• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes)

Frambozencake met citroencrème

Eefje
Geen reacties
7 april 2022
Frambozencake met citroencrème

Samenwerking – Hoi bakfan, leuk dat je er bent! Ik deel vandaag het recept voor een heerlijke frambozencake met citroencrème. Ik weet zeker dat iedereen dit kan maken en je hebt er ook geen ingewikkelde spullen voor nodig. Het is een lekkere smeuïge cake want die is op basis van olie. De frambozen maken ‘m wat frisser en de zoete citroencrème maakt het helemaal af.

Frambozencake met citroencrème

De bakvorm

Voor dit recept mocht ik aan de bak met een set fijne bakproducten van Tala. Het is een Brits merk dat al meer dan 100 jaar bestaat. Ze hebben talloos veel fijne bak- en kookproducten in hun assortiment. Ik heb de naam al wel eens voorbij zien komen, maar volgens mij heeft het nooit eerder in mijn keukenkastje gestaan. Deze frambozencake heb ik gebakken in de Deep Cake Tin in mijn o zo geliefde afmeting, 18 cm. Dit keer geen springvorm maar een hoge vorm met losse bodem. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je beslag er doorheen lekt, dit gaat namelijk prima. Ik heb zelden zo’n stevig en robuuste bakvorm in mijn handen gehad. Ik vertel je er nog wat meer over.

Frambozencake met citroencrème

Tala Performance

Naast bakvormen hebben ze dus ook een hoop fijne bak attributen. Denk dan aan bijvoorbeeld maatschepjes, siliconen spatels en prachtige beslagkommen. Daar laat ik je straks nog wat meer van zien maar eerst ga ik nog even terug naar de bakvormen. Deze voelen dus onverwoestbaar. Ze zijn gemaakt van zware kwaliteit staal en hebben een dubbele non-stick laag waardoor je de vorm niet eens hoeft in te vetten.

bakvormen

Dat laatste vond ik toch een beetje spannend, zeker met frambozen door het beslag. Maar ik heb het geprobeerd. En guess what?! Het is waar, het is echt niet nodig. Ik ben zwaar onder de indruk hoe makkelijk deze cake uit de vorm kwam. Echt moeiteloos! Door die dubbele non-stick laag is de vorm ook ónwijs makkelijk schoon te maken. Onder de hete kraan, afwasborstel eroverheen, afdrogen en het kan zo weer de kast in. De vormen kunnen ook in de vaatwasser. Maar voor de langste levensduur van je vorm, wordt de handwas nog altijd aangeraden. 

Het recept

Frambozencake met citroencrème
Pin
Print

Frambozencake met citroencrème

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

1

hour 
Total time

1

hour 

30

minutes

Let op! De cake moet volledig afkoelen, dit zal tussen de 2 en 3 uur duren. Deze tijd komt er dus nog bij.

ingrediënten

  • Beslag:
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel

  • 150 ml zonnebloemolie*

  • 150 gram witte basterdsuiker

  • 3 middelgrote eieren

  • 85 gram magere kwark

  • rasp van een halve bio citroen

  • 1 tl vanille pasta- of extract

  • 1 tl baking soda

  • 1/2 tl zout

  • 150 gram verse frambozen*

  • Citroencrème:
  • 150 gram roomboter

  • 75 gram A-merk roomkaas*

  • 30 gram lemoncurd

  • 25 gram poedersuiker

  • rasp van een halve bio citroen

  • 1 tl vanillepasta- of extract

  • Topping:
  • verse frambozen, hoeveelheid naar keuze

  • muntblad topjes, citroenschil krulletjes en/of poedersuiker (optioneel)

  • Nog meer nodig:
  • beslagkom

  • siliconen spatel

  • 18 cm deep cake tin

  • handmixer

  • bolzeef

  • afkoel rekje

  • rasp

Stappen

  • Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden convectie stand (boven en onder warmte).
  • Doe dan de kwark in de mengkom samen met het zout en de eieren. Meng dit door elkaar met een garde.
  • Voeg dan de vanille, citroenrasp, zonnebloemolie en basterdsuiker toe. Klop dit voor een halve minuut in een flink tempo door elkaar.
  • Haal dan het zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda door een bolzeef en voeg dit toe aan het natte deel. Meng tot een glad beslag. Dit gaat perfect met een siliconen spatel. Roer niet te lang, eenmaal een glad beslag? Dan kun je stoppen met roeren.
  • Doe de frambozen in een bakje en voeg hier een tl bloem aan toe. Draai rondjes met het bakje zodat ze allemaal zijn voorzien van een heel dun laagje. Schud ze goed af om overtollig bloem te voorkomen.
  • Giet de helft van het beslag in de vorm en verdeel hier de frambozen overheen. Blijf ongeveer 1 cm weg van de rand. Giet dan de rest van het beslag erbij.
  • Schuif de cake voor ongeveer 60 minuten de oven in. Bak gaar en goudbruin. Check de gaarheid altijd even met een satéprikker voor de zekerheid. Elke oven is tenslotte anders. Direct na het bakken kun je de cake uit de vorm lossen. Neem hier bijvoorbeeld en hoog en breed glas voor. Zet de vorm daarop en trek de rand rustig naar beneden. Leg de cake daarna op z’n kop op een afkoel rooster en haal dan de bodem er vanaf. Hiervoor steek je er een mesje tussen en haal langzaam omhoog. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Haal nu de ingrediënten voor de citroencrème uit de koeling en leg deze op het aanrecht. Zo kan het lekker op kamertemperatuur komen. Wanneer de cake is afgekoeld (wat een kleine 3 uur duurt) begin je aan het maken hiervan. Doe de boter in een kom en mix dit op hoge snelheid. Je zal zien dat na een paar minuten de kleur steeds lichter wordt. Dat komt omdat de boter lucht opneemt. Voeg dan de poedersuiker en vanille toe en mix nog een minuut op hoge snelheid.
  • In een ander kommetje roer je de roomkaas los en voeg je de lemoncurd en citroenrasp toe. Meng dit goed en voeg het in 3 delen toe aan de luchtige boter. Dit kan gewoon met de hand, hoeft niet met de mixer. Eenmaal glad geroerd is je citroencrème klaar.
  • De afgekoelde cake smeer je hier royaal mee in. Maak af met verse frambozen. Decoreer optioneel met nog wat munt, citroenschil krulletjes en/of poedersuiker. Deze cake is vers echt het allerlekkerst, mede door het knapperige randje. Door de roomkaas in de crème moet ie wel worden bewaard in de koelkast. Een puntje het liefst op kamertemperatuur laten komen voor je het eet. Dit is gewoon lekkerder dan wanneer het koud is. Invriezen is ook prima. Eet smakelijk!

Notities

  • *De cake kan ook worden gemaakt met roomboter. Top voor de smaak maar meestal iets minder lang smeuïg. Een vervangende olie kan eventueel ook worden gebruikt, maar ik hoop dat je nog gewoon 150 ml zonnebloemolie in huis hebt.
  • *Verse frambozen zijn wat wat minder ‘nat’ dan diepvries frambozen. Daarom gebruik ik graag vers fruit in dit geval.
  • *Hiermee bedoel ik Philadelphia of zo’n kuipje Monchou luchtig.
beslag
Frambozencake met citroencrème

Mengkom

Terug naar de bakattributen. Stiekem stond er zo’n mooie grote stenen mengkom al een tijd op mijn lijstje. Uit ruimte gebrek in mijn keukenkastjes heb ik er nooit eentje gekocht. Maar nu ik er eentje heb moet ik wel ruimte maken. Het is echt een fijne. Hij is lekker zwaar dus je kunt gewoon mengen met 1 hand terwijl je de kom niet hoeft vast te houden bijvoorbeeld. En omdat hij zo groot is past alles erin! Er is niks zo vervelend als een beslag maken in een te kleine kom. Dat herkennen we allemaal wel denk ik?

mengkom

Spatels en maatbekers

Maar er is meer! De spatels hebben een houten handgreep en siliconen einde. Zoals je weet werk ik altijd met siliconen spatels omdat ik deze gewoon super fijn vind. Ze mengen prettig en je kan de beslagkom super schoon leeg halen, zo gaat er niks verloren. Er zijn grote en kleine. Het kleine formaat gebruik ik ook heel graag. De robuuste maatbeker van glas komt als geroepen, ik wilder er nog wel graag eentje waar een liter inpast. De maatschepjes zijn top. Hier dwalen er altijd een hoop van door mijn keukenla, maar ik ben van plan deze set aan elkaar te houden. Zo heb je alle maatjes altijd compleet.

maatschepjes

Verkrijgbaarheid

 Tala is nieuw op de Nederlandse markt en enkel nog online verkrijgbaar, maar vanaf nu is ook een deel van het assortiment bij tientallen grotere Albert Heijn winkels te verkrijgen. Dat is dus voor jou top om kennis te maken met het merk. Als je daar dan toch bent, vergeet niet zo’n klein paletmes in je mandje te doen. Die zijn ontzettend handig voor van alles! Ik gebruik het allemaal nog niet zo lang maar vind het echt super fijne producten. Met op nummer 1 zeker de bakvormen! Wist je bijvoorbeeld dat deze allemaal BPA en PFOA vrij zijn? En dat er 10 jaar garantie zit op alle producten? Tel uit je winst!

Frambozencake met citroencrème

Opslaan?

Wil je het recept voor deze frambozencake met citroencrème opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin
Frambozencake met citroencrème

Dit artikel is geschreven in betaald partnerschap met Tala Cooking.

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Brownies met stroopwafel en pecannoten

volgend bericht

Over de top verjaardagstaart

meest gelezen
66.256x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.737x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord