Drankjes

Zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop

Zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop

Zo, dit is even een extreem simpel recept. Dat voort is gekomen uit overschot. Ik had zonder dat ik het doorhad veel rozemarijn gekocht de laatste tijd en bijna allemaal in de vriezer gelegd. Ook lagen er nog 14 geraspte limoenen te wachten op een tweede leven. Ik besloot er zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop van te maken. 

Ik had het eerst gemaakt en nog helemaal niet geproefd. Meestal doe ik dit na het fotograferen. Op zich een vrij onhandige volgorde haha! Ik nam dus na de foto’s en slok en het bleek nog echt véél te zuur. Ik heb het naderhand nog aangepast door meer suiker toe te voegen en toen vond ik ‘m echt lekker! Ik maakte er limonade van met water en ijsblokjes maar ik ga er ook heel snel een gin & tonic mee maken. En met bruiswater zal het zeker weten ook lekker zijn. Mits je van deze twee smaken houdt natuurlijk. Je kunt zelf lekker doseren.

Zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop

Dit heb je nodig:

250 ml limoensap
175 gram kristalsuiker
50 ml water 
4 takjes rozemarijn + extra tak

Nog meer nodig:
steelpan
bolzeef
goed afsluitbaar glazen fles
kleine trechter 
maatbeker

Flesje close up

Zo maak je het!

Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng dit aan de kook op het kleinste pitje. De takjes laat je gewoon heel. 

Roer af en toe door in het begin om de suiker een beetje in beweging te houden. 

Als het eenmaal kookt en se suiker zo goed al opgelost is zet je het kleine pitje helemaal laag. Laat vervolgens 10 minuten koken.

Haal dan de rozemarijn eruit en laat nog eens 10-15 minuten koken. Tot er echt een (dunne) siroop dikte ontstaat. 

Zet het vuur dan uit, laat de siroop afkoelen en haal dit dan door een bolzeef. Giet het daarna in het glazen fles met behulp van een kleine trechter. Stop hier dan ook nog een vers (of uit de vriezer) takje rozemarijn in. Bewaar in de koelkast. 

Dit kan je best wel een hele tijd goedhouden, ik weet niet precies hoe lang want ik heb het pas vandaag (24.05) gemaakt. 

Zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze zelfgemaakte limoen-rozemarijn siroop binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.