• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Taart

Appel kruimel boterkoek cheesecake

Eefje
16 reacties
25 oktober 2021
Appel kruimel boterkoek cheesecake

Wat een knaller, dat is deze appel kruimel boterkoek cheesecake. Vorige week zat ik te denken aan hoe ik next level boterkoek zou kunnen maken. Nou, dat is een beetje uit de hand gelopen en is geëindigd als dit. Drie heerlijke recepten in één. Een stevig maar smeuïge boterkoek bodem met daarop een laag vanille cheesecake, gesmoorde appelblokjes met kaneel en afgemaakt met een havermout kruimel topping met amandelen. Het is een klein maar machtig taartje voor 8 tot 10 personen.

Appel kruimel boterkoek cheesecake

Combinatie

De taart bestaat dus uit 4 lagen en alles bij elkaar smaakt echt heerlijk! Ik raad het wel altijd aan om cheesecake een dag van tevoren te maken. Zo kan hij echt goed opstijven en koud worden. Schrik dus niet van de totale bereidingstijd, hier zit ook de wachttijd in berekend namelijk. Eerst bak je de bodem kort voordat je de rest van de taart opbouwt.

Karamelsaus

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is kun je de taart ook nog serveren met een beetje karamelsaus. Zelf maken is niet moeilijk. Dit recept is daar heel geschikt voor. Maar je kunt natuurlijk ook een kant en klare kopen. Dat is aan jou!

Het recept!

Appel kruimel boterkoek cheesecake
Pin
Print

Appel kruimel boterkoek cheesecake

Recipe by Eefje
Hoeveelheid

8

punten
Voorbereiding

1

hour 
Baktijd

40

minutes
Total time

10

hours 

Appel kruimel boterkoek cheesecake. Je leest het goed, drie heerlijke baksels in één! Het beste om een dagje van tevoren te maken. Wie kan jij hiermee verrassen?

ingrediënten

  • Bodem:
  • 200 gram patentbloem

  • 160 gram (plantaardige) roomboter, koud in blokjes

  • 65 gram kristalsuiker

  • 50 gram witte basterdsuiker

  • rasp van 1 citroen

  • flinke snuf zout

  • 1 el slagroom

  • Vulling:
  • 400 gram stevige roomkaas, op kamertemperatuur*

  • 2 middelgrote eieren

  • 40 gram suiker

  • 1 tl vanillepasta

  • Appellaag:
  • 2 grote Jonagold appels, geschild en in blokjes

  • 1 el suiker

  • klont (plantaardige) roomboter

  • 1 el ceylon kaneel

  • 1 el speculaaskruiden

  • Kruimel topping:
  • 65 gram patentbloem

  • 50 gram (plantaaridge) roomboter

  • 50 gram kristalsuiker

  • 35 gram havermout

  • 2 el amandel stiften

  • Nog meer nodig:
  • springvorm nodig van 18 cm doorsnee, ik gebruik vaak deze

  • bakpapier

  • mengkom

  • siliconen spatel

  • keukenmachine of staafmixer met maalbakje

  • handmixer

  • koekenpan

Stappen

  • Schil de appels en snijd deze in blokjes. Zet een koekenpan op het vuur, laat hier een klont roomboter in smelten en voeg dan de appel blokjes toe. Zet het vuur laag en schud de blokjes regelmatig om. Tot ze een beetje beginnen te smoren, dan zet je het vuur uit. Schep dan de suiker, kaneel en speculaaskruiden er doorheen. Bij elkaar duurt dit zo’n 10 minuten. Laat de appel gewoon in de pan liggen tot je het nodig hebt.
  • Verwarm eerst de oven voor op 190 graden grill stand. Bekleed de bodem en randen van de vorm met bakpapier. Een druppeltje zonnebloemolie kan helpen met het te laten plakken.
  • Voor de bodem meng je de boterblokjes met het zout, de citroenrasp, kristal- en basterdsuiker tot een geheel. Voeg dan de slagroom en patentbloem toe. Meng tot een deeg, deze is inderdaad zacht maar wel kneedbaar. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de vorm en zet deze dan voor 8 minuten in de oven. Zet ‘m op het aanrecht en check of het deeg echt strak aansluit op de rand van de vorm. Zo niet, druk je dit aan met de bolle kant van een eetlepel. Zo kan er geen vulling tussen zakken. Zet de oven nu op 180 graden hete lucht.
  • In de tussentijd roer je de roomkaas los met vanille en suiker. Voeg dan 1 ei toe, als deze is opgenomen voeg je het tweede ei toe.
  • Doe alle kruimel ingrediënten behalve de amandelen in een keukenmachine. Mix dit tot er mooie kruimels ontstaan. Meng dit dan weer met de amandelen.
  • Nu heb je een warme en klein beetje voorgebakken bodem staan, het roomkaas mengsel, de appels en de kruimels. Schep het roomkaas mengsel op de boterkoek bodem en verdeel dit gelijkmatig. Verdeel hierop de appels en maak af met de kruimels.
  • Bak de taart gaar in ongeveer 35 minuten. Zet ‘m dan af te koelen op het aanrecht, na een uurtje kun je de rand eraf halen. Laat dan nog twee uur op het aanrecht staan en zet hem dan, met rand er weer omheen, voor minimaal 5 uur in de koelkast. Aansnijden en genieten. Eet smakelijk!

Notities

  • Wil je een beetje extra herfst toevoegen aan dit recept? Voeg dan ook speculaaskruiden aan de kruimels toe, ik zou 1 of 2 theelepels doen.
  • Met stevige roomkaas bedoel ik de ‘betere merken’ Monchou of Philadelphia bijvoorbeeld.
  • Het is belangrijk om een springvorm met een extra randje aan de bodem te gebruiken. Mocht je dit niet hebben pak de bodem dan goed in met aluminiumfolie. Er gaat sowieso roomboter lekken tijdens het bakken. Dit vangt het op, zo beland het niet op de bodem van de je oven.
Appel kruimel boterkoek cheesecake

Wil je het recept voor deze appel kruimel boterkoek cheesecake opslaan voor later? Dit kan makkelijk met onderstaande foto via Pinterest. Pin ‘m op je favoriete bakbord en zo kun je het recept makkelijk terugvinden. Dit is een soortgelijk recept, maar dan voor cheesecake kruimelkoeken. Ook heel lekker en makkelijk om mee te variëren. Veel bakplezier!

Vind je het leuk om meer achter de schermen te zien in mijn keuken en leven. Dan kun je mij volgen op Instagram, daar deel ik van alles! Je kunt mij makkelijk vinden als je zoekt op @eefsfood. Zie ik je daar? Dat zou ik leuk vinden.

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

appel kruimel Boterkoek Cheesecake
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
16 reacties
  1. Hanna

    26 oktober 2021 11:20

    Wauw wat een ontzettend lekker recept! Deze wil ik zeker gaan proberen!
    Nu heb ik even 2 vragen:
    – Waar koop je vanille pasta? En kan je het evt ook vervangen voor iets anders of helemaal weglaten?
    – Kun je ook een andere kruimeltopping doen? Ik ben namelijk zelf niet zo’n fan van havermout en amandelen..
    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 oktober 2021 11:52

      Hi Hanna,

      Zet even ‘vanille’ in de zoekbalk op mijn site. Dan kom je als tweede hit een artikel tegen waarin van alles staat over vanille, ook waar ik het koop. Meer bloem ipv havermout kan en een andere noot gebruiken misschien? Pecan?

      Beantwoord
  2. Babs

    27 oktober 2021 11:15

    Ik ga deze echt snel maken. Lijkt me geweldig! Complimenten voor hoe je de recepten schrijft. Zijn volledig en makkelijk te volgen 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 oktober 2021 11:06

      Hi Babs, Dat vind ik een heel mooi compliment. Daar doe ik het voor, dankjewel!

      Beantwoord
  3. Femke

    31 oktober 2021 17:46

    Heerlijke taart! Iedereen was enthousiast!

    Beantwoord
    1. Eefje

      31 oktober 2021 17:53

      Wat leuk om dat te lezen 🙂

      Beantwoord
  4. Eline

    6 november 2021 13:43

    De taart staat nu in de oven, ben erg benieuwd! Had niet verwacht dat het nog best makkelijk was om te maken 😉

    Ik vroeg mij alleen af of het beter is om de taart een half uurtje op het aanrecht te koelen en dan in de koelkast te zetten of dat ik hem (heel veel) uren extra op het aanrecht laat staan 😅 ik moet namelijk straks werken, goede planning 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 november 2021 13:53

      Wat leuk! Ja kun je kiezen maar het lijkt me niet echt best om een loei hete taart in de koelkast te zetten. Misschien heb je een schuur of tuin met afdak? Zou ik hem daar zetten met een folie er omheen 🙂

      Beantwoord
  5. Esther

    7 november 2021 20:36

    Deze taart is echt superlekker! Vraag me wel af hoe je ‘m in een springvorm van 18 cm hebt gekregen. Ik had ‘m in een vorm van 20 cm en daar kwam de kruimellaag bovenuit. Deze taart ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 november 2021 22:31

      Wat leuk om te lezen! Ik gebruik wel altijd een hoge vorm, wellicht had ik er dat even bij moeten zetten haha. Die is ongeveer 8 cm hoog.

      Beantwoord
  6. Susan van Lierop

    11 november 2021 21:57

    Kun je de bodem ook op boven onder warmte bakken ipv grilstand? Zo ja op welke temperatuur voor hoelang ?

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 november 2021 19:42

      Ja hoor Kan! Ik denk een paar minuten langer maar wel even heet 🙂

      Beantwoord
  7. Lotte

    4 december 2021 10:14

    Wat een heerlijke taart! Ik ben hem nu voor de 2de keer aan het maken en ik vroeg me af of het klopt dat het roomkaasmengsel vloeibaar is? Beide keren kon ik het gewoon op de bodem gieten 😅

    Heerlijk vooruitzicht om de taart dit weekend weer te proeven 😋

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 december 2021 22:51

      Wat leuk om te lezen!! Vloeibaar is prima. Maar is het echt dun? Het is perfect als de appels en kruimels er niet gelijk inzakken. Kan heel erg liggen aan de soort roomkaas. En als je het met de hand mengt blijft het ook vaak iets dikker.

      Beantwoord
  8. Anouk

    24 februari 2023 13:06

    Hallo,
    Taart lijkt me heerlijk dus ga hem vandaag maken!
    Ik heb alleen wat vragen over de bereiding, wanneer je mengen benoemd is dit dan met de hand? Zoals bij de bodem staat? En de kruimels doe je in de keukenmachine, welke kop? Wanneer gebruik je je hand, keukenmachine of een handmixer?
    En mijn laatste vraag hoe krijg jij de randen van die vorm met bakpapier bekleed? Knip je een strook? Die zit dan niet vast? Ik en zo te zien niet echt ervaren maar heb er zin in!:)

    Groetjes!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 februari 2023 18:28

      Hoi Anouk! Een keukenmachine is voor mij een machine met mes, géén standmixer zoals jij ‘m lijkt te omschrijven. Een cheesecake vulling meng ik het liefst met de hand, daar wil je namelijk zo min mogelijk lucht in hebben. Een beetje zonnebloemolie gebruiken om het bakpier te laten plakken. Weet je zo genoeg? Groetjes, Eefje.

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Chocolade-hazelnoot ontbijttaartje met koffie topping

volgend bericht

Vegan kaneelbroodjes met roomkaas swirl

meest gelezen
66.409x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.293x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.783x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.652x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord