Eefje
6 reacties
20 november 2022
Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Dag leuke lezer! Ik hou het hele jaar door van speculaas, maar in oktober, november en december lijkt het nog net even wat lekkerder te smaken! Twee jaar geleden deelde ik het recept van deze taart. Toen een groot succes en dat is ie nu nog steeds. Ik zat al een tijdje te broeden op een vervolg van dit recept en daar ben je nu bij aanbeland; gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel.

Zelf spijs maken

Lange tijd heb ik gedacht dat dit een gedoe is om te maken. Dit hoor ik ook weleens terug van mijn volgers op Instagram. Nou kreeg ik ook onlangs een paar berichten dat ze bij een eerder recept van mij met spijs hebben gezien hoe makkelijk dit is en het sindsdien altijd zelf maken. Dat is voor mij méga leuk om te lezen. Mijn grootste tip daarvoor; gebruik amandelmeel. Dit is niet meer dan gemalen amandelen en zorgt ervoor dat je spijs onwijs snel klaar is. Daar kun je ook dit gevulde speculaas mee maken.

Gevulde speculaas koeken

Dit recept heeft een extraatje. Ik had namelijk het deeg en de spijs een beetje op de gok gemaakt qua hoeveelheid. Fijne verhoudingen zodat je een heel ei moet gebruiken etc. Uiteindelijk bleek het iets teveel, maar dat maakt dus helemaal niet uit. In een handomdraai maak je daar namelijk super lekkere gevulde speculaas koeken van. Je gebruikt dus niet al het deeg en de spijs dat je maakt uitsluitend voor de taart. Ik denk dat je ongeveer een kwart overhoud. Daar maak je dus die heerlijke koeken van, afhankelijk van de grote zullen het er 5 a 6 zijn.

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Maar hoe?

Je hebt voor de koeken extra nog nodig: een keukenkwastje, koek uitsteker, handje amandelschaafsel en een ei. Het eiwit gebruik je om het overige spijs mee te mengen zodat het wat soepeler wordt. Het eigeel gebruik je om de koeken mee in te smeren. Dit zorgt voor een glimmend laagje en dat het amandelschaafsel blijft plakken. Je kunt deze koeken direct op de bakplaat leggen. Gebruik deeg van zo’n 3 tot 4 mm dik. Leg een enkele plak op de plaat. Maak de randjes lichtjes nat met water en doe een dikke dot van de spijs in het midden. Niet teveel want de randen van de tweede plak moeten wel goed aansluiten op de onderste. Bak de koeken gaar in 18-20 minuten op 200 graden boven en onderwarmte.

Het recept

Terug naar het recept waar je voor gekomen bent. Ik zou aanraden om de bodem, dus het gevuld speculaas, alvast een dag van tevoren te maken (is geen must). Zelf heb ik het deeg en de spijs nog weer een dag daarvoor gemaakt. Voor het deeg is het niet nodig, voor spijs werkt het wel positief om zeker twee dagen van tevoren te maken (geen noodzaak).

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
Pin
Print

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

1

hour 

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Total time

2

hours 

10

minutes

De totale tijd is een globale schattig. Dit is exclusief afkoel- en opstijf tijd. Deze taart is voor 8-10 personen.

ingrediënten

  • Deeg:
  • 300 patentbloem

  • 190 gram koude roomboter

  • 180 donkerbruine basterdsuiker

  • 1 middelgroot ei

  • 4 el speculaaskruiden

  • 1 tl zout

  • Spijs:
  • 275 amandelmeel

  • 250 kristalsuiker

  • 1 middelgroot ei

  • 2 el water

  • 1 el citroensap

  • 1 el vanille extract

  • Mousse:
  • 320 ml slagroom

  • 40 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 3 blaadjes gelatine

  • 3 tl Ceylon kaneel

  • Appel:
  • 2,5 appel geschild en in kleine blokjes. Neem een beetje stevige appels! Ik gebruikte 1 Elstar, een halve Jonalgold en 1 Sprank appel

  • 75 ml troebele appelsap

  • 1/2 blaadje gelatine

  • 2 el citroensap

  • 1 el kristalsuiker

  • 1,5 tl maizena

  • Nog meer nodig:
  • springvorm van 18 cm

  • bakpapier

  • een strook accetaatfolie

  • steelpan

  • koekenpan

  • keukenmachine

  • rolstok

  • keukenfolie

  • handmixer

Stappen

  • Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor in de keukenmachine te doen. Dit gaat het snelst, je kunt ook een standmixer gebruiken of je handen. Druk het deeg een beetje plat, wikkel het in folie en leg koud. Doe hetzelfde met de spijs.
  • Bekleed de bodem en rand van de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot zo’n 6-8 mm dik. Gebruik bloem tegen het plakken. JE hebt royaal genoeg deeg dus dit zou makkelijk moeten gaan. Ik gebruik dan een andere 18cm rand vorm om dit uit te steken. Dit kun je ook doen met de spijs, dit plakt natuurlijk veel meer dus het is handig om de folie waar het in zat verpakt tussen de spijs en het aanrecht te houden.
  • Leg het deeg – spijs – deeg in de vorm en zorg dat het mooi recht ligt. Bak dit gaar in 40-45 minuten op 180 graden boven en onderwarmte. Wanneer deze helemaal is afgekoeld haal je de ring los en zet je hier een strook acetaatfolie tussen.
  • Zet voor minimaal 15 minuten de gelatine blaadjes te weken. Klop 300 ml slagroom, basterdsuiker en kaneel luchtig, maar dat het nog wel vloeibaar is. Verhit 20 ml slagroom in een steelpan en los hier de gelatine in op. Voeg dit dan al mixend aan de rest van het mengsel toe. Roer goed door en giet dit op het gevulde speculaas en zet koud voor minimaal 2 uur.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de appels tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de maizena, suiker en het citroensap toe. Roer goed door en haal uit de pan. Giet dan de appelsap in de pan, verhit en los hier het halve gelatine blaadje in op. Voeg het toe aan de appelblokjes en roer goed door. Laat dit grotendeels afkoelen. Het mag nog wel een beetje warm zijn, maar zéker niet heet, dit tast de mousse aan..
  • Schep de appels dan op de opgesteven mousse en strijk egaal uit. Zet nog eens zeker 2 uur koud en dan is de taart klaar om aangesneden te worden. Veel bakplezier en eet smakelijk!

Opslaan?

Wil je het recept voor deze gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel wijze opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Speculaastaart pin

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Esther

    27 november 2022 11:22

    Ik vroeg me af waar dat strookje acetaatfolie precies moet. En als dit aan de rand is, kan ik dan evt een hele hoge bakvorm gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 november 2022 08:50

      De acetaatfolie gebruik ik ter hoogte van de mousse en appels. Zo is dit lekker strak en hoef je het niet lost te snijden van de rand. Ik gebruik altijd een hoge bakvorm dus ik weet niet precies wat je met hele hoge bedoeld. Kom je hiermee uit de voeten? 🙂

      Beantwoord
      1. Lisa

        4 januari 2023 14:39

        Hey, wij hebben deze net gemaakt maar 4 el kaneel voelt voor ons echt al veel teveel. Ik heb er al wat minder in gedaan maar dan nog. Het leek ons ook gezien de coumarine nogal veel. Is het echt 4 el?

        Dank je wel

        Beantwoord
        1. Eefje

          4 januari 2023 17:31

          Hoi Lisa, voor mij klinkt het nu ook als veel, maar ik kan het me niet meer herinneren (ik denk wel dat het klopt). Ik heb al heel veel goed gelukte exemplaren voorbij zien komen en heb hier nog geen ‘klacht’ over gehoord. Daaruit maak ik op dat de 4 el wel juist zijn. Je wil toch ook daadwerkelijk kaneel proeven als je kaneelmousse maakt. Kun je mij laten weten hoe dit voor je heeft uitgepakt? En wat bedoeld je met ‘coumarine’? Ik hoor het graag! Vriendelijke groetjes, Eefje

          Beantwoord
  2. Monique

    25 december 2022 12:18

    Ik vind het een prachtige taart. Mijn taart is helaas helemaal niet zo geworden. De mouse lekte alsnog langs het acetaatfolie heen omdat het gewoon te vloeibaar was en zo overal doorheen lekte. Ik heb de rest in een bakje in de koelkast gelaten en was het de volgende ochtend inderdaad wel mouse geworden. Deze erover heen gesmeerd. Jammer, baal ik wel een beetje van hoopte dat het zo mooi lukte. ik ben al zeker 50euro aan ingrediënten kwijt. Dus hoop dat de smaak nog wel gered is. Misschien doe ik nog ooit eens een poging want bij jouw is die prachtig.

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 januari 2023 17:27

      Hoi Monique, dat is jammer om te lezen! Snap ik ook, het is geen goedkope taart. Zo te lezen sloot de taart met de folie erlangs niet goed af. Je hebt wel de springvorm ring er strak weer omheen gedaan toch? En ik denk dat de slagroom wel wat steviger geklopt had mogen worden. Ik was er natuurlijk niet bij, maar aan de hand van je verhaal denk ik dit. Ik heb al een hele hoop geslaagde exemplaren voorbij zien komen. Heb je hier wat aan voor een eventueel tweede poging?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Experiment; een week lang om 05:50 opstaan

volgend bericht

Baksels invriezen; hoe doe ik dat?

meest gelezen
58.884x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.976x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.185x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.686x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord