Cake(jes)

Cakesicles met citroen-amandel vulling

Cakesicles met citroen-amandel vulling

Overal waar je online kijkt zie je deze dingen voorbij komen. Bij mijn vorige recept hiervan noemde ik ze nog cookiedough lolly’s. Maar ze blijken een naam te hebben (wist ik veel). Aanschouw: cakesicles met citroen-amandel vulling. Eerlijk gezegd vind ik ze leuker om te maken dan lekkerder om te eten. Hoewel ik dol ben op koekjesdeeg vind ik dit op één of andere manier een (te) beetje heavy. Maar de smaak zelf is top (& zoet)!

Cakesicles met citroen-amandel vulling

Ze zijn heel eenvoudig om te maken en het decoreren vind ik het leukste deel. Het is top om uit te delen als traktatie want het ziet er heel feestelijk uit. Mocht je er wat bewegend beeld bij zoeken? Een tijdje geleden maakte ik er een Instagram Reel van. Deze kun je hier bekijken! Het klopt trouwens dat je een beetje vulling overhoudt, als je precies dezelfde vorm hebt als ik tenminste. Hier kun je nog balletjes van rollen en ook door de chocolade halen. Of lekker opsnoepen tijdens het maken.

Cakesicles met citroen-amandel vulling

Het recept!

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

Vulling:
150 gram roomboter cupcakes, ligt gewoon in het koekschap bij AH, 8 in een pakje
40 gram mascarpone
15 gram geroosterd amandelschaafsel
rasp van een citroen

Topping:
– 180 gram witte chocolade druppels (of fijngehakte repen), ik gebruik altijd Callebaut
– kleurstof naar keuze, ik gebruikte Color mill eucalyptus, deze kleurstof doet het goed op vettige producten zoals witte chocolade
– toffe sprinkels, ik kocht deze bij Sprinklelicious 

Nog meer nodig:
– Siliconen ijsjes vorm, ik gebruikte maat S + ijsstokjes, in dit recept staat een link naar welke vorm ik precies heb
– keukenmachine of handmixer om de cakejes mee te verkruimelen
 – boterhamzakje
– optioneel een pincet om de sprinkles mooi te plaatsen
– een smal en laag glas
– mengkom
– siliconen spatel 
– plankje + velletje bakpapier 

Cakesicles met citroen-amandel vulling

Zo maak je het!

Maal eerst de cakejes fijn. Doe dit in een keukenmachine of met een handmixer. Doe de kruimels daarna in een beslagkom. 

Voeg hier de mascarpone en citroenrasp aan toe. Roer dan met de spatel tot het allemaal aan elkaar begint te plakken. Voeg dan het amandelschaafsel toe. Meng het dan door tot het op een koekdeeg lijkt. 

Verdeel dit in 4en en duw dit in de vormpjes. Werk zo strak mogelijk en snijd het overige deeg weg. Vergeet de stokjes er niet in te steken. Leg ze dan voor een uurtje in de vriezer. 

Vlak voor dat uur voorbij is smelt je de witte chocolade en maak je deze op kleur. Giet het vervolgens in het glas. Haal de cakjes uit de vorm en dip ze volledig in. Strijk de onderkant lichtjes lang het glas en leg ze dan op een velletje bakpapier.

Door de kou uit de cake wordt de chocolade snel hard. De overige chocolade maak je nog iets donkerder met wat extra kleurstof. Doe dit in een boterham zakje. Knip hier een klein puntje vanaf en swirl dit op de manier die jij wil. 

Je kunt het het beste per cakeje doen omdat dit ook wederom snel hard wordt en je wel wil dat de sprinkles blijven zitten. Je kunt ze in of buiten de koelkast bewaren. Eet smakelijk!

Binnenkant

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze cakesicles met citroen-amandel vulling binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

6 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.