• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Desserts IJs Recepten

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept

Eefje
4 reacties
24 juni 2021
Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

Samenwerking – Ja hallo ijsliefhebber! Ga er maar even voor zitten want ik heb een heerlijk artikel voor je. IJs kun je op allerlei manieren zelf maken maar nooit is het zo lekker als uit een goede ijssalon als je het mij vraagt. Met de CUBE ijsmachine haal je die ijssalon namelijk zelf in huis. Ik heb hem een tijdje mogen uitproberen en ik ga nu mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept met je delen. Spoiler: enthousiasme incoming! Onderaan het artikel vind je een ge-wel-di-ge winactie en een kortingscode.

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

De CUBE ijsmachine is van Italiaanse makers. Zij weten waar ze het over hebben dus! Gemaakt door echte profs met duurzame onderdelen. De machine is verkrijgbaar in 2 maten. Met de kleine maak je ongeveer 750 ml ijs per keer en met de grote 1,5 liter. De maat is niet het enige dat je kunt kiezen want hij is ook in veel kleuren verkrijgbaar. Ik ben heel blij met deze mooie in het zwart, hij past heel mooi bij al mijn andere keukenapparatuur. De afmeting van deze, de kleine dus, is 30 x 30 x 30 cm en weegt 16 kilo. Je leest hier alles over de machines!

Apparaten op een rijtje

Over hej hej ijs

hej hej ijs is een uit de hand gelopen hobby van Bram en Michel. Allebei zijn ze gek op ijs. Hun motto: ‘bij ons kan het niet gek genoeg, alleen jouw fantasie is de grens’. Van het één van kwam ander en nu kun je in hun webshop terecht voor de CUBE ijsmachine maar ook voor lekkere en goede ijsmixen. Deze mixen zorgen voor net dat beetje extra en hebben verder geen smaak, deze moet je dus alleen nog toevoegen. Het ijs blijft lekker smooth en zorgt voor een goede binding. De ingrediënten van deze mix zijn biologisch en het bindmiddel is op plantaardige basis. Verder moet je natuurlijk nog wel de room, melk en suiker toevoegen. Dat is de basis als je voor roomijs gaat. hej hej verkoopt ook een mix om perfect sorbetijs te maken. De mix is niet noodzakelijk, ook zonder kun je heerlijk ijs maken in de CUBE.

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

Gebruik

De machine is extreem makkelijk in gebruik. Hij heeft slechts een snoer, twee knoppen en een timer. Ook zijn de losse onderdelen echt minimaal. Er zit een deksel op, deze zorgt gelijk voor beveiliging. Als de magneetjes geen contact maken op de machine dan draait de machine simpelweg niet. De draaiarm en een bout die deze op zijn plek houdt + een kleine witte kunststof schraper op de arm en een fijne spatel zijn de overige losse onderdelen. Dat is het! Waarbij de meeste ijsmachines het hele roerwerk van kunststof is bestaat deze bij de CUBE uit RVS. Goed krachtig dus!

Er is 1 knop om de machine voor te koelen (links) en de andere knop (rechts) zorgt voor het draaien. Zo simpel is het! Als het ijs klaar is schep je het uit de machine in een bewaarbak of bijvoorbeeld in een cakeblik met een velletje bakpapier erin. Doordat de CUBE zo krachtig vriest heb je ook het lekkerste ijs omdat ijskristallen geen kans krijgen om te ontstaan. Het is absoluut gelijk eetbaar, maar om er een mooie bol van te scheppen moet het eerst nog wel een tijdje in de vriezer staan. Dit verschilt ook een beetje per ijssoort. Het ijs is dan klaar in ongeveer een kwartier. Wanneer het heel warm is zoals afgelopen week, kan het zo’n 20-25 minuten duren heb ik gemerkt.

hej hej ijs heeft ook hele leuke piepschuim cubotto’s (deze vind je hier) waar je je ijs in kunt doen. Het houdt het goed koud en je kunt het meenemen voor zo’n 3 uur! Super leuk dus om mee te nemen naar een picknick in het park, een tochtje op de boot of een avondje op het strand. Ik vulde de bakjes met aardbeien roomijs waar ik stukjes macaron en passievruchten ganache doorheen had gedaan. Ik maakte er een wandelingetje mee na het eten en eindigde ermee op een bankje in het park. Dat wat ik overhad heb ik thuis weer in de vriezer gezet. 

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

Voorbereiding

Voor de machine is weinig voorbereiding nodig dus. Het maken van het ijsmengsel heeft iets meer aandacht nodig maar is eigenlijk ook een fluitje van een cent. Het advies (niet noodzakelijk) is wel om dit een dag van tevoren alvast klaar te maken. Zo kan het mengsel goed terugkoelen en het komt ook nog eens de smaak ten goede. Het is heel simpel! Je maakt een mengsel van melk, slagroom, suiker en vanille. Dit verhit je tot 60 graden. Je mengt het tweede deel suiker met de roomijs basismix poeder en dat voeg je dan toe aan het geheel. Dit meng je goed met een garde en je verhoogt de temperatuur tot 85 graden. Koel het terug, zet het koud en giet het vervolgens in de voorgekoelde CUBE ijsmachine. Even geduld en klaar is je ijs! Je kunt eindeloos smaken combineren. Dat heb ik gedaan en deel daar het recept van!

Basismixen hejhej ijs

Kahlua roomijs met pecannoten en fudge

Zo kun je een deel van de melk bijvoorbeeld vervangen door een andere lekkere smaakmaker. Kahlua leek mij wel iets in dit geval! Dit zijn de verhoudingen die ik heb gebruikt voor dit ijs:

300 gram volle melk
140 gram slagroom 
120 gram Kahlua
100 kristalsuiker
50 gram geroosterde stukjes pecannoten
40 gram mini fudge blokjes, echt mini anders worden ze te hard
28 gram hej hej basismix voor roomijs
1 tl vanillepasta of merg van een half stokje

Dit ijs is zo al heerlijk om te eten of om op een hoorntje te scheppen, maar ik heb er nog een schepje bovenop gedaan. Ik heb heerlijke koeken gebakken om er vervolgens icecream cookies van te maken.

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

De koeken!

Voor 5 van deze cookies (dus 10 koeken) heb je dit nodig:

200 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram koude roomboter, in blokjes
100 gram kristalsuiker
40 gram bruine basterdsuiker
1 middelgroot ei
2 mespuntjes maizena
1/2 tl vanillepasta (of extract)
snuf zout
 
Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept
Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept
 
Roer de koude blokjes boter los met het zout, de kristal- en basterdsuiker. Voeg dan het ei toe samen met de vanille. Wanneer deze is opgenomen voeg je het zelfrijzende bakmeel en de maizena toe. Meng tot je een egaal deeg hebt. Verdeel dit deeg in 10 ballen. Leg er 5 van ruim uit elkaar op een bakplaat met bakpapier en druk ze een beetje plat. Schuif ze dan voor zo’n 12-14 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden hete lucht. Wanneer de koeken gaar zijn haal je ze uit de oven en schuif je ze met bakpapier en al gelijk op het aanrecht. Herhaal dit nog eens. 
 

Wanneer de koeken zijn afgekoeld haal je het ijs uit de vriezer. Laat dit op het aanrecht staan tot het goed schepbaar is. Dit zal zo’n 10-15 minuten zijn. Dit ijs wordt iets sneller zacht omdat er alcohol inzit. Schep een bol ijs en doe deze op de onderkant van een koek. Druk met de andere koek het ijs wat platter. Leg dan snel terug in de vriezer. Herhaal dit tot je 5 van de sandwich icecream cookies hebt. Ze kunnen direct gegeten worden maar je kunt ze ook gewoon bewaren in ze vriezer. Ik zou ze dan ook minimaal 10 minuten voor je ze wil eten uit de vriezer halen. De koeken zijn vrij groot dus je kunt ze ook nog met een groot scherp mes halveren. Je zou ook deze vegan hazelnoot koeken kunnen gebruiken!

icecream cookies

Het schoonmaken

Dat is ook eenvoudig. Een deel kan in de vaatwasser en de deksel wordt wel geadviseerd op een kort en niet te heet programma te doen. Aangezien het heel weinig onderdelen zijn heb ik het gewoon steeds met de hand afgewassen. Omdat de machine zelf geen losse bak heeft vul je deze met wat sop en heet water. Laat dit een paar minuten staan en haal dan vervolgens leeg doormiddel van het gebruik van een spons of doekje. Herhaal dit tot het droog en schoon is. De machine is dan weer klaar voor nieuw gebruik. 

Passievrucht sorbet

Ik vertelde jullie laatst al dat ik in een passievrucht fase zit en die is nog steeds niet over! Zo kon ik het dus niet laten om een passievruchten sorbetijs te maken. Dit is toch echt gewoon het lekkerst om zo op een hoorntje te scheppen! De verhoudingen die ik hiervoor gebruikte: 

Sorbet ijs machine
Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept

350 gram water
200 gram (diepvries) passievrucht 
140 gram kristalsuiker
19 gram hej hej basismix voor sorbet 
rasp van 1 limoen
1 el limoensap 

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

Sorbetijs kun je wel direct in de machine doen, dit hoeft namelijk niet te worden verwarmd. Het water meng je goed met de suiker en de basisimix door er een staafmixer doorheen te halen. Ik wil passievrucht met pitjes in mijn ijs dus deed ik dat er later bij. Net als de limoenrasp en het sap. Wanneer dit goed gemengd is kan het in de ijsmachine die ik eerst 20 minuten heb laten voorkoelen. Echt vét lekker ijs dit!

Rood fruit ijs met kletskoppen

Ik maakte ook nog een roomijs met daarin puree van rood fruit. Ik gebruikte zo’n zak diepvriesfruit waarin bramen, blauwe bessen, frambozen en allerlei kleine rode besjes zitten. Die mix is zo lekker friszuur en gebruik ik heel vaak. Ik gebruikte 250 gram. Dit verwarmde ik eerst en pureerde het daarna. Ik hield 135 gram puree over. Ik haalde 135 gram van de volle melk af en deed daar de puree bij. Verder hield ik mij aan het basisrecept welke op de site van hej hej ijs staat. Deze kun je hier vinden! Ik voegde vervolgens 80 gram fijngehakte kletskop toe. 

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

De bodem maakte ik van 90 gram Digestive koekjes, 75 gram kletskoppen, 1 tl Ceylon kaneel en 50 gram roomboter. Voor de topping mengde ik 70 gram witte chocolade met 40 gram hete slagroom. Ik maakte het af met gevriesdroogde frambozen en wat stukjes kletskop. Dit alles heb ik gemaakt in een springvorm van 15 cm. Het ijstaartjes is goed voor 6-8 personen.

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept
Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept

WIN EEN CUBE 750 IJSMACHINE!

Dit klinkt te mooi om waar te zijn maar toch is het zo! Van het hej hej team mag ik een CUBE ijsmachine t.w.v. 839 euro weggeven aan één van jullie. Dat is toch niet normaal gaaf?? Wat moet je doen om kans te maken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van hej hej, dit kan hier. Laat onder mijn Instagram post weten wat jouw favoriete ijssmaak is en sla de post op. Als je deze 3 dingen hebt gedaan doe je automatisch mee. Op vrijdag 2 juli maak ik in mijn Instagram stories de winnaar bekend. 

Win een CUBE

Kortingscode 

Wanneer je een CUBE ijsmachine aanschaft ontvang je met de code ‘eefsfood’ 4 potjes van de basismixen cadeau. Hier kun je zo’n 20 keer ijs mee draaien. Deze code is geldig tot en met 31 juli 2021 (dus niet geldig op de set met cubotto) . Wanneer je de ijsmachine en losse mixen in je winkelkarretje doet dan verrekent hij het vanzelf.

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hejhej ijs + recept

Meer ijs inspiratie? 

Ik heb de CUBE ijsmachine met zoveel plezier getest en gebruikt. Ik zal hem nog gaan missen! Gelukkig staat hij nog eventjes op mijn aanrecht om nog wat andere recepten uit te proberen. Ik hoop dat je met plezier hebt meegelezen en nu nog meer zin hebt dan ooit om zelf ijs te maken.

Wil jij dit artikel; mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept nog eens teruglezen? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het makkelijk terugvinden!

Pinterest pin hejhej
Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept
Dit artikel heb ik geschreven in betaald partnerschap met hej hej ijs.

Liefs,
Eefje

CUBE ijsmachine ijs maken ijsrecept Koeken Recept roomijs sorbetijs
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Inge

    24 juni 2021 22:43

    Top artikel en super nieuwsgierig naar de ijsmachine 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 juni 2021 07:50

      Fijn om te lezen, dank je Inge!!

      Beantwoord
  2. Antoinette

    25 juni 2021 10:00

    Oh, mijn dochter van bijna 12 volgt jou via mijn account. Dol op bakken en dit artikel ziet er ook weer uit om op te eten!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 juni 2021 11:35

      Wat leuk om te lezen. Dankjewel Antoinette!

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Eef test #4 – Macaron mix

volgend bericht

Eenvoudige stroopwafeltaart met chocolademousse

meest gelezen
37.051x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.677x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.776x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.891x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
GELUKSVOGEL🥰 adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik GELUKSVOGEL🥰

adv - Wát heerlijk dit?!🍹 Ik sta hier op Concert at Sea, met een lieve vriendin, in de zon en mèt een lekkere 0.0 Gordon’s in mijn hand☀️

Erg aan het genieten want hier wilde ik altijd al eens heen🎶 Fijn sfeertje hier! Net het optreden van Racoon gezien, wát een band is dat toch😍 Hou zo van zijn stem🎤

Terug naar de Gordon’s 0.0, die is dus echt heel erg lekker en perfect om mee te proosten🥂 Ga jij nog naar een muziekfestival dit jaar? Dan is de kans zeer aanwezig dat je daar ook een Gordon’s bar tegenkomt. Of haal ‘m bij jouw dichtstbijzijnde winkel om Gordon's o'clock thuis te vieren🧊 Grijp je kans zou ik zeggen👌🏻

PROOST LIEVE MENSEN🥳

X Eef

In samenwerking met @gorndonsginglobal 💛

#eefsfood #gordonsoclock #gordonssummer #drinkIQ #nix18 #concertatsea #geluksvogel #gintonic #ijsblokjes #verfrissend #proost #tonic
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord