Ja hallo, daar ben ik weer met een hartig recept. De vierde al dit jaar, het moet niet gekker worden! Deze noodles met groente en gerookte tofu is een heerlijk bord vol comfortfood. Niet moeilijk om te maken en het staat in ongeveer 20 minuten op tafel. Of op schoot, want daar smaakt comfortfood het lekkerst!

De eerste keer dat ik dit recept maakte was ik een beetje te enthousiast met de chilipeper. Ik deed voor 1 portie een hele theelepel chilivlokken erin. Ik hou van pittig eten maar dit was een beetje te. Ik heb het uiteindelijk 3 keer gemaakt voordat het perfecte recept eruit is gekomen. Best veel groente, lekker snel klaar en bovenal heel lekker!
Het recept
Noodles met groente en gerookte tofu
2
personen10
minutes10
minutes20
minutesingrediënten
150 gram udon noodles
250 gram sugar snaps, puntjes eraf
200 gram paksoi, in stukken gesneden
1 grote rode ui, in grove stukken
200 gram gerookte tofu (optioneel)*, in blokjes
- Sausje:
2 el zonnebloemolie
2 el pindakaas
2 el oestersaus (let even op qua vega)
2 el agavesiroop
2 el sojasaus
1 el miso pasta
10 gram verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, geraspt
1 tl chilivlokken (minder of niet als je helemaal niet van een beetje spice houdt)
- Topping:
2 stengels bosui, in ringetjes
2 tl geroosterde (zwarte) sesamzaadjes.
- Nog meer nodig:
grote koekenpan of wok
koekenpan
pan om noodles in te koken
spatel
Stappen
- Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Zet ook alvast de kleine(re) koekenpan te verwarmen op laag vuur. Doe hier een beetje zonnebloemolie in en voeg dan de tofu blokjes toe. Deze moeten best een tijdje bakken tot ze krokant zijn. Blijf regelmatig omschudden dus.
- Bereid verder alles voor. Snijd de groente en maak het sausje door simpelweg alles hiervoor door elkaar te roeren. Verhit dan ook de wok. Eenmaal heet, doe je eerst de peultjes erin met een klein beetje olie. Roerbak deze ongeveer 2 minuten op hoog vuur..
- Zorg dat ongeveer nu de noodles in de pan gaan (als de kooktijd 5 minuten is). Na twee minuten voeg je de rode ui toe en roerbak deze ook mee. Weer 2 minuten later voeg je de paksoi toe voor ongeveer 2-3 minuten.
- Schep de groente op de borden en laat het vuur (laag) aanstaan. Giet dan de saus in de pan waar net de groente uit is gehaald. Bak de saus voor zo’n 30 seconden tot een minuut. Giet de noodles af en voeg deze toe. Hou wel een beetje kookvocht apart en voeg hier ook een schuitje van bij. Als na kort roeren de noodles zijn voorzien van een lekkere dikke laag saus schep je dit naast de groente.
- Zet het vuur van de tofu blokjes uit en serveer deze er ook bij. Maak af met de bosui ringetjes en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Notities
- Zonder de tofu is dit ook een heerlijke maaltijd. Pas bij de derde keer heb ik dit erbij geserveerd en ik vond het erg lekker combineren!
Opslaan?
Wil je het recept voor deze noodles met groente en gerookte tofu opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!
