• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Aardbeienschelpen met roomvulling

Eefje
Geen reacties
28 februari 2022
Aardbeienschelpen met roomvulling

De klassieke aardbeienschelp, wie kent ‘m niet?! Absoluut één van mijn favoriete gebakjes. Verrassend genoeg heb ik ze nog nooit eerder zelfgemaakt. Maar als ik bij de bakker sta is de kans groot dat mijn keus hierop valt. Ik heb er onlangs nog één gegeten en ik denk dat die ervoor gezorgd heeft dat ik zelf eens aan de slag ben gegaan. Deze aardbeienschelpen met roomvulling heb ik helemaal gemaakt zoals ik ze het lekkerst vind.

Aardbeienschelpen met roomvulling
Aardbeienschelpen met roomvulling

Aardbeienschelpen vulling: gele room

Dat houdt in dat ik voor de vulling ongeveer 2/3de gele room gebruik en 1/3de slagroom. Zo heeft de wat zware room toch ook nog iets luchtigs. Ook smeer ik de binnenkant van de schelpen in met een heel dun laagje witte chocolade. Naast dat dit de schelpen beschermd tegen het vocht uit de room is het qua smaak ook gewoon heel erg lekker.

Ik heb ze ook voorzien wat een lekker glimmend laagje. Dit doe ik met een mengsel van aardbei- of abrikozenjam met een beetje water. Of je ze nog afmaakt met een rozet slagroom is natuurlijk aan jou. Ik weet zeker dat je hier ieder bezoek mee verrast. Want wie houdt hier nou niet van?!

Aardbeienschelpen met roomvulling

Aardbeienschelpen

Voor een relatief simpel gebakje is het toch wel wat werk. Zelf vind ik het super prettig om alle voorbereidingen een dag/avond van tevoren te doen. Er zit namelijk best wat wachttijd door afkoelen/opstijven tussendoor. Voor het gemak koos ik om een gele room poeder te gebruiken, maar wanneer je dit zelf maakt heeft dat natuurlijk invloed op de voorbereidingstijd.

Aardbeienschelpen met roomvulling
Pin
Print

Aardbeienschelpen met roomvulling

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

stuks
Voorbereiding

1

hour 

30

minutes
Baktijd

24

minutes
Wachttijd

2

hours 

Aardbeienschelpen met roomvulling. Wie kent deze klassieker niet? Ik vertel je graag hoe je ze zelf heel lekker kunt maken!

ingrediënten

  • Schelpen:
  • 4 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm (diepvries)

  • 3 el water

  • royaal kristalsuiker

  • 40 gram witte chocolade druppels, gesmolten

  • Vulling:
  • Ongeveer 500 gram gele room, dit kun je zelf maken of je kunt een poedermix gebruiken. Je kunt vooraf dus uitrekenen hoe het zit met het gewicht en de hoeveelheid. Hier heb ik een zelf maak recept voor je!

  • 200 ml slagroom

  • Topping:
  • 225 gram verse aardbeien, ongeveer 15 middelgrote zijn dat

  • 30 gram aardbeien- of abrikozenjam

  • 40 gram water

  • 150 gram slagroom

  • 1,5 el kristalsuiker

  • geroosterd amandelschaafsel of pistachenoten

  • Materiaal
  • Metalen baktray voor een grote maat muffins

  • Rolstok

  • Ronde koek steker van 10 cm doorsnee

  • Een glad en kartel spuitmondje

  • 2 Spuitzakken

  • Steelpan

  • Keukenkwast

  • Handmixer

  • Staafmixer

Stappen

  • Leg allereerst de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te laten ontdooien. In de tussentijd smeer je de onderkant van muffin tray in met een dun laagje boter. Alle 6 de vorm incl 2 cm na de bocht naar beneden. Bestuif dit ook lichtjes met bloem. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Wanneer het bladerdeeg flexibel is steek je met de koekvorm 4 rondjes uit. Plak het overige deeg aan elkaar door héél kort te kneden. Rol dit uit, evendik als de andere plakken. Herhaal zit nog een zodat je 6 plakken bladerdeeg hebt.
  • Smeer deze vervolgens in met een heel klein beetje water. Echt een dun laagje anders gaat de suiker klonten. leg de deeg plakjes naast elkaar op het aanrecht en bestrooi royaal met suiker. Rol hier dan lichtjes de rolstok overheen.
  • Leg de plakken deeg dan stuk voor stuk op zijn vorm. Tik de overige suiker er wel vooraf af. Zorg dat de naar beneden vallende randen aan de vorm zitten geplakt. Dit doe je ook door het lichtjes aan te drukken.
  • Schuif de schelpen dan voor 18 minuten in de oven. Draai de vorm dan een slag en bak nog eens 6 minuten. Zo worden ze mooi egaal bruin. Wanneer je ze gaar uit de oven haalt geef je ze een licht tikkie omhoog zodat de ergste hitte eruit kan en het deeg snel afkoelt.
  • Maak in de tussentijd de gele room klaar. De 200 ml slagroom kun je ook alvast stijf kloppen en koud zettene.
  • Smelt dan de witte chocolade au bain marie. Wanneer de schelpen volledig zijn afgekoeld smeer je de binnenkant in met een dun laagje hiervan. Dit gaat het best met een keukenkwast.
  • Als de witte chocolade is uitgehard kun je de schelpen in een luchtdicht zakje bewaren.
  • Doe de aardbeienjam en water in een hoge kan en zet hier de staafmixer in tot een een glad en dun geheel hebt. Giet dit in een steelpan en kook dit een paar minuutjes in tot het wat meer op gelei lijkt. Bewaar dit apart.
  • Wanneer de gele room stijf en koelkast koud is meng je dit met de slagroom. Schep dit direct in een spuitzak met een glad spuitmondje erin.
  • Vul alle schelpen royaal met room. Maak dan af met aardbeien. Ongeveer 2,5 middelgrote aardbeien in 4en gesneden per schelp. Smeer de aardbeien dan voorzichtig in met het dunne jam mengsel. Hier gaan ze mooi van glimmen en het helpt tegen uitdroging.
  • Klop de overige slagroom op samen met de suiker. Doe dit in een spuitzak met kartel. Zet op elke schelp een rozet en maak dit af met wat geroosterde pistachenoten of amandelschaafsel.
  • De aardbeienschelpen zijn vers tot een paar uur na het maken het allerlekkerst. Langer bewaren? Zet de aardbeienschelpen dan afgedekt in de koelkast. Het kan zijn dat de schelp dan minder krokant blijft. Binnen 3 dagen zou ik ze wel opeten. Geniet!

Notities

  • In plaats van aardbeien kun je natuurlijk ook ander lekker fruit gebruiken zoals frambozen, perzik of kiwi (gold).
  • Heb je alleen een ‘kleine’ muffin tray. Deze kun je ook gebruiken. Pas dan de maat van de koek steker aan. Misschien kun je er dan wel 7 of 8 maken!

Wil je dit recept makkelijk opslaan? Dat kan met onderstaande foto makkelijk via Pinterest! Mocht je mij nog niet volgen op Instagram? Dan kan dat hier! Hier vind je nog veel meer recept inspiratie!

Pinterest Pin
Aardbeienschelpen met roomvulling

Zoek je nog meer recepten met aardbeien? Klik dan hier. Daar staan al mijn aardbei recepten onder elkaar!

Liefs,
Eefje

Bladerdeeg Slagroom
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Banoffee slof

volgend bericht

Overnight oats met banaan en pindakaas

meest gelezen
32.201x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.816x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.126x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.446x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord