Recepten

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Pas geleden deelde ik al een lekker recept voor een frisse kwarktaart met mango en passievrucht en vandaag is het tijd voor eentje met framboos! In grove lijnen lijken ze op elkaar. Alleen ze zijn iets anders opgebouwd! Voor deze frisse frambozen kwarktaart met laagjes heb je iets meer maaktijd nodig. 

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Omdat je bij deze taart horizontale lijnen hebt zul je steeds moeten wachten tussen de lagen door tot het genoeg is opgesteven. Eén laag heb ik iets luchtiger en romiger gemaakt door een deel opgeklopte slagroom toe te voegen. De bodem heb ik gemaakt van koekjes welke ik nog in huis had. Lekker maar eerlijk gezegd denk ik dat het nog lekkerder kan door de Oreo’s achterwegen te laten. Die zou ik (als ik hem nog een keer maak) zeker vervangen door Bastogne koeken bijvoorbeeld. Maar eigenlijk is bijna alles hier lekker voor dus daar kun je ook nog zelf in kiezen.

Close up fruit

Het recept!

Dit heb je nodig voor 8-10 punten:

Bodem:
90 gram Oreo’s classic
90 gram Digestives koekjes
50 gram roomboter

Laag 1:
400 gram halfvolle kwark
50 gram kristalsuiker 
rasp van een halve citroen 
1/2 tl vanillepasta
3 blaadjes gelatine 

Laag 2:
200 gram halfvolle kwark
125 gram diepvries frambozen
100 ml slagroom
50 gram kristalsuiker 
3 blaadjes gelatine 

Topping:
175 gram diepvries frambozen
30 gram kristalsuiker
1 blaadje gelatine 

Nog meer nodig:
steelpan
bolzeef
mengkom
siliconen spatel, zoals deze (affiliate)
springvorm van 18 cm doorsnee
acetaatfolie
bakpapier
keukenmachine
5 uur aan totale tijd

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Zo maak je het!

Zet allereerst alle blaadjes gelatine in koud water om te weken. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zet een strook acetaatfolie tegen de zijkant. 

Smelt de roomboter in een steelpan. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de boter toe voor plakkerige koek kruimels. Stort dit in de vorm. Verdeel over de bodem en druk goed aan. 

Doe 400 gram kwark in een kom. Voeg hier de suiker, vanillepasta en citroenrasp aan toe. Roer door elkaar en laat eventjes staan zodat de suiker kan oplossen. Roer dan nogmaals. Doe 2 el van dit mengsel in een steelpan en verhit het. Zet voor dat het kookt het vuur uit. Los hier drie van de geweekte gelatine blaadjes in op. 

Voeg dan een beetje van het grote kwark mengsel hier aantoe. Roer dit goed en voeg dit dan weer doe aan de rest van de kwark in de mengkom. Dit is om de temperatuur verschillen wat minder groot te maken. Probeer dit altijd te doen als je met gelatine werkt. 

Giet nadat je goed hebt geroerd het mengsel op de koek bodem. Zet dit voor ongeveer een uur in de koelkast. 

Verwarm dan 125 gram frambozen in een steelpan. Wanneer deze slap en een beetje warm zijn haal je dit door een bolzeef. Met de bolle kant van een eetlepels druk je al het sap eruit en hou je een dik pitten papje over. De pitten mogen weg. Dat wat je overhoudt meng je met de 200 gram kwark en 50 gram suiker. 

De slagroom klop je tussen lobbig en stijf in. Dit zet je beide in de koelkast. Verwarm dan ook de andere frambozen en doe hier hetzelfde mee. Het overige sap meng je met 30 gram suiker en laat je staan in het pannetje. 

Even wachten nog..

Wanneer de eerste kwark laag stijf genoeg is (dit duurt dus zo 1 tot 1,5 uur. Schep je weer 2 el van het frambozen kwark mengsel in een steelpan. Verhit dit en laat ook hier 3 blaadjes gelatine in oplossen. Ondertussen spatel je de slagroom door het kwark frambozen mengsel heen. Doe hier weer een klein deel van bij het gelatine mengsel en giet dit geheel dan weer terug. Meng dit ook goed en giet het op de witte kwark laag. 

Wacht weer minimaal een uur. Giet het meeste van de frambozen topping in een klein schaaltje. Het overige wat achterblijft in het pannetje verhit je. Los hier 1 blaadje gelatine in op. Voeg dan alles bij elkaar en giet dit als laatste op de taart. 

Wacht nu nog zeker 2 uur. De taart zal dan voldoende opgesteven zijn. Decoreer nog optioneel met extra frambozen. Eet smakelijk!

Frisse frambozen kwarktaart met laagjes

Je zou deze taart ook prima kunnen maken op de manier van de mango-passievrucht kwarktaart. Op deze manier krijg je verticale streepjes. Het recept daarvan vind je hier!

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze frisse frambozen kwarktaart met laagjes binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.