• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Eef test

Eef test #4 – Macaron mix

Eefje
Geen reacties
22 juni 2021
Eef test #4 - Macaron mix

Eef test #4 - Macaron mix

Ja hoor, daar ben ik weer met een macaron verhaal. Op veler verzoek test ik vandaag een macaron bakmix. Een mix maakt al snel iets makkelijker. Maar is het ook lekker en werkt het fijn? Die ene keer, jaren geleden dat ik een bakmix gebruikte voor macarons leken ze er niet eens op. Ze waren zo mislukt dat zelfs het goed proeven ervan niet te doen was. Ik ben dus zeer sceptisch! Of dat terecht is gaan we nu meemaken! Eef test #4 – Macaron mix.

Eef test #4 - Macaron mix

Inmiddels heb ik redelijk onder de knie hoe je macarons from scratch maakt. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan hebben jullie kunnen zien. Ik was zelf ook al wel nieuwsgierig om weer een een mix te gaan proberen maar door al jullie verzoeken kwam hij rechtsreeks bovenaan mijn lijstje te staan voor deze serie. 

Welke mix?

Ik heb een mix besteld van Brand New Cake. Dit is een eigen merk van Baktotaal Bouwhuis. Deze mix is NIET glutenvrij en kost €6,79. Zoals jullie weten bestel ik hier heel graag mijn bakspullen. Van het merk BNC gebruik ik o.a. regelmatig de biscuitmix. Over all ben ik fan van de basic mixen maar ik ken ze natuurlijk lang niet allemaal. Volgende keer als ik weer eens bij De Leukste Taartenshop bestel zal ik die van Funcakes in mijn mandje doen om ook uit te proberen.

BNC zak

Bereiding

Het bereiden is echt méga eenvoudig. Het poedermengsel meng je met water en mix je vervolgens 5 minuten op een hoge stand met een garde (hand- of standmixer). Er zit 400 gram in de zak, dit maak je aan met 80 ml water. Ik heb het in tweeën gedeeld. Zo kon ik het proberen met en zonder kleur. Ik denk dat het totaal goed is voor 1,5 bakplaat. Je ziet wel echt grove korrels zitten van het amandelmeel. Meer dan wanneer ik ze zelf maak.

opgespoten macarons

De kleurloze macarons heb ik een slag groter gemaakt dan normaal. Het beslag vond ik aan de dunne kant. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat wanneer ik zelf macarons maak mijn beslag vaak aan de dikke kant is. Het beslag liep dus al vanzelf uit. Ik heb nog wel wat luchtbellen eruit getikt dus werd het opgespoten beslag nog platter. Het eruit slaan van de lucht staat overigens niet op de verpakking. Wat ik wel een gemiste kans vind want niet iedereen weet dit denk ik.

Enfin, na het opspuiten moet je ze minstens een uur laten staan. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om nog een batch te maken. Deze kleurde ik groen en bestrooide ik met wat pistache kruim. Ook dit beslag liep makkelijk uit. Tot dit punt ben ik nog steeds sceptisch. Tijdens het drogen blijven er namelijk luchtbellen naar boven komen. Ik heb ze alsnog lek geprikt ondanks het drogen al in volle gang was. Het waren grote luchtbellen. Niet zo gek ook nadat het 5 minuten op hoge stand heeft staan draaien.

Opgespoten macaron groen

Afbakken & resultaat

Het advies op de verpakking, 25 minuten op 150 graden convectie of 140 graden hete lucht. Ik begon met de grote witte. Er gebeurde waar ik al een beetje bang voor was. De witte macarons begonnen bruin te kleuren. 25 Minuten leek me al wat lang. Ik heb ze er iets eerder uitgehaald (22 minuten) met resultaat dat de onderkant niet 100% droog/gaar was. En ietsje hol waren ze ook. Niet ideaal dus, maar dit is even uitvinden in je eigen oven denk ik. Misschien doordat ik ze groter heb gemaakt dan het normale macaron maatje. Een stuk of 4 waren er ook gescheurd aan de bovenkant. Ik denk nog door de hoeveelheid lucht die erin zat. 

De groene macarons heb ik vervolgens wel 25 minuten gebakken. In de eerste 12 minuten oven groeide ze echt de pan uit, zo’n dik voetje heb ik nog nooit eerder gezien. Dat is amper ingezakt! Al met al vind ik ze er héél goed uitzien. Er zijn er slechts 7 gescheurd! Ook deze begonnen te kleuren trouwens, maar dit zie minder snel omdat ze groen zijn.

Close up pistache

Vulling

Ik had nog passievruchten ganache liggen en daarmee heb ik de witte macarons gevuld. Voor de groene maakte ik een pistache botercrème. Ik klopte daarvoor 250 gram roomboter heel luchtig. Daarna voegde ik 90 gram poedersuiker, 1 tl vanillepasta en 50 gram pistache pasta toe, van die donkergroene met héél veel smaak. Ik weet niet zo goed hoe je daar als particulier aan komt. Sligro misschien? Ik kreeg onlangs een potje. Ik had ongeveer een kwart nodig om de goede macarons mee te vullen. De rest heb ik voor iets anders gebruikt.

Eef test #4 - Macaron mix

De smaak!

De smaak vind ik echt niet slecht! Je proeft duidelijk de amandel terug. De binnenkant is chewy en de buitenkant is best wel krokant. Maar dit wordt altijd minder wanneer je ze vult of langer in de koelkast bewaard. Echt lekker vind ik ze!

Pistache liggend  

Eindconclusie

Als je het macarons maken al onder de knie hebt zou ik dat vooral blijven doen. Dit blijft toch het lekkerst en de voldoening is nog groter als ze lukken. Geef het de tijd en geef niet te snel op. Het blijft een enorm lastig koekje! Mocht je het niet zien zitten kan ik deze mix zeker wel aanraden om eens te proberen. Al met al ben ik positief verrast dus! Wie weet dat ik in de toekomst nog wat andere mixen ga proberen.

Wil jij Eef test #4 – Macaron mix binnenkort teruglezen? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het artikel makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Whoops, het is weer niet gelukt om het kort te houden..

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Spinazie salade met burrata en gegrilde perzik

volgend bericht

Mijn ervaringen met de CUBE ijsmachine | hej hej ijs + recept

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.989x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.036x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.942x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix
Eef test

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

4 min leestijd
13 mei 2021
Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!
Eef test

Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!

4 min leestijd
4 oktober 2020
Eef test #3 - Erwten drink
Eef test

Eef test #3 – Erwten drink

3 min leestijd
25 mei 2021
Eef test #5 - Loveli deodorant
Blog Eef test

Eef test #5 – Loveli deodorant

5 min leestijd
2 augustus 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

5 min leestijd
15 september 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord