Ontbijt/Lunch

Ontbijttaartje met citroen en frambozen

Ontbijttaartje met citroen en frambozen

Lang geleden dat ik voor het laatst een ontbijttaartje deelde! Het is een leuke manier om je bakje kwark met berg granola op te pimpen. Zo heb ik een magere citroenkwark gebruikt als basis. Maar jij kunt natuurlijk kiezen wat je het liefst gebruikt voor dit ontbijttaartje met citroen en frambozen.

Wanneer je een plantaardige yoghurt gebruikt en agar agar ipv gelatine kun je het taartje vrij makkelijk vegan maken. Zelf ben ik niet super bekend het het gebruik daarvan. Dus de verhoudingen daarvan jou je even op moeten zoeken. Ik ga daar binnenkort weer eens mee experimenteren.

Ontbijttaartje met citroen en frambozen

Het recept!

Dit heb je nodig:

Bodem:
70 gram stevige noten granola
65 gram medjool dadels, netto gewicht, zonder pit dus
15 gram (plantaaridge) boter
1/2 tl kaneel 
2 el gepofte quinoa

Vulling:
500 gram citroenkwark, ik nam Optimel
50 gram diepvries frambozen 
2 el ahornsiroop
rasp van een halve citroen
1 mespuntje vanillepasta

3 blaadjes gelatine

Topping:
100 gram diepvries frambozen
1,5 el ahornsiroop 
1/2 blaadje gelatine

Nog meer nodig:
hoge springvorm 12 cm doorsnee, deze bestelde ik bij Hema OF twee lage van 10 cm
(hoge) actietaatfolie
stukje bakpapier
2 steelpannen
mengkom 
siliconen spatel
keukenmachine 

Staand close up

Zo maak je het!

Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en zet tegen de rand acetaatfolie of bakpapier. Zet ook de gelatine te weken in koud water. 

Maal eerst de granola iets fijner in de keukenmachine. Voeg dan de dadels en kaneel toe. Maal tot het een beetje plakkerig begint te worden. Smelt de boter en voeg deze samen met de gepofte quinoa toe. Maal kort. 

Stort dit dan op de bodem van de springvorm en druk goed aan tot in de randjes. 

Neem de helft van de kwark apart. Doe een eetlepel water en een eetlepel van de kwark in een steelpan en verhit dit. Zet het vuur uit en los er 1,5 blaadje gelatine in op. Voeg dan de vanille en citroenrasp toe en roer daarna de rest van de kwark er doorheen, giet dit in de springvorm. Tik goed aan het op het aanrecht zodat het helemaal egaal is en zet dit voor 3 kwartier in de vriezer. 

Ontdooi intussen 50 gram frambozen in een steelpan en prak deze goed fijn. Voeg ook 1,5 el ahornsiroop toe. Verhit en los hier ook 1,5 blaadje gelatine in. Wanneer de 3 kwartier bijna om zijn voeg je het andere deel citroenkwark toe en roer dit goed door. Giet dit dan op de witte laag. Zet weer voor 3 kwartier terug in de vriezer. 

De toplaag

Ontdooi nu 100 gram frambozen in een steelpan. Prak deze vooral niet fijn, dan heb je nog een beetje structuur. Voeg 1,5 el ahornsiroop toe en los hier een half blaadje gelatine in op. Schep dit mengsel op het taartje wanneer de roze laag stijf genoeg is. Zet het taartje dan in de koelkast voor in ieder geval twee uur. 

*dit taartje is goed voor 2 porties, en je kunt hem het beste een avond van tevoren maken! 

*mocht je dit taartje in twee vormpjes willen maken zou ik de hoeveelheden voor de bodem x 1,5 doen.

Ontbijttaartje met citroen en frambozen

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij dit ontbijttaartje met citroen en frambozen binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.