• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog

Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

Eefje
4 reacties
24 maart 2021
Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

Hi leuke lezer! Welkom bij dit ietwat lange maar uitgebreide ‘dit zijn mijn favoriete keukenapparaten’ artikel. Door de jaren heen, en nog steeds, krijg ik veel vragen over bepaald keukenapparatuur dat ik gebruik. Of ik kan adviseren of iets kan aanraden. Op zich kan ik dat natuurlijk wel maar ik vind het ook lastig. En wel hierom:

Een testcentrum heb ik niet. Ik heb niet uitgebreid kunnen vergelijken met tal van andere apparaten. Ik wil bij deze dus heel erg benadrukken dat ik dit schrijf vanuit mijn eigen ervaringen, opgedane kennis en enthousiasme. Volledig belangeloos geschreven.

Via Instagram heb ik ook nog gevraagd of jullie specifieke vragen hebben over bepaald apparatuur. Ik heb er daar een aantal van in de tekst verwerkt. Mocht je alsnog vragen hebben? Mail of DM mij gerust, dan kan ik mogelijk die info nog toevoegen. Ben je er kaar voor? Dan ga ik van start!

Magimix keukenmachine 

Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

I love mijn Magimix! Ik heb een Magimix Cuisine Systeme 4200 XL – Foodprocessor – Zwart en vind het echt een top apparaat. Ik ben sowieso voor hoe minder knoppen hoe beter en deze bad boy heeft er slechts 3! Na een tijdje overwegen heb ik hem toch gekocht. En ondanks ik twijfelde of ik hem voldoende zou gaan gebruiken heb ik geen seconde spijt gehad. Hiervoor gebruikte ik een kleine keukenmachine, een Braun volgens mij. Een oudje want ik die stond al op het aanrecht bij mijn moeder toen ik nog een kleine Eefje was. 

En hij kan nog zoveel meer dan alleen pureren! Moet je nagaan. Ik ben er zo blij mee en dat terwijl ik bijna alleen het mes gebruik. Hij kan nog zoveel meer. Hakken, raspen, kloppen etc. Ik kocht hem in een periode tijd dat je er ook nog een schijven set bij kreeg om spirelli’s etc te maken. Ik kan er de super veel mee maar die extra’s gebruik ik dus weinig.

Dat komt denk ik ook omdat ik 99% van de tijd voor mezelf kook dus een courgette haal ik dan eerder handmatig door een rasp. Als de hoeveelheden groter word pak ik er wel eens zo’n rasp schijf bij. Bijvoorbeeld als ik appeltaart maak met plakjes appel. In 30 seconden is het klaar. Dat gaat echt super snel! Ook maak ik met het mes heel graag snel kruimeldeeg. Dat gaat echt heel veel rapper dan in mijn Kitchen Aid met een deeghaak of vlinder.

Kwaliteit

Verder vind ik het gewoon een mooi apparaat. Je koopt kwaliteit met een goede en sterkte motor. Ik heb (gelukkig) nog geen service nodig gehad. Maar in de tijd dat ik in een kookwinkel werkte heb ik wel ontdekt dat Magimix goede service biedt. Ik heb machines van 30 jaar oud voorbij zie komen die het nog als een zonnetje deden. Naar mijn mening is dit echt de beste keus op keukenmachine gebied. Nog even een side note: ik wilde eerst een 3200XL kopen. Groot zat dacht ik! Maar denk eraan; ze gaan heel lang mee dus denk ook aan (onvoorziene) gezinsuitbreiding haha. Mocht je al een groot gezin hebben zou ik zeker voor de 5200XL gaan bijvoorbeeld.

Magimix Blender

Uitbereiding

Onlangs heb ik, om mijn collectie helemaal compleet te maken, een blender gekregen. Niet zomaar eentje, namelijk de Power Blender 5 van Magimix. Wederom de beste in zijn soort. Wát een kracht. Ik heb nooit eerder thuis zulke gladde soep gegeten. Hij kan ook ijs aan en maakt perfecte (rozen)smootie bowls. Dank Magimix voor dit pracht kado!

Kitchen Aid standmixer 

Kitchen aid zijkant

Er eentje hebben was voor mij als een meisjes droom toen ik net op de bakkersschool zat. Misschien daarvoor al zelfs! Maar als 17 jarige schud je natuurlijk niet even zo’n bedrag uit je mouw. Hij ging dus op het lange termijn dromen lijstje. Ik heb me al die jaren bezig gehouden met welke kekke kleur ik ooit zou gaan kopen. Laat ik jullie dat lange verhaal besparen. Wel wil ik nog even zeggen dat ik toen der tijd een Kenwood standmixer kocht. Die doet het tot op de dag van vandaag nog steeds goed en ik pak hem er nog weleens bij als ik echt veel te mengen en mixen heb. Ik schreef daar eerder al eens over. Dat artikel kun je hier lezen! Spoiler; ik ben ook enthousiast over Kenwood mocht je daar interesse in hebben. Door deze twee apparaten naast elkaar te gebruiken heb ik wel gemerkt dat de KA een stuk krachtiger is (mag natuurlijk ook wel voor dat geld).

Een jaar of 3 geleden, toen ik dus bij de kookwinkel werkte besloot ik dat het de hoogste tijd was om er eentje zakelijk aan te kopen. Er was voor mij ook sprake van een kleine personeelskorting dus dat was fijn! Welke kleur het is geworden? Vulkaanzwart zwart haha! Al die jaren van fantaseren zijn in één keer teniet gedaan. Ook geen seconde spijt van gehad. Hij is zó mooi! 

Gebruik

Ik gebruik hem vooral om op te kloppen. Eiwit, grote hoeveelheden slagroom, botercrème en regelmatig ook deeg natuurlijk. Maar zoals je hebt kunnen lezen maak ik kruimeldeeg ook graag in mijn Magimix. Ik bak weinig brood maar als ik hier deeg voor maak proberen ik maximaal 500 gram deeg te maken. Dit is ook weer door mijn ervaringen in de kookwinkel. De machines die terugkwamen met problemen werden vaak gebruikt om echt veel en zwaar brooddeeg te kneden. Ik ben wat brooddeeg betreft ook niet altijd even enthousiast. Maar daar zijn de meningen over verdeeld. Als je echt vol op brood- of pizzadeeg wil focussen en daar ook grotere hoeveelheden voor nodig hebt zou ik me gaan oriënteren op een spiraalmenger. 

Accessoires

Wat natuurlijk ook een hele grote plus kan zijn is dat je héél veel accessoires op de Kitchen Aid kan plaatsen. Ik heb er daar zelf precies nul van dus daar kan ik geen ervaring over delen. Maar mocht wekelijks zelf pasta maken of gehakt malen kan ik mij heel goed voorstellen dat dit een onwijs toegevoegde waarde is. Wat ik wel een mega toegevoegde waarde vind zijn ‘vaatwas proof’ tools. Deze heb ik er later zelf nog bijgekocht (kostte zo’n 100 euro). Volgens mij zitten deze nu standaard bij het nieuwste KA Artisan model. Voor 50 euro meer heb je dus de roestvrije tools. Die wil je, dat is een advies!

Over de Kitchen Aid klantenservice hoor ik geen goede verhalen. Ik heb echt horror ervaringen voorbij zien komen. Er is slecht in contact te komen en ze komen met niet al te beste oplos voorstellen. Met een beetje pech ben je je machine echt lang lang kwijt en of het dan goed wordt opgelost is een tweede vraag. Eerlijk gezegd ben ik dus serieus bang voor de dag dat (mogelijk) mijn KA kuren gaat vertonen. Natuurlijk lees je eerder negatieve dan positieve dingen hierover maar ik wilde het toch even genoemd hebben. 

Bamix staafmixer 

Bamix staand

Dan heb je de Bamix staafmixer nog. Ik kan niet anders dan wéér terug refereren naar mijn tijd bij de kookwinkel. Ik weet nog goed dat op mijn eerste dag de vertegenwoordigster van Bamix langskwam. Mijn bazin zei heel slim tegen haar “leg jij Eefje eens uit waarom een Bamix de beste keus is”. Ik kan je vertellen, dat heeft indruk gemaakt op mij. Volgens mij verkocht ik mijn eerste Bamix diezelfde middag nog! Bamix is een Zwitsers merk. En de machines worden alleen daar in een fabriek gemaakt. Onderdeel voor onderdeel worden ze grotendeels nog met de hand in elkaar gezet. En dat is wat de Bamix ook gelijk uniek maakt in duurzaam opzicht. Als je al een defect aan je machine hebt kunnen ze dat bijna in alle gevallen maken. Door het grote deel handwerk kunnen ze dus heel erg secuur te werk gaan.  

Door de kogellagers in de motor is wel een zwaar advies om je Bamix altijd rechtop de laten staan. Dit komt echt ten goede van zijn levensduur. Ook hierbij heb ik weer 30 jaar oude machines gezien die het nog perfect deden. Wat ‘anders’ is aan de de Bamix is dat ie niet uit twee delen bestaat. En dat is gelijk een dikke winst in de kracht die hij kan leveren. 

Wat kun je er allemaal mee?

Je kunt er mee mixen, hakken, kloppen en kneden. Ik heb het nog niet geprobeerd maar zelfs de Bamix kan een brooddeeg van 500 gram aan. En ik heb voor mijn eigen neus gezien hoe het ijskoude magere melk gewoon opklopt tot schuim. Terwijl ik dit typ voel ik mijzelf zowat een vertegenwoordiger van dit merk haha. Niets is minder waar. Ik ben gewoon enthousiast. Nog een GROOT voordeel vind ik dat hij in vergelijking tot andere staafmixers echt weinig herrie maakt. Ik zou gewoon nog makkelijk kunnen praten met iemand die naast mij staat. De verschillende mesjes en kloppers zijn extreem makkelijk te verwisselen. Hij is heel makkelijk schoon te spoelen met alleen kokend water. Het zwarte gedeelte kan ook moeiteloos tegen 100 graden. Heb je dus een grote of diepe pan kun je deze staafmixer er gewoon inzetten. Bamix M160 – Staafmixer, dit model heb ik! Ik heb hem pas sinds kort dus ik heb er nog niet heel veel meer over te vertellen dan dat ik er heel blij mee ben.

Silvercrest melkschuimer 

Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

Een aantal jaar geleden heb ik deze besteld op de website van Lidl. Misschien is het niet de mooiste maar ik vind hem heel goed werken en ben er dus heel blij mee. Hij kan zelfs koud schuimen! Knop lang ingedrukt houden tot het lampje op blauw springt ipv rood. Lekker voor een iced cappuccino. Ik geloof dat ik er 25 of 30 euro voor heb betaald. Ik weet niet of ik per se eenzelfde zou bestellen als deze ermee op zou houden maar ik ben er gewoon heel erg tevreden mee dus ik kan hem met een gerust hart aanraden. Google even tip ‘Silvercrest melkschuimer’ als je er mee over wil lezen. 

Nespresso koffiemachine 

Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

Jarenlang had ik geen koffiemachine en raakte ik lichtelijk in de stress als ik koffie drinkende gasten over de vloer kreeg. Door die tijd heb ik me heen geworsteld met een old skool filter op een kan. Toen mijn moeder overging op een bonen machine mocht ik haar Nespresso Krups overnemen. Deze heb ik een jaar of 2 met plezier gebruikt. Tot hij ermee ophield. Hij was al best oud! Inmiddels was ik wel gewend geraakt aan het gemak van een cup machine.

Ik heb dus niet lang getwijfeld om weer een Nespresso apparaat te kopen. Ik heb een stuk kleinere gekocht. Kiezen was nog best lastig, ze hebben best wel leuke modellen. Uiteindelijk koos ik deze metaal look want die vond ik het tofst bij mij keuken passen. Nog elke dag blij met die keus. Ik ga er vanuit dat hij nog lang meegaat maar mocht hij echt kapot zijn denk ik dat ik weer voor een Nespresso apparaat ga!

Bonen machine

Updgrade

Begin dit jaar (’22) ging er nog een droom in vervulling. Sindsdien staat er een prachtige bonen machine op mijn aanrecht. Eentje waar je ook melk mee kunt opschuimen en echt barista mee kunt zijn. Het betreft de La Specialista van DeLonghi. Super mooi apparaat en ik gebruik ‘m graag. Toch ‘own’ ik ‘m nog niet altijd. Het kan best moeilijk zijn om de maling en hoeveelheid koffie goed af te stellen. Ik kan ‘m zeker aanraden als je nog naar zoiets opzoek bent. Wil je voor meer gemak gaan? Hierin heeft DeLonghi ook genoeg keuze in. Dank SoPr voor dit gave kado!

AEG ovens 

Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

Er kwamen ook wat vragen binnen over mij oven(s). Eerlijk gezegd stonden deze niet eens op mijn lijstje voor dit artikel. Ik had alleen aan de losse apparaten gedacht. De tel ben ik alweer kwijt maar in Augustus 2017 of 2018 werd mijn nieuwe keuken geplaatst. Ik weet nog dat ik bij de keukenboer zat voor een eerste ontwerp en dat we het over de apparatuur hadden. Ik zei dat ik twee ovens wilde en dat deze belangrijk voor mij zijn. Ook zei ik erbij dat ik niet het duurste van het duurste zocht met wel een merk dat betrouwbaar is. Hij kwam vrijwel direct met AEG en daar had ik wel een goed gevoel over. 

Ik heb er dus twee maar ze zijn niet identiek. Één is namelijk een oven met magnetron functie. Dat is dus heel wat anders dan een combi magnetron. Dat wilde ik absoluut niet namelijk. De oven was het belangrijkst en de magnetron functie is fijn voor erbij. Ondanks ik deze functie erg weinig gebruik ben ik wel echt blij dat ik ‘m heb! Want soms is het toch een uitkomst.

Beide ovens hebben ongelofelijk veel functies die ik werkelijk nog nooit heb gebruikt. Ik ben daar niet zo onderzoekerig in. Ik gebruik de convectie- grill- en hete luchtstand en daar kan ik eigenlijk alles mee. Er zit ook een zelfreinigende functie in. Deze heb ik eerlijk gezegd nog niet gebruik. Ik werk gewoon beste wel netjes, veeg he regelmatig leeg en zorg ervoor als een taart mogelijk kan lekken er iets onder staat om het op te vangen. Ik ben met deze ovens gewoon heel blij. Meer heb ik er niet over te delen. Om helemaal specifiek te zijn: de oven oven is model KPK742220M en de oven magnetron is KMK561000mm.

Quooker kraan

Quooker

Zoooo ik ben blij dat ik deze heb! En dat te bedenken dat ik er eerst geen eentje wilde. Ik dacht dat ik hem niet genoeg zou gaan gebruiken en dan is 1200 euro héél veel geld. Het elk moment van de dag thee hebben is heerlijk, dat het water voor je pasta in no time kookt ook en bovenal; er staat geen waterkoker op je aanrecht. SUPERFIJN! Als je er één hebt ga je hem ook voor steeds meer dingen gebruiken en ik zou nu echt niet meer zonder willen. Normaal is het bij twijfel niet doen maar als ik je mag adviseren is het in dit geval wel doen. Thank me later! En mocht het anders uitpakken; ik ben NIET aansprakelijk voor dit advies haha!

Philips airfryer 

Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten

Ook lang getwijfeld of ik dit apparaat aan wilde schaffen. Ik heb toch twee ovens, is dat niet genoeg? Het is ook niet even een apparaat dat je zo wegschuift in een keukenkastje. Inmiddels heb ik hem een jaar of 4 en ik gebruik heb steeds vaker eigenlijk. Sowieso voor snacks. Ik vind dat die 100 keer beter uit de airfryer komen dan uit de oven (ook al zegt de snack verpakking dat ze in allebei bereidt kunnen worden).

Ook voor de gepaneerde vleesvervangers vind ik het geweldig. In een koekenpan duurt het heel lang en echt krokant is het vaak niet. Dat is waar ik hem voornamelijk voor gebruik. Soms ook om een restje eten (ovenschotel oid) in op te warmen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook muffins in bakken. Dat doe ik dan weer niet en gebruik daar toch altijd mij oven voor. Die ik heb is in ieder geval geen XL, en precieze model weet ik zo snel niet. Maar een Philips is mij wel herhaaldelijk aangeraden in de tijd dat ik zocht naar de beste aankoop. Bij deze geef ik het aanraden door!

Extra tips

Ben je nog opzoek naar een geweldige zelf vriezende ijsmachine. Dan moet ik je echt de CUBE van hejhej ijs eens bekijken. Hier heb ik uitgebreid over geschreven. Mocht je nog opzoek zijn naar een fijne oven die ook de kwaliteiten van een magnetron heeft en mede hierdoor producten super snel gaar en crispy kan krijgen? Lees dan even dit artikel. 

Dit wil ik ook nog even kwijt

Zo dit was het dan! Het ‘Dit zijn mijn favoriete keukenapparaten’ artikel. Knap dat je je er tot het einde doorheen hebt geworsteld. Er even vanuitgaande dat je dit artikel met plezier hebt gelezen hoop ik ook dat ik mogelijk bepaalde twijfel heb weggenomen. Zo niet, even goede vrienden natuurlijk 😉 Om één vraag voor te zijn; het klopt, er staat geen blender tussen. Hiervoor doen mijn Magimix en Bamix het werk. Mocht je er toch eentje zoeken kan ik de Maginmix blender wel aanraden!

Ik ben er absoluut van bewust dat er prijzige apparaten in dit lijstje staan. Een groot deel is gekocht met het oog op dat ze lang meegaan. Het is mogelijk niet voor iedereen haalbaar om te kopen. Denk goed na over wat je wel koopt. Is die blender, broodrooster of staafmixer van 3 tientjes wel een goede keus als die over 4 maanden rokend in de prullenbak ligt?

Lees ook:
10 x onmisbaar in mijn keuken

Oja! Mocht het je nog niet zijn opgevallen? Ik vind zwart keukenapparatuur het mooist.

Liefs,
Eefje

Diverse blogs Mijn favorieten
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Evelien

    25 maart 2021 12:04

    Superfijn blog! Weet je toevallig ook of de smeg keukenmachine een goeie is, en of die wat betere klantenservice heeft?

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 maart 2021 14:38

      Dank je! Nee met Smeg apparatuur heb ik totaal geen enkele ervaring. Dus daar kan ik niets over tippen.

      Beantwoord
  2. Madelon

    27 maart 2021 08:09

    Wat een feest om te lezen! Ik herken mijzelf helemaal in de kitchen aid. Altijd al willen hebben en nu eindelijk aangeschaft!! En als accessoire een ijsmachine wat echt heel leuk is en super lekker ijs maakt. Jammer dat de accessoires zo duur zijn want ik zou ook graag die pastamachine willen voor erop. Heb jij daar ervaring mee???

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 maart 2021 16:04

      Wat leuk om te lezen! Ik heb alleen de ijskom verder niets, dus geen ervaring mee.

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Frisse citroen vanille vulling

volgend bericht

Yoghurtcakejes met lemon curd en meringue

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.737x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord