• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Frambozenslof met pistachespijs

Eefje
7 reacties
24 november 2021
Frambozenslof met pistachespijs

Is het geen plaatje? Ik was zelf positief verrast over de looks van deze frambozenslof met pistachespijs. Een echte showstopper om op tafel te zetten! Naast lekker is het ook nog eens leuk om te maken. Ik vertel je snel hoe!

Frambozenslof met pistachespijs

Het fruit

Mijn plan was dus om de mousse uitsluitend met frambozen te maken. Maar wat denk je? De inventarislijst in mijn hoofd kwam niet overeen met de realiteit. Ik besloot om de helft aan te vullen met gemixt rood fruit, dat had ik namelijk nog wel in de vriezer liggen. Hier heeft de slof ook zijn mooie (paarse) kleur aan te danken, dit komt voornamelijk door een paar bramen die daarin zitten. De smaak wordt ook iets anders door de blauwe en rode besjes die ook in de mix zitten. Ik vind dat juist lekker fris.

Frambozenslof met pistachespijs

Kleur

Als je deze paarsige kleur ook wil? Gebruik dan ook 50/50 fruit. Dus de helft frambozen en de helft Wanneer je alleen frambozen gebruikt is het meer een lichtere roze kleur. Hoe dat eruit ziet kun je zien bij dit recept voor een frisse framboos-kokostaart. Die trouwens ook héél lekker is!

Frambozenslof met pistachespijs

Gelatine

Wat je misschien niet weet over gelatine is, hoe langer je het laat weken hoe beter de werking wordt. Ergens is dat best gek omdat bijna overal staat staat je het 10-15 minuten moet laten weken voor gebruik. Zelfs met deze kennis is huis heb ik een foutje gemaakt. Er kwam namelijk iets tussen waardoor de gelatine wel 1,5 a 2 uur heeft staan weken. Dit resulteerde in een mousse die flink stevig is. Wellicht zie je dat ook terug op de foto. Absoluut niet vies maar voor het lekkere zou het wel iets minder mogen. Volg dus gewoon het recept zoals ik het beschrijf. Dan komt het helemaal goed.

Wil je liever agar agar gebruiken? Dit zou moeten kunnen, ik heb er alleen niet zoveel ervaring mee. Via google kun je makkelijke omreken schema’s vinden. Denk er wel aan dat agar agar altijd even goed mee moet koken in een mengsel. Anders heb je kans dat het niet (goed) werkt.

Het recept!

Frambozenslof met pistachespijs
Pin
Print

Frambozenslof met pistachespijs

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

45

minutes
Baktijd

28

minutes
Total time

1

hour 

13

minutes

De totale tijd is excl. wachttijd van zo’n 6 uur.

ingrediënten

  • Bodem:
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel

  • 65 gram roomboter, koud en in blokjes

  • 55 gram witte basterdsuiker

  • 1/4de middelgroot geklutst ei

  • snuf zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille extract

  • Vulling:
  • 50 gram pistachenoten

  • 35 gram kristalsuiker

  • 1/2 geklutst middelgroot ei

  • rasp van een halve citroen

  • Mousse:
  • 200 ml slagroom

  • 180 gram diepvries frambozen of gemengd rood fruit

  • 45 gram witte basterdsuiker

  • 1 tl vanille extract

  • 3 blaadjes gelatine

  • Topping:
  • verse frambozen

  • pistachenoten, grof gehakt.

  • ongeveer 35 gram witte chocolade

  • Nog meer nodig:
  • steelpan

  • bolzeef

  • acetaatfolie van 8 cm hoog

  • mengkom

  • handmixer

  • staafmixer

  • sloffenvorm van ongeveer 10 cm breed en 18,5 cm lang

Stappen

  • Maak eerst het deeg door alles hiervoor bij elkaar in een kom te doen en te mengen tot een soepel deeg. Kan met de hand maar het is beter als je een hand- of stand mixer gebruikt. Anders wordt het deeg vrij slap door de warmte van je handen.
  • Vet de binnenkant van de sloffenvorm in met een dun laagje boter en bestuif dit vervolgens met bloem. Zet deze op een bakplaat met een velletje bakpapier erop.
  • Verdeel het deeg zo egaal mogelijk in de vorm. Maak vervolgens de spijs door alles hiervoor fijn te malen tot een soepel maar zeker niet dun mengsel. Verdeel dit dan tot ongeveer 1,5 cm van de rand op het deeg. Dit kan met een eetlepel of spuitzak.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden convectiestand (boven en onder warmte). Bak de slof dan mooi bruin en gaar in ongeveer 28 minuten. Haal na ongeveer 10 minuten afkoelen de vorm van de slof. Deze moet helemaal afgekoeld zijn voordat de mousse erop gaat.
  • In tussentijd zet je het fruit in een steelpan op laag vuur. Zet nu ook de gelatine te weken in koud water. Wanneer het fruit warm en zacht is zet je de staafmixer erin. Haal het geheel dan door een bolzeef. Druk het er met de bolle kant van een eetlepel doorheen. Het plakkerige pitten prutje mag weg en de gladde puree die je overhoudt doe je terug in de steelpan. Verhit dit en zet het vuur dan uit. Los hierin de gelatineblaadjes op.
  • Wanneer dit is gedaan is het tijd om de slagroom stijf te kloppen samen met de vanille en de witte basterdsuiker. Wanneer de vruchtenpuree is afgekoeld tot handwarm of kouder, giet je dit al roerend bij de slagroom. Niet teveel in één keer want je wil niet dat het gaat schiften. Spatel door tot een mooie egale mousse.
  • Verkas de slof naar een kleinere snijplank met een velletje bakpapier erop (een bakplaat past moeilijk in de koelkast). Knip een stuk acetaat folie af en zet dit rechtop om de slof heen. Hier omheen zet je de sloffen vorm weer terug (de folie zit dus tussen de vorm en de slof). Zo creëer je hoogte zodat de mousse niet overstroomd. Giet de mousse op de slof en schuif deze voor 3 tot 4 uur in de koelkast. Ik zou aanraden deze taart gewoon een dag van tevoren te maken.
  • Haal de vorm en folie er dan vanaf. Zet de frambozen er mooi op en maak af met wat gesmolten witte chocolade. Doe dit in een boterhamzakjes en knip een klein puntje af om het eroverheen te swirlen. Als laatste strooi je er nog wat fijngehakte pistachenoten overheen. Eet smakelijk!

Opslaan?

Wil je het recept voor deze frambozenslof met pistachespijs opslaan? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest! Pin ‘m op je favoriete bord zo kun je ‘m snel terugvinden. Vind je het leuk om een kijkje achter de schermen te zien? Volg mij dan op Instagram. Daar deel ik geregeld videobeelden van hoe ik iets maak. Zoek op @eefsfood, dan kun je mijn account heel gemakkelijk vinden. Of klik gewoon hier, dan kom je er ook!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Frambozen Pistache spijs Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Jantsje

    29 november 2021 15:43

    Hi eefje, ,
    Ik wil dit recept graag met kerst maken maar dan met kersen
    Kan ik de frambozen 1:1 vervangen voor kersen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      29 november 2021 22:25

      Ik denk dat het 1 op 1 kan. Maar betwijfel het succes qua smaak. Kersen smaak komt er vaak heel slecht bovenuit, vind ik zelf. Maar proberen kan altijd! Succes.

      Beantwoord
  2. Leonie

    23 januari 2022 13:19

    Waar koop je zo’n sloffenvorm van 18,5cm want ik kan die online nergens vinden. Wel kleiner en groter maar niet deze tussen maat..

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 januari 2022 14:21

      Deze heb ik een keer gekregen ergens, ik weet dus niet precies waar die vandaan komt. Wellicht kun je de verhouding een beetje verrekenen en ‘m in een iets grotere of kleineren vorm maken 🙂

      Beantwoord
    2. Marieke

      9 april 2022 15:03

      Op Bol.com staat een verstelbare sloffenring met 8 mini ringen voor maar 29,95

      Beantwoord
  3. Tessa

    10 oktober 2022 11:15

    Hoi Eefje,

    Ik kwam toevallig bij jou site terecht toen ik opzoek was na een kleine taart voor visite.
    Wat een gave recepten staan erop zeg!
    Kan niet wachten om er dingen van te maken.
    Nu wou ik voor de visite een slof maken met een frisse vulling erop. Dus dacht aan een fruitmousse bv frambozen.
    Is dit lekkerde met pistache spijs of amandelspijs?
    Ik eet zelf nooit echt pistachenootjes.. niet mega fan van(als losse nootjes, ken het niet in taarten). Wat raar jij aan? Of zou je eerder de perzikslof aanraden? Die zag er ook heel mooi en lekker uit

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 oktober 2022 10:07

      Hoi Tessa, dank voor de lieve complimenten. Als jij bekender bent met amandelspijs? Vooral doen! Ik eet heel graag pistachenoten, ben echt dol op die smaak. Het kan allebei hoor. Amandel is gewoon de standaard en pistache is een leuke en lekkere variatie daarop. De frambozenmousse zou ik eerder kiezen dan de perzik versie. Ben je zo geholpen?

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Geroosterde paprika pompoensoep

volgend bericht

3 x Vegan botercrème

meest gelezen
66.427x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.316x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.786x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.664x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord