Blog

Eef test #2 – Vegan tonijn

Eef test #2 - Vegan tonijn

Ja, daar ben ik weer met een nieuwe ronde Eef test! De insteek van deze reeks leg ik kort uit in de eerste editie. Deze kun je hier teruglezen. Dit product had ik al in huis voordat het idee van deze reeks was geboren. Ik vind hem er bij uitstek goed inpassen. Het blikje bleef voor lange tijd dicht. Tot afgelopen week! Welkom bij Eef test #2 – Vegan tonijn.

Ik wil voorop stellen dat ik allerlei vegan vervangers een stap in de goede richting vind. Ik ben echt vóór! De vegan producten die ik heel lekker vind kies ik nu vaak ipv van het ‘origineel’. Het is niet altijd een succes maar vaak wel. Zo zag ik laatst dat er een vegan tonijn in de supermarkt ligt van het merk Sea So Good. Ik heb er één iemand redelijk enthousiast over gehoord en iemand die echt zwaar haar twijfels had. Beide personen die volledig vegan eten. 

Eef test #2 - Vegan tonijn

Ik heb het over vegan tonijn uit blik. Ik ben dol op tonijn dus toen ik dit zag was ik gelijk benieuwd. Mijn plan was al meteen om er een vegan tuna melt tosti van te maken. Alvast een kleine spoiler; ik ben nog nooit zo uitgesproken geweest over een nieuw food product als nu.

Hoge verwachtingen

Ik had best wel hoge verwachtingen. Ik vind het maar knap wat ze tegenwoordig allemaal kunnen namaken. Maar dat was razend snel weg toen ik het blikje open maakte. Alleen al bij de geur was ik klaar. Alle alarmbellen gingen af. Wat een vieze (ik zeg het nog netjes) geur. Súper vissig met een vleug extreme chemische lucht. Kijk, nou ziet blikvoer er nooit appetijtelijk uit maar het kan nog een tandje erger en dat was hier ook wel het geval.

Eef test #2 - Vegan tonijn

Proeven 

Deze tonijn schijnt wel lekkerder te zijn als het warm is. Maar een beetje uitgebreid testen hoort erbij. Dus ik proefde (zwaar tegen mijn zin in) ook een stukje koud rechtstreeks uit het blik. Ik heb dit echt nog nooit zo erg gehad maar ik was al misslijk van die geur. Maar hee, alles voor de test! Het smaakte echt ver-schrik-ke-lijk. Zooooo vies! 

Vegan tuna melt

Erger dan dit kon het niet. Terwijl ik goed misselijk stond te zijn van die lucht en het proef hapje was ik dus die tosti aan het bouwen. Ik maakte de tonijn aan met o.a. vegan crème fraiche, gerookt paprikapoeder en peper. De tosti belegde ik verder met vegan kaas en ingelegde rode ui. Ik smeerde de boterhammen nog in met een heel dun laagje plantaardige boter. De tosti zag er best goed uit. Zo neutraal als ik kon probeerde ik het weer. Maar die intenste geur die het heeft komt ook door in de smaak, ook als het warm is. Ik heb 2 muizenhapjes genomen en toen ging die tosti rechtsreeks de prullenbak in.. Ze hebben er echt vissmaak aan willen geven, maar ik vind het echt op geen manier in de buurt komen van tonijn. 

Eef test #2 - Vegan tonijn

Eindconclusie..

Ik had gehoopt het mooier te kunnen verwoorden maar dit is ZO ONTZETTEND GOOR! Echt waar. KOOP DIT NIET.. Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst zo iets vies heb gegeten. Ik raakte er de hele dag ook niet over uitgepraat. Maar dit kwam ook omdat je het nog de hele dag op boert. Dat was ook echt niet te toen. En de geur, die bleef uren hangen. Ik heb mijn tosti apparaat zowat chemisch moeten reinigen, alle ramen open voor een uur en maar hopen dat het wegtrok. 

Close up tosti

Maar waarom?

Ja, ik heb absoluut getwijfeld om dit op deze manier te delen. Natuurlijk had ik verwacht dat er tegenvallers zouden komen in deze testrubriek. Maar dit? Echt, ik eet nog liever 6 bossen koriander of een schaal met oesters dan dat ik nog zo’n blikje open moet trekken (meen ik echt). Mocht het niet duidelijk zijn; ik vind koriander en oesters écht niet lekker haha! Dat zegt denk ik genoeg. Dit blikje in ieder geval nooit meer en ik denk dat er flink wat tijd overheen gaat voor ik ooit een ander merk (als dit er komt) uitprobeer.

Tosti liggend

Einde rant!

Nogmaals ik ben vóór allerlei vegan vervangers. Maar dat dit door smaaktesten is gekomen en daadwerkelijk in de supermarkt ligt snap ik echt niet! Nu ben ik natuurlijk héél benieuwd; heb jij dit al geprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan? En zo niet, ben je na dit verhaal alsnog nieuwsgierig? Ik zou me dat dus heel goed kunnen voorstellen haha. Ik kan nogal snel overdrijven, maar dat heb ik nu echt totaal niet gedaan. Smaken verschillen, dat dan weer wel… Dit was Eef test #2 – Vegan tonijn.

Liefs,
Eefje

 

14 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.