Recepten

Frisse citroen vanille vulling

Frisse citroen vanille vulling

Dit is een vulling waarvan ik ook dolgelukkig zou worden als ik het in een schaaltje voorgeschoteld zou krijgen. Dat zou eigenlijk met alles zo moeten zijn hè? Ik kan niet wachten om ook eens de limoen variant hiervan te maken. Maar voor nu moeten jullie het eerst doen met deze súper lekkere en frisse citroen vanille vulling.

Frisse citroen vanille vulling

Na het succes van mijn passievruchten ganache wilde ik verder! Zo probeerde ik onlangs een pistache vulling. Zonder succes helaas. Mocht je het nog niet doorhebben? Ik heb het dan meestal gelijk gehad. Ik ga het niet opnieuw proberen, ik neem gewoon weer heel iets anders om te proberen. En zo is deze citroenvulling van de grond gekomen. Hoog op smaak en echt veel citroen. Met natuurlijk als tegenhanger flink wat zoet! 

Citroen

Het is onwijs makkelijk te maken. Ik raad aan om deze vulling minstens 1 dag (12 uur) van tevoren te maken. Dan weet je ook precies welke dikte hij heeft bijvoorbeeld. Zo maakte ik deze vulling en had ik vervolgens 6 dagen echt geen zin om macarons te maken. Toen de dag eenmaal daar was leken de macarons perfect te lukken. I was wrong! Op 3 schelpen na waren ze allemaal flink gebarsten. Grrrr! Zwaar gefrustreerd ging ik stug door want ik wilde foto’s om dit recept met je te kunnen delen. De foto’s lukte dan weer verrassend goed, al zeg ik het zelf.

Frisse citroen vanille vulling

Deze vulling is ook heel lekker om in een taart te verwerken. Dit deed ik ook met de passievrucht ganache en daar kwam dit lekkere slagroomtaartje uit! Het lijkt me ook geweldig om door een mengsel van slagroom en mascarpone te scheppen en samen met wat amaretti’s als toetje in een glas te serveren. 

Het recept!

Dit heb je nodig:

120 gram witte chocolade druppels, of fijngehakte reep
rasp van 2 kleine (bio) citroenen
60 gram citroensap
50 gram slagroom
40 gram kristalsuiker
1 el vanillepasta
1 of 1,5 blaadje gelatine*

Nog meer nodig:
steelpan
spatel
rasp
spuitzak

Frisse citroen vanille vulling

Zo maak je het!

Zet allereerst 5 minuten voor je met de rest begint de gelatine te weken in koud water.

Doe de citroenrasp samen met het sap en de suiker in een steelpan. Breng dit op laag vuur aan de kook. 

Voeg dan de slagroom toe en wacht tot het geheel weer aan de kook is. Zet het vuur dan uit. 

Laat de gelatine uitlekken en voeg deze dan toe. Roer goed door tot dit is opgelost.

Voeg dan de vanille en witte chocolade toe. Laat dit een minuut of 5 staan. De warmte laat de chocolade smelten. 

Roer het geheel dan tot een gladde glimmende dikke vloeibare massa. 

Doe een spuitzak in een maatbeker en giet de spuitzak vol met de vulling. Zit het geheel in de koelkast. Het liefst voor minimaal een nachtje. Dan is de vulling klaar voor gebruik.

*Ik heb de vulling gemaakt met 1 blaadje gelatine. Zelf vond ik dit stevig genoeg voor tussen macarons. Het loopt een héél klein beetje. Als je het aanraakt trekt het wel een sliert. Maar qua structuur eet het heerlijk! Als ik de macarons op z’n zijkant zou moeten presenteren denk ik dat het na een kwartiertje er minder goed uitziet. Mocht dit voor jou van belang zijn zou ik voor 1,5 blaadje gelatine gaan.

*Deze hoeveelheid is makkelijk genoeg voor 1 bakplaat vol macarons

Close up vanille

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze frisse citroen vanille vulling binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.