Bakrecepten

Macaron amaretto taart met koffie

Macaron amaretto taart met koffie

Vorige week bakte ik mini macarons omdat ik er een leuke taart mee wilde maken. Wat het precies ging worden wist ik toen nog niet. Maar dit is ‘m! Een macaron amaretto taart met koffie. Als basis gebruikte ik een luchtige biscuit. Vers gebakken toch wel een allerlekkerst!

Dit recept dient voornamelijk al inspiratie. Ik heb namelijk weer twee van mijn favoriete mixen gebruikt. Doe er je voordeel mee. Mocht je liever zelf biscuit willen bakken? Ik hou je niet tegen!

Macaron amaretto taart met koffie

Het recept!

Dit heb je nodig voor 6-8 personen:

Biscuit:
Een biscuitmix, maakt niet uit welk merk. Gebruik het recept op basis van 2 eieren! Meestal staat op de verpakking het recept met 5 eieren. Reken in dat geval alles naar 2/5de van het recept zodat de verhoudingen hetzelfde blijven. Ik leg het even zo uit omdat de hoeveelheden weleens per mix verschillen. Ik kan dus niet precies de hoeveelheden neerzetten want dit komt mogelijk niet overeen met de mix die jij gebruikt. 

Vulling:
150 gram Crème Chantilly of Enchanted Cream poeder
120 ml volle melk
50 ml amaretto
1 zakje oploskoffie korrels (1,8 gram)
extra amaretto 

Topping:
geroosterd amandelschaafsel
cacaopoeder

Macarons cacao

Maracons:
Als je mij volgt op Instagram weet je dat ik een haat liefde verhouding heb met die dingen. Ik gebruikte een recept waar het eindelijk mee lukte een paar keer. En toen ik erin ging geloven mislukte ze 4 keer op rij. Inmiddels maak ik ze op een andere manier maar ik heb (nog) geen ‘eigen’ recept. Volgens mij gebruikte ik hiervoor het recept dat de eerste hit is waneer je ‘eenvoudige macarons’ invult bij Google. Je kunt dus elk recept gebruiken die je wil. 

Ik maakte dit keer kleintjes omdat ik ze als decoratie voor deze taart wilde gebruiken. De rondjes die ik aftekende op mijn bakpapier waren 2,5 cm doorsnee. Hou de macarons gewoon hun eigenlijk kleur en gebruik een beetje cacaopoeder om ze op te pimpen (doe dit er voor het bakken op). Wanneer een macaron recept ongeveer 100 gram amandelmeel en 100 gram poedersuiker bij de ingrediënten heeft staan is dit meestal precies genoeg voor een hele bakplaat vol. 

Nog meer nodig:
1 hoge springvorm van 15 cm doorsnee 
bakpapier
standmixer met garde
paletmes
spuitzak + kartel spuitmondje
siliconen spatel
steelpan 

Macaron amaretto taart met koffie

Zo maak je het!

Maak allereerst de macarons. Als je ze goed bewaard in een luchtdicht bakje kan het al zeker 4 dagen van tevoren. 

Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. Maak en bak de biscuit volgens de verpakking. Haal 5-10 minuten na het bakken de ring van de vorm en haal ook het bakpapier er vanaf. 

Terwijl de biscuit staat af te koelen maak je de vulling. Doe twee eetlepels melk apart in een steelpan. Verhit dit zodat de koffie korrels er makkelijk in oplossen. Giet dit dan terug bij de rest van de melk en doe de amaretto erbij. Maak met dit mengsel het crème poeder aan. 

Wanneer de biscuit is afgekoeld snij je de (mogelijk) bolle bovenkant eraf. Daarna halveer je hem horizontaal 1 keer. Besprenkel de cakes met extra amaretto! Vul de taart vervolgens met een flinke laag van de crème. 

Strijk de taart vervolgens zo strak mogelijk af. De crème die over is doe je in een spuitzak met een kartel spuitmondje. Decoreer hiermee de bovenkant. 

Voorzie de hele taart rondom van macarons en maak de bovenkant af met wat extra cacaopoeder en geroosterd amandelschaafsel. Ik vind deze taart vers het aller lekkerst. Als je van tevoren de macarons al hebt duurt dit taartje slechts 1,5 uur om te maken. Eet smakelijk!

Macaron amaretto taart met koffie

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze macaron amaretto taart met koffie binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.