• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Eefje
Geen reacties
3 april 2022
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's

Van je hobby je werk maken. Het is wat mij betreft een droomscenario en ik heb het gedaan. Zonder vooraf bedacht plan is het zo gelopen. Het is nog niet optimaal waar ik het hebben wil maar ik geniet van groei en de weg ernaar toe. Bakken deed ik vroeger weleens uit verveling en zin in zoet. Nu bak ik eigenlijk alleen nog maar als het voor werk is. Dat is niet erg maar soms mis ik het ook weleens om een beetje aan te klooien en wat meer uit te proberen. Stel je voor dat je iets briljants maakt en je hebt niet opgeschreven hoe en waarmee je dat gedaan hebt?! Dat kan natuurlijk niet. Afgelopen jaren ben ik naar nieuw tijdverdrijf gaan zoeken en daar ga ik nu wat meer over vertellen. Want ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s!

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's

Opzoek naar..

Hobby’s zijn goed voor je. Je kunt er je vrije tijd leuk mee invullen, het kan voor afleiding maar ook voor ontspanning zorgen. Nadat het bakken langzaan mijn werk werd merkte ik dat ik het hobby deel wel miste. Ik moest opzoek naar nieuwe dingen maar dat is heel moeilijk vond ik. Want een hobby laat zich niet afdwingen. Inmiddels kan ik zeggen dat het wel gelukt is. Er zijn ongeveer 5 dingen die me nu afwisselend leuk bezig houden. Los van uit eten gaan en voor de tv hangen. Daar hou ik namelijk ook van, maar dat is geen verrassing.

Het volgende klinkt misschien een beetje zwaar maar ik kan soms echt verzuipen in mijn werk. En dan heeft het er bij mij niks mee te maken hoe druk ik het heb. Ik heb best een sociaal leven en ik doe leuke dingen. Maar ik kan altijd en overal werken dus dat is continue gaande. Soms zorgt dat ervoor dat werk bijna het enige is waar ik mee bezig ben (druk of niet) en het altijd op 1 staat. Nu ik dus weer wat meer hobby’s heb neem ik wat vaker afstand van werk en dat komt het alleen maar ten goede vind ik. Tot zover mijn ietwat lange intro! Laten we beginnen met mijn meest recente hobby.

Waterverven
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Waterverven

Waarom ben ik hier niet eerder aan begonnen? Het is zó ontspannend en leuk. Je hoeft er helemaal geen goede tekenaar voor te zijn en al vrij snel kun je bepaalde dingen onder de knie hebben. Ik ben een fanatieke Instagram Reels kijker en ik kwam daar steeds vaker waterverf video’s tegen. Op den duur besloot ik me een beetje in te lezen qua materiaal door reviews te lezen. Ik bestelde voor ongeveer 130 euro een hele ‘uitrusting’ (het kan wel goedkoper als je wil).

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Goed papier in twee maten (300 gram), pencelen, verf, gum en een fijn potlood. Toen ik dat eenmaal had besteld kwam ik toevalligerwijs de basiscursus van Studio Cremers tegen (online). Voor een prikkie legt zij je uit wat de basistechnieken van waterverven zijn en er zijn ook nog vervolg cursussen. Ik ben in 1 avond snel door alle modules heen gegaan. Ik vond het duidelijk en had er wel vertrouwen in. De dag daarna begon ik en ik was gelijk dol enthousiast. Tijdens mijn eerste ‘sessie’ maakte ik een cactus en een roodborstje na van een foto die ik zelf heb gemaakt vorig jaar. Dit is dus echt het eerste dat ik maakte:

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's

Daarna volgde een avocado, niet heel goed gelukte stapel macarons, een egeltje en een gevel. De laatste kunst van vorige week is deze kop koffie (ik heb ‘m later verkloot met dat groen vind ik zelf), een pimpelmees en inmiddels beter gelukte macarons.

Verf creaties
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Iets uit mijn hoofd maken lukt nog niet zo goed maar iets na schilderen is best tof. Kleur bepalen/maken, verhoudingen en het aanbrengen van schaduw vind ik echt de lastigste dingen. Ik merk wel dat ik wil dat iets niet mislukt, maar dan moet ik gewoon weer even bedenken dat het maar hobby is en als ik er plezier aan beleef dat genoeg is. Maar je kunt aan de macarons zien dat je ook snel beter kunt worden.

Verf kleurtjes

Het feit dat ik na een paar leuke tekeningen gelijk mijn game heb upgestept wat betreft verf palet, zegt wel weer genoeg. Dat ben ik ten voeten uit haha! Deze aquarelset met 45 kleuren is echt top!! (affilatie). Maar de kleinere varianten ook. Je kunt zelf heel veel kleur mengen dus die met 16 kleuren is ook helemaal prima om mee te beginnen.

verf palet

Suppen

Ik denk dat het inmiddels 5 jaar geleden is dat ik hiermee in aanraking kwam. Dit klinkt eenbeetje raar maar het is echt zo. Bij vrienden was er een subboard komen aanwaaien na een storm. Lang verhaal kort, op dit board heb ik mijn eerste rondjes gemaakt. Het was wat onwennig in het begin maar ik vond het wel geinig. Er gingen twee zomers voorbij en meer dan een paar rondjes op dat board waren het niet. In de zomer van 2020 kwam het er zo van dat ik hier in Leiden een uurtje ging suppen bij Feel Free sup. Dit was de eerste keer door de Leidsche grachten en ik vond het echt super leuk.

suppen door Leiden
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Dit deed me na een beetje twijfelen besluiten om in december 2020 zelf een sup te kopen. Ergens in maart 2021 maakte ik mijn eerste rondjes zelf over de grachten. Hoe vroeger hoe beter, want dan kwam tijdens het tochtje de zon op. Dat vind ik nog steeds het mooist om te doen. Niet vanuit sportief oogpunt maar uit ontspannen. Hoewel ik prima kan staan op mijn board ga ik door de stad altijd zittend. Extra genieten en je kunt lekker om je heen kijken. Sinds afgelopen zomer heb ik een nieuw board en deze is helemaal fijn.

Suppen

Ik heb al eerder een mega uitgebreid artikel geschreven over mijn tips en ervaringen als beginner. Misschien leuk voor je om te lezen. Je kunt het artikel hier vinden. Happy supping!

Vogelen

Dit is onlangs ook helemaal aangewakkerd. Het bekijken van vogels klinkt best wel geiten wollen sokkig, maar het is gewoon super leuk. Ik kan niet ontkennen dat dit door de Vogelspotcast komt. Daar schreef ik hier al meer over. Als je geen interesse hebt in vogels kijken krijg je dat hier wel van. En mocht je de interesse al wel hebben, dan trekt dit je over de streep ook echt actief iets te gaan doen.

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Ik heb twee vogelboekjes gekocht en een hele fijne verrekijker. Vorige zomer had ik al een nieuwe lens (70-300mm) voor mijn camera besteld om de desbetreffende vogels af en toe ook nog leuk op de foto kan krijgen. Dat en een paar lekker lopende schoenen is alles wat je nodig hebt.

Vogelboekjes

Het is bij mij nu echt zo dat als ik ergens loop voor bijvoorbeeld een werkafspraak en ik iets hoor maar niet goed kan zien of vinden, ik baal dat mijn verrekijker niet om mijn nek hangt. Laatst ben ik een dagje naar de Oostvaardersplassen plassen geweest in de hoop een baardmannetje en blauwborst te kunnen bekijken. Helaas hebben ze zich die dag niet laten zien, maar ik heb wel een hoop andere leuke vogels gezien. Het loopt zelfs zo uit de hand dat ik vorige week zondag om 7:30h ergens klaar stond om vogels te loeren (wie ben ik geworden?!). Erg leuk was het met als grootste kado’tje een zeer brutale maar o zo leuke winterkoning die zich van alle kanten uitgebreid liet bekijken.

Winterkoning

Japanse beeldzoeker

Dit is een hobby die ik al jaaaaaren heb maar na een lange pauze heb ik dit sinds afgelopen zomer weer helemaal herontdekt. Dit is de enige puzzel die ik leuk vind. Verder HAAT ik echt letterlijk alle vormen van puzzelen. Als ik het kort moet omschrijven is het vooral tellen, daaruit blijkt wat je moet inkleuren en hier ontstaat dan een herkenbaar iets uit onder begeleiding van een cryptische omschrijving.

Volgens mij was ik 13 toen ik met mijn ouders voor het eerst op vakantie in Griekenland was. Mijn moeder had een paar van deze boekjes mee en toen heeft ze het mij geleerd. Ik vond het best wel moeilijk maar ook leuk als vermaak. En mijn moeder kon altijd helpen als ik een vastloper had. Dat gebeurd nog steeds weleens trouwens. Er zijn jaren dat ik het niet heb gedaan, maar nu ben ik weer helemaal fan. Ik vind vooral de kleinere leuk die binnen een uur zijn te maken. Die grote zijn ook een uitdaging maar dan is het zó zonde als je een foutje hebt gemaakt. Dat is wel echt met deze puzzels, foutjes komen meestal later aan het licht en dan kun je beter gelijk opgeven en aan een nieuwe beginnen.

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's
Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby’s

Tot twee jaar geleden viel ik meestal tv kijkend in slaap maar nu in helemaal in to podcasts ben zet ik die vaak op en als ik nog niet gelijk wil slapen dan pak ik er nog een Japanse puzzel bij. Als ik het nu nog zou moeten leren zou het mij denk ik niet eens lukken met de uitleg in het boekje zelf. Het is aan te raden het je door iemand uit te laten leggen. Je hebt het ook voor op je telefoon trouwens (CrossMe heet het). Ik heb het wel geïnstalleerd maar nog niet gebruikt. De herontdekking van deze puzzel is vooral omdat ik iets wilde zonder beeldscherm of telefoon en vooral wel met een old school potlood.

Fotograferen

Terwijl fotograferen ook een groot deel van mijn werk is beleef ik hier echt nog wel flink wat hobby aan. Het fotograferen van mensen, natuur en vogels vind ik ook hartstikke leuk. Er is geen druk, wat ik met eten wel altijd een beetje voel. Het gaat een beetje twee kanten op. Soms is er iets leuks waar ik graag mijn camera voor meeneem. En soms neem ik ‘m mee om te kijken wat is mogelijk tof vast kan leggen. Gelukkig heb ik anders altijd nog mijn telefoon bij me. Ik geniet echt heel erg na van dingen die ik heb vastgelegd. Daarom doe ik het ook veel. Vogels fotograferen is trouwens wel redelijk stressvol. Ze zijn zó snel en je krijgt amper tot geen tijd, met soms een gelukje.

Ik ben Eefje en dit zijn mijn hobby's
Foto door Renske van Buren

Mix & match

De hobby’s heb ik er niet op uitgezocht, maar ik vind het vet leuk dat ze eigenlijk allemaal door elkaar heen lopen. Een zelfgemaakte foto die ik tijdens het suppen heb gemaakt zit ik een paar weken later na te waterverven. Dat puzzelen kan overal en heeft ook weer met beeld te maken. Praktisch gezien kan ik dit ook doen als ik door de Leidse grachten dobber op mijn sup. Evenals het vogels loeren tijdens het suppen. Ze zijn ook allemaal pandemie proof haha!

Vogels kijken

Wat is jouw favoriete hobby? Laat het weten hieronder in een reactie. Dan hebben hobby zoekende lezers daar misschien ook nog iets aan!

Dikke liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Perzik slof met witte chocolade

volgend bericht

Brownies met stroopwafel en pecannoten

meest gelezen
66.417x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.305x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.786x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.656x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord