Recepten

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Dag leuke mensen! Ik ben eindelijk weer eens terug met een lekkere kwarktaart. Ik vind hem echt perfect gelukt en kon niets bedenken om hem mogelijk nog lekkerder te maken. Dat zijn vaak de beste recepten! Ik deel dan ook graag hoe ik deze mango kwarktaart met passievrucht topping heb gemaakt. 

Foto staand vooraf

Ik wist eerder niet dat ik zo dol was op passievrucht. Echt heerlijk! Ik vind de pitjes ook echt een lekkere crunch geven. Natuurlijk een klassieke combinatie met mango en dan is de stap naar kwark ook zo gemaakt. De bodem is van verschillende ingrediënten. Ik vind dat altijd lekkerder dan alleen maar 1 soort koekje te nemen. In eerdere recepten heb je ook kunnen lezen dat ik vaak cruesli gebruik. Dit geeft soms meer bite dan een koekje. De combi maakt het echt top en niet overheersend. Komt ie!

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Het recept

Dit heb je nodig voor 8 punten:

Bodem:
100 gram Lotus koekjes
100 gram (noten) creusli
80 gram roomboter, gesmolten
2 medjoul dadels, ontpit
20 gram havermout

Vulling wit:
500 gram halfvolle kwark
60 gram kristalsuiker 
3,5 blaadjes gelatine

Vulling geel:
200 gram diepvries mango
100 ml volvette kokosmelk
30 gram suiker
1 el limoensap
1 tl vanillepasta
3,5 blaadjes gelatine 

Topping:
125 gram diepvries passievrucht
50 ml kokosmelk
20 gram suiker
1,5 blaadje gelatine 

Nog meer nodig:
springvorm 18 cm doornee
bakpapier
acetaatfolie
2 steelpannetjes 
keukenmachine
staafmixer

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Zo maak je het!

Het is fijn als je al een tijd van tevoren al het diepvriesfruit uit de vriezer haalt en laat ontdooien. 

Wanneer je eenmaal begint zet je eerst 7 blaadjes gelatine te weken in koud water. Bekleed dan de springvorm. De bodem met bakpapier en de rand met acetaatfolie. 

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keuken machine en maal dit tot plakkerige kruimels. Stort dit in de vorm, verdeel gelijkmatig en druk goed aan. 

Pureer de mango zo glad mogelijk. Doe de helft hiervan in een steelpan samen met de suiker en breng dit tegen de kook aan en zet het vuur uit. Voeg dan 3,5 blaadje gelatine toe en roer dit er doorheen tot het is opgelost. Voeg dan de vanille, het limoensap en de andere helft van de mango toe. Terwijl je dit doorroert giet je ook de kokosmelk erbij. 

De kwark doe je in een kom samen met de suiker. Roer dit een paar keer door tot dat de suiker is opgelost. Schep dan ongeveer 3 eetlepels hiervan in een steelpan en breng dit ook tegen de kook aan. Laat hier de andere 3,5 blaadje gelatine in oplossen. Doe dan ongeveer de helft van de kwark daarbij in de pan. Roer goed door en doe dit geheel dan weer terug in de kom. 

Bovenstaande twee stappen kun je prima tegelijkertijd doen. Het is ook fijn als de kwark niet meer koelkast koud is dus die kun je gerust een uur van tevoren uit de koelkast halen en alvast mengen met de suiker. 

Klaar om af te maken!

De mengsels zijn ongeveer dezelfde dikte. Doe dit in iets waarmee je fijn kunt gieten. Dit kan een steelpan zijn of een maatbeker bijvoorbeeld. 

Pak de koek bodem erbij en giet ongeveer een achtste van het witte mengsel in het midden van de taart. Herhaal dit met geel en ga zo door tot alle vulling in de vorm zit. Zet zit koud voor minimaal twee uur. 

Als de taart stijf genoeg oogt kun je verder met de toplaag. 

Verhit hiervoor die helft van de passievrucht met de kokosmelk en suiker. Doe hier dan 1,5 blaadje geweekte gelatine in. Voeg dan de rest van de passievrucht toe. Giet dit op de taart. Let op dit mag warm zijn, maar zeker niet heet! 

Zet de taart voor nog minstens twee uur terug in de koelkast voordat je de taart aansnijdt. Eet smakelijk!

*Ik denk dat het ook zou kunnen met 2 x 3 gelatine blaadjes. Maar met 2 x 3,5 weet je 100% zeker dat ie goed stevig is.

Mango kwarktaart met passievrucht topping

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Taart vooraf

Wil jij deze mango kwarktaart met passievrucht topping binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.