Ja hoor, dit is een knaller! Deze blauwe bes cheesecake kruimel bites zijn helemaal mijn ding. Kruimelig, smeuïg, fris, fruitig en smaakvol. Dat is toch een top combi? Ik zit zelf een beetje in een speculaasfase op dit moment dus heb ik dat ook gebruikt in de bodem. Mmmm!

Vervangen?
Zoals ik wel vaker heb verteld gebruik ik graag een combinatie van twee soorten koekjes. In dit geval zijn dat speculaasjes en Digestives. Maar wil je bijvoorbeeld andere havermoutkoekjes en speculoos koekjes gebruiken? Doe dat vooral. Dit zal ook heerlijk zijn! In de topping kruimels heb ik ook wat kokos gedaan. Je proeft het niet heel specifiek, maar het geeft toch vaak iets extra’s. Mocht je helemaal anti kokos zijn? Gebruik dan 15 gram havermout extra ipv kokos. Ik zou het recept lekker zo laten zoals ik het gemaakt heb, maar ik weet dat deze vragen komen haha. Dat geldt trouwens ook voor het amandelmeel in de bodem. Laat je dit liever weg? Gebruik dan ook 5-10 gram roomboter minder.
Het recept
Blauwe bes cheesecake kruimel bites
9
bites40
minutes40
minutes1
hour20
minutesLET OP! De cheesecake bites moeten ook nog volledig afkoelen en koud worden. Ik kan aanraden om ze een avond van tevoren te maken. Of op tijd in de ochtend als ze vanaf de namiddag nodig zijn.
ingrediënten
- Bodem:
120 gram speculaasjes
80 gram digestives
70 gram roomboter, gesmolten
15 gram amandelmeel
1/4de tl zout
- Vulling:
400 gram roomkaas (A-merk)
2 middelgrote eieren
50 gram kristalsuiker
rasp van 1 middelgrote citroen
1 tl vanille extract
175 gram (diepvries) blauwe bessen
- Topping:
85 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram kristalsuiker
75 gram koude roomboter
40 gram havermout vlokken
20 gram kokosrasp
1/4de tl zout
- Nog meer nodig:
vierkante bakrand van 18 bij 18 cm*
velletje bakpapier
keukenmachine
mengkom
siliconen spatel, DIT IS MIJN ALL TIME FAVORIET – affiliate
Stappen
- Zorg allereerst dat de ingrediënten voor de ‘cheese’ vulling allemaal op kamertemperatuur zijn. Zet een bakplaat klaar met daarop een velletje bakpapier. Zet hierop de bakrand, bekleed deze aan de binnenkant ook met bakpapier. Het is het makkelijkst om 4 strookjes te knippen en er met een paar druppels zonnebloemolie tegenaan te plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Haal de blauwe bessen alvast uit de vriezer.
- Voor de bodem smelt je de boter in een steelpan. Doe alle koekjes met het amandelmeel en zout in de keukenmachine en maal dit fijn. Voeg toe aan de gesmolten roomboter. Roer dit goed door elkaar. Stort de kruimels in de bakrand, maak dit egaal en druk dan heel goed aan.
- Doe de suiker, vanille en citroenrasp in een kom. Roer 1 bakje roomkaas los en voeg dit eraan toe. Roer dit door elkaar en voeg dan een ei toe. Als dit door elkaar zit roer je het andere bakje roomkaas los en voeg je het ook toe. Als dit er doorheen geroerd is voeg je het tweede ei toe. Meng tot een gladde vulling. Hier en daar een klontje maakt niet uit. Roer met een spatel en gebruik geen machine, je wil dat er zo min mogelijk lucht inzit. Giet dit op de koelbodem en strijk glad.
- Verdeel hier dan de blauwe bessen overheen. Doe alle ingrediënten voor de topping in de keukenmachine en maal dit net zo lang tot er kruimels ontstaan. Verdeel deze over de laag met blauwe bessen.
- Schuif de taart voor 20 minuten de oven in. Zet de oven na die 20 minuten op 170 graden (10 graden lager dus) en bak nog eens 20 minuten. Zet de cheesecake nu voor minimaal 2 uur op het aanrecht om af te koelen. Zet de taart daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast, het liefst nog iets langer.
- Snijd er 9 gelijke stukken van. 12 stuks kan natuurlijk ook, of repen als je dat wil. Invriezen kan prima!
Notities
- Je kunt dit eventueel ook bakken in een ronde vorm van 18 cm doorsnee, wellicht moet ie dan nog 5 minuten langer in de oven.
Cheescakelover
Ben jij ook zo dol op cheesecake? Dan heb ik hier nog een paar lekkere recepten voor je. Ik deelde al eens eerder een basisrecept voor cheesecake kruimel repen. Het recept daarvoor kun je hier vinden. Wil je helemaal los met noten, witte chocolade en karamel? Dan moet je deze hebben. Meer fan van iets fris? Ga dan voor deze cheesecake met citroen en pistache.

Opslaan?
Wil je het recept voor deze blauwe bes cheesecake kruimel bites opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
