Peanubutter jelly, you hate it or you love it! Ik ben er dol op en eet deze combinatie heel regelmatig op brood. Eerder deelde ik ook al een recept voor peanutbutter jelly cheesecake. Deze is heel erg de moeite waard! Geen zin in brood of cheesecake? Dan kun je voor deze fluffy peanutbutter jelly pancakes gaan. Ze zijn makkelijk om te maken en een feestje om op te eten!

Het recept!
Het recept van deze pancakes is trouwens ook lekker met talloze andere smaak combinaties. Gebakken banaan met walnoot en honing bijvoorbeeld.
Peanutbutter jelly pancakes
2
porties5
minutes20
minutes25
minutesingrediënten
120 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml karnemelk
1 middelgroot ei
1 el agave siroop
1/2 tl kaneel
1/2 tl baking soda
snuf zout
pindakaas
aardbeienjam
verse aardbeien
boter of olie om in te bakken
- Nog meer nodig:
mengkom
steelpan
ijsschep (voor gelijkmatige pancakes)
garde
spatel
Stappen
- Pak de mengkom erbij en doe hier het ei, de karnemelk, agave siroop en het zout bij. Kluts dit tot een glad mengsel.
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe samen met de baking soda en kaneel. Meng dit tot een dikkig egaal beslag.
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Doe dan een klontje boter in de pan.
- Neem een ijsschep waarmee je twee scheppen beslag in de pan doen. Zet het vuur laag.
- Na ongeveer 2 minuten draai je de pannenkoek om met een spatel en bak je ze nog eens 1-2 minuten.
- Herhaal dit tot je beslag op is. Verdeel de pancakes over twee borden met maak af met pindakaas, aardbeienjam en verse aardbeien. Eet smakelijk!

Wil je het recept voor deze peanutbutter jelly pancakes opslaan voor later? Dat kan met onderstaande foto via Pinterest. Op zoek naar meer inspiratie en kijkje achter de schermen? Dan kun je mij volgen op Instagram. Zoek op @eefsfood en mijn account is niet te missen. Tot daar!
