• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Maaltijden Recepten Salades

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Eefje
Geen reacties
27 juli 2022
Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Samenwerking – Jaaa hallo leuke lezer! Ik heb vandaag een heel tof recept voor je die extra lekker smaakt in de zomer. Een zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges. Het ziet er feestelijk uit, je serveert het lauwwarm en het is binnen 30 minuten klaar. Dat laatste heb ik te danken aan de Crisp functie op mijn Whirlpool combimagnetron. Daar vertel ik natuurlijk meer over en ik deel stap voor stap het recept met je. En het is ongelofelijk maar waar, ik mag dit jaar wéér een mooie inbouw Whirlpool weggeven aan één van jullie. De actie loopt via Instagram en ik vertel je er onderaan het artikel meer over.

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Heerlijke combi

Voor dit recept wilde ik heel graag iets met bladerdeeg en burrata doen. Jullie weten inmiddels wel hoe dol ik ben op dit kaasje. Ik omschrijf het meestal als een wat stevigere vorm van slagroom. Het heeft inderdaad niet een speciale smaak, maar het brengt alles naar een hoger romig level. En ik hou van romige levels! Al snel bedacht ik er de groene asperges bij en voor de kleur en smaak kon ik de gepofte tomaatjes al niet meer wegdenken. Om het nog wat extra smeuïgheid te geven pureerde ik avocado met wat limoensap en pesto. Dan kunnen pijnboompitten weer niet in ontbreken. Om het geheel wat frisser te maken serveer je er een simpele salade bij. Heerlijk om alles in combinatie te eten!

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Super snel bladerdeeg

Ja echt super snel! In een standaard oven duurt het toch wel minimaal 20 minuten om dit gaar te krijgen. Dan heb ik het voorverwarmen nog niet eens meegeteld. De bladerdeeg plakken voor dit recept heb ik in maar 7 (!!) minuten gaar en bruin gekregen. Dat is toch super snel?! Ook de groentes hebben maar 5 minuten nodig en ik heb de pijnboompitten ook bruin geroosterd in ongeveer 5 minuten. De overige 13 minuten gebruik je dus voor de voorbereiding en het opmaken van het bord.

Crisp bladerdeeg

Wat is de Crisp functie nou eigenlijk?

Allereerst zorgt de Crisp functie ervoor dat de meeste bereidingen zo’n 3 keer sneller gaan dan in een gewone oven. Naast snelheid zorgt de functie er ook voor dat bepaalde producten snel krokant worden. Vandaar ook de naam Crisp. Maar hoe kan dat nou? In de meeste ovens is het of of. Dus of hete lucht, of grill of boven en onderwarmte etc. Whirlpool heeft een technologie die ervoor zorgt dat deze functies worden gecombineerd. Daarom kan iets heel snel gaar zijn én krokant worden zoals bladerdeeg. Ik vergeet bijna een grote speler hierin te noemen en dat is namelijk de speciale Crisp ovenplaat. Deze bestaat uit ferriet en kan binnen 2 minuten een temperatuur van 210 graden bereiken.

Crisp oven

Zo heb ik de Crisp functie gebruikt

Ik heb na al die tijd nog lang niet alle functies gebruikt. Er zitten er heel veel op en ik ben gewoon fan van de simpelste eigenlijk. Dat is de P1, deze springt gelijk in beeld als je op Dual Crisp drukt. Je hebt er ongeveer 8, ook met nog een beetje meer luchtcirculatie bijvoorbeeld of het instellen van de temperatuur. Alle bereidingen van dit recept heb ik dus op die P1 stand gedaan.

Het recept

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
Pin
Print

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

30

minutes

Als je bijvoorbeeld gasten te eten krijgt en je wil zo min mogelijk in de keuken staan kun je ook bijna alles al voorbereid. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit taartje koud ook heel lekker is. De bereiding is verder echt een eitje!

ingrediënten

  • taartjes:
  • 4 plakjes (diepvries) bladerdeeg, rond uitgestoken 9-10 cm

  • 100 gram groene asperge tips

  • 2 takjes tomaten van 4 of 5 stuks

  • 1 bol burrata

  • 100 gram avocado

  • 1 el verse pesto

  • 1 el limoensap

  • 1,5 el pijnboompitten

  • geklutst ei om het bladerdeeg mee in te smeren (optioneel)

  • peper & zout

  • olijfolie

  • Salade:
  • 75 gram gemengde sla naar keus

  • 1/2 el olijfolie

  • 1 el balsamico azijn

  • 1 tl suiker

  • mespuntje knoflookpoeder

Stappen

  • Haal eerst het bladerdeeg uit de vriezer en leg op het aanrecht om te laten ontdooien. Strooi de pijnboompitten op de Crisp plaat en zet deze in de oven op de P1 stand voor ongeveer 5 minuten. Schud na 3 minuten even om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  • Steek dan het bladerdeeg uit met een ronde steker en prik er met een vork flink veel gaatjes in. Smeer in met een dun laagje geklutst ei. Wanneer de pijnboompitten lichtbruin zijn haal je ze van de plaat. Leg hier nu de bladerdeeg plakken op en schuif terug in de oven. Ik zette de timer eerst op 6 minuten maar toen kon het nog wel een extra minuut gebruiken. Hou het dus in de gaten.
  • In de tussentijd dat de bladerdeeg aan het bakken is snijd je de onderkant van de asperge tips af (dit mag weg). Doe deze in een kommetje en meng met een el olijfolie, peper en zout naar smaak. Besprenkel de takjes tomaten ook met wat olie. Als het bladerdeeg van de plaat is zet je hier de tomaatjes op en de groene asperge tips*. Schuif deze plaat voor 5 minuten in de oven, wederom op de duel Crisp P1 stand.
  • In de tussentijd roer je de olijfolie, suiker, knoflookpoeder en balsamico azijn door elkaar. Dit meng je door de sla. Ook pureer je de avocado met het limoensap en de pesto. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout.
  • Nu zijn alle elementen voor het gerecht klaar en kun je het bord opmaken. Leg er eerst een rondje bladerdeeg op en besmeer deze met de avocado. Leg hierop de groene asperge tips gevolgd door nog een bladerdeeg rondje. Scheur dan een bol burrata tweeën. Hier weer de helft van leg je op het bladerdeeg en de andere helft (een kwart dus) scheur je in stukjes voor over de salade. Zet dan de tomaatjes erop en strooi de pijnboompitten eroverheen. Maak af met een mooi takje basilicum. Eet smakelijk!

Notities

  • Ik hou het gerecht zelf liever vega, maar een plakje prosciutto zou er ook lekker bij zijn.
  • Je kunt optioneel nog wat ingelegde rode ui toevoegen aan dit gerecht. Dit maak je heel makkelijk door een paar uur van tevoren wat rode uien ringen in 50/50 water en azijn te zetten. Schepje suiker erbij en af en toe even omroeren. Uit laten lekken voor gebruik, meestal dep ik het ook nog droog met wat keukenpapier.
  • *Asperge tips kunnen flink van dikte verschillen. Mocht ze erg dun zijn is 4 minuten wel genoeg denk ik. Zijn ze iets dikker, dan kan er makkelijk een minuutje bij.
olijfolie gieten

Heb jij een Whirlpool oven of magnetron?

Dan is de kans héél groot dat jij deze Crisp functie ook hebt. Veel mensen weten dit niet dus ik hoop dat je nu naar de keuken rent om het te checken. Je kunt er echt heel veel mee bereiden. In mijn vorige samenwerking met Whirlpool heb ik een uitgebreid ‘Eef test’ artikel geschreven. Hier vertel ik ook hoe je heerlijke appeltaartjes in 10 minuten kunt maken en hoe geweldig het is om pizza te maken op de Crisp plaat. Op de website van Whirlpool zelf staat ook heel veel recept inspiratie. Klik hier om dat te checken! Als je goed kijkt kom je daar ook nog een carrotcake recept van mij tegen.

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Wil je er eentje winnen?

Dat kan! Zoals gezegd mag ik een Whirlpool inbouw oven weggeven. Het enige wat ik van jou wil weten is met wie jij graag dit gerecht zou willen maken? De actie loopt via Instagram en je kunt hier klikken (komt vanavond 27/7 online) om mee te doen. Makkelijk he? Gulle gevers zijn ze bij Whirlpool. In overleg met hen wordt er een willekeurige winnaar gekozen. Deze maak ik 5 augustus bekend in een reactie onder de Instagram post. Doe je mee?

Meer inspiratie!

Mijn recept en nog veel meer Crisp inspiratie kun je terugvinden op de site van Whirlpool. Klik hier om het te bekijken. Veel kook en bakplezier!

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Opslaan

Wil je het recept voor een zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin taartje

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Whirlpool

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur

volgend bericht

Romige speculoos ijsjes

meest gelezen
66.260x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord