• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Eef test

Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

Eefje
12 reacties
13 mei 2021
Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Hee, leuk dat je er bent! Bij deel 1 van deze nieuwe rubriek. Naast recepten deel ik ook regelmatig andere artikelen. Deze gaan niet altijd over eten. Meestal zijn dit (lange) verhalen om mijn ervaring over iets in te delen. Ik vind het heerlijk om deze artikelen te schrijven. Maar! Ik vind het ook leuk om iets korter en bondiger mijn mening ergens over te delen. Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix

Vooraf

Eef test

Daarom kwam deze ‘Eef test’ rubriek in mij op! Dit hoeft niet per se food gerelateerd te zijn en ik kan er wel veel in kwijt. Ik heb al wel wat dingen op mijn lijstje staan en jullie kwamen ook met wat leuke suggesties. Het ene zal heel laagdrempelig zijn en het andere behoeft wat meer onderzoekstijd. Goed, dit gaat alweer de verkeerde kant op. Ik wil het kort en bondig houden dus laten we snel beginnen. Uiteraard lees je mijn oprechte mening!

Liggend

Vruchtenslof 

Ik begin vandaag met iets simpels. Toen ik zag dat Koopmans een bakmix voor een vruchtenslof lanceerde dacht ik allereerst; slim!! Naar mijn weten bestond die nog niet namelijk. Een aardbeienslof is één van mijn favoriete taarten. En je kan mij héél blij maken met een kant-en-klare uit de supermarkt, al zijn die van de bakker wel lekkerder natuurlijk. Ik heb ze ook weleens zelf gemaakt, zoals deze met frambozen bijvoorbeeld. De handelingen zijn niet moeilijk maar het zijn wel veel verschillende. Ik hou er ook heel erg van wanneer de koek een beetje chewy is. Mmmmm!

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Bakken

In het doosje vind je twee zakjes en een bakvorm. De bakvorm is van groot belang voor de typische sloffenvorm, goed dat deze erbij zit. Op de vorm zelf staan instructies hoe je deze moet vouwen. Ik had daar een partijtje moeite mee, mijn ruimtelijk inzicht liet me zwaar in de steek. Maar uiteindelijk lukte het! Het deeg is makkelijk te bereiden met een handmixer. Het stond vrij rap in de oven. Fijn dat erbij staat vermeld dat 16 minuten voor een smeuïge koek zorgt en 20 minuten voor een wat kruimeligere. Ik ben voor 18 gegaan en dat bleek een goede keus!

Ondertussen mengde ik de gele room poeder samen met de slagroom en het water. Ik dacht eerst; dit wordt nooit stijf genoeg. Maar ik had weer eens niet goed gelezen. Je moet het nog 2 minuten op een hoge stand met de handmixer opkloppen. En wanneer je het een half uurtje koud zet wordt het nog wat steviger.

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

De smaak

Eerlijk, ik vind ‘m superlekker! Ondanks dat het wel de simpele variant is. Ik vind namelijk dat er in een slof toch echt spijs hoort. Dit staat wel als variatie tip op het doosje evenals de optie met appel. Als ik Koopmans was geweest had ik ervoor gekozen om dit standaard in het recept te verwerken. En er met een simpele zin bij te zetten dat je het weg kunt laten als je er niet van houdt. Ik ben aangenaam verrast!

Opvallend..

Als je het pakje ziet verwacht je een eindresultaat met ook nog slagroom erop. Ik was daar volledig vanuit gegaan. Maar het bleek dat alle slagroom van het ingrediëntenlijstje in de gele room moest. Alleen in de laatste zin van het bereiden staat dat je de taart verder kunt decoreren met de overgebleven slagroom. Overgebleven van wat? 

Het lijkt dat ze er vanuit zijn gegaan dat je 250 ml slagroom koopt voor de 150 ml die je in het recept nodig hebt. Maar eigenlijk heb je die overige 100 ml ook ‘nodig’ om in ieder geval de foto van het pakje na te maken. Ik vind dat dus vreemd en ik ben totaal van mening dat er 250 ml bij de benodigdheden had moeten staan. Ik heb ook nergens de *serveertip disclaimer gevonden. Voor hetzelfde geld had je die andere 100 ml voor iets anders bedacht en zit je met een onafgemaakte slof.

Eef test #1 - Vruchtenslof bakmix

Eindconclusie!

Ik bak natuurlijk graag en veel from scratch. Ik ben dus niet de ideale bakmix klant. Maar! Ik denk dat ik hem zeker nog eens koop in de toekomst. Hij is wel aan de kleine kant. Ik snijd vaak (grote) stukken en op basis daarvan zou ik zeggen dat deze taart voor 4 personen is. Zes of vijf kan ook maar dat zou ik dan wel echt karig vinden. De looks van mijn slof heb ik te danken aan een kast vol met spuitzakken en spuitmondjes. Met alleen het pakket ben je overgeleverd aan het decoreren met een eetlepel. Bij AH betaal je 1,89 voor dit pakje! Oh en; ik kon het niet laten om hem een beetje te pimpen met wat geroosterd amandelschaafsel en poedersuiker. Maakt het gelijk een stuk feestelijker

Dit was ‘m! Eef test #1 – Vruchtenslof bakmix. Heb jij nog een suggestie voor een volgende test? Stuur mij een dm op Instagram of laat het hieronder weten in een reactie. Dankjewel!

Liefs,
Eefje

Bakmix Test
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
12 reacties
  1. Kathy

    13 mei 2021 19:13

    Heel leuk deze test! Ik ga ‘m zeker een keer proberen. Er is ook een sloffenpakket van Robèrt op de markt (o.a. bij Picnic). Daar ben ik ook benieuwd naar, aangezien deze een stuk duurder is. 😉

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 mei 2021 20:54

      Dankjewel Kathy! Misschien komt die ook nog eens voorbij 🙂

      Beantwoord
  2. Silvia

    13 mei 2021 19:30

    Erg leuk om te lezen Eef! Prachtige foto ook! Benieuwd naar je volgende testen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 mei 2021 20:53

      Tot om te lezen. Dankjewel Silvia!

      Beantwoord
  3. Debbie Bodewes

    18 mei 2021 13:42

    Bij baktotaal hebben ze ook een sloffenpakket met mix. Dan heb je een metalen vorm erbij en spijs haha. Echt heel lekker is die

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 mei 2021 16:46

      Goed om te weten. Vorige week nog bij Bouwhuis besteld. Volgende keer zal ik er (hoop ik) aan denken!

      Beantwoord
  4. Anne

    18 mei 2021 15:47

    Fijn dat jij ‘m hebt getest. Wilde ‘m bijna kopen, maar dacht: Laat maar, prefab is vast vies. Niet dus!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 mei 2021 16:46

      Als jouw mening overeen komt met de mijne niet nee! Dat is natuurlijk niet gezegd. Ik hou hier gewoon heel erg van. Hopelijk bevalt ie jou ook! En iig héél veel sneller klaar dan wanneer je hem zelf helemaal maakt 🙂

      Beantwoord
  5. Kirsten

    18 mei 2021 16:56

    Super leuke test Eef en wat een leuke verrassing dat ie zo lekker is. Ik hou ook erg van die supermarktsloffen 😅 Zonder gelatine eroverheen dan. Dat vind ik zoiets smerigs.

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 mei 2021 09:29

      Haha! Volgens mij is dat glim laagje niet altijd uitsluitend gelatine hoor. Maar kan me voorstellen dat je daar niet zo van houdt. Deze is zeker het proberen waard!

      Beantwoord
  6. Hilde

    27 mei 2021 09:00

    Leuk om te lezen! Ik heb ‘m zelf ook al gemaakt, maar in m’n eigen sloffenring (die is groter), en heb een laagje spijs gemengd met banketbakkersroom op de bodem meegebakken. Bij de banketbakkersroom had ik melk toegevoegd in plaats van water, geeft een wat vollere smaak. Maar verder vind ik ‘m ook erg geslaagd!

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 mei 2021 10:45

      Leuk om te lezen! Maak het ook altijd aan met melk. Maar nu niet want wilde de ‘simpelste’ vorm testen. Klinkt goed 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Gevulde koeken zoals ik ze op school leerde bakken

volgend bericht

Frisse rood fruit vulling voor macarons

meest gelezen
66.427x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.314x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.786x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.664x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!
Eef test

Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!

4 min leestijd
4 oktober 2020
Eef test #3 - Erwten drink
Eef test

Eef test #3 – Erwten drink

3 min leestijd
25 mei 2021
Eef test #5 - Loveli deodorant
Blog Eef test

Eef test #5 – Loveli deodorant

5 min leestijd
2 augustus 2021
Eef test #4 - Macaron mix
Eef test

Eef test #4 – Macaron mix

4 min leestijd
22 juni 2021
Eef test #6 - Whirlpool Crisptechnologie
Blog Eef test

Eef test #6 – Whirlpool Crisptechnologie

5 min leestijd
15 september 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord