Bakrecepten

Slagroomtaart met passievrucht ganache

Slagroomtaart met passievrucht ganache

Een tijdje geleden deelde ik al een recept voor macarons met passievruchten ganache als vulling. Die vulling vond ik echt héérlijk! Toen dacht ik al, dit is voor meer doeleinde te gebruiken. Dat is gelukt. Zeker met de paasdagen in het vooruitzicht is deze slagroomtaart met passievrucht ganache een toppertje.

Voor de cake heb ik een bakmix gebruikt. Dit keer geen biscuit maar de luchtige yoghurtcake van Koopmans. Deze kocht ik een tijd geleden omdat ik alleen een cake nodig had voor een filmpje en dit wel een makkelijk oplossing vond. Ik vond hem toen ook verrassend lekker dus daarom heb ik hem nog eens gebruikt. Gebruik je liever biscuit of een andere basis cake? Doe dat vooral! 

Slagroomtaart met passievrucht ganache

Het recept

Dit heb je nodig voor 6 personen:

Bodem:
3/5de van 1 pak Koopmans yoghurtcake. Dus deel alle ingrediënten door 5 en doe ze dan keer 3, dan heb je precies genoeg voor een mooi 3-laags stapeltaartje. 

Vulling:
dit recept voor de passievrucht ganache. Met 3/4de hiervan zou je genoeg hebben maar ik zou gewoon het hele recept maken. Dat wat je overhebt is bijvoorbeeld ook lekker om op een basic koekje te smeren.
350 ml slagroom 
2 el slagroom 

Topping:
witte paaseitjes
een handje geroosterd amandelschaafsel 
paas sprinkles (optioneel)

Nog meer nodig:

3 van deze Wilton Easy Layers cake Pan – Ø15 cm – 5 Stuks, (affiliate) of 3 andere bakvormen van 15 cm doorsnee. 
stand- of handmixer
bakpapier 
paletmes
2 spuitzakken 
1 klein kartel spuitmondje (optioneel)

 

liggend

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat. Vet 3 van de bakvormen in en leg ook een stukje bakpapier op de bodem. 

Maak het beslag volgens de verpakking en verdeel dit gelijkmatig over de vormen. Bak de yoghurtcake gaar in ongeveer 24 minuten. Per oven kan dit afwijken, misschien heeft het bij jou wel 22 of 26 minuten nodig. Check dit dus goed. Laat de cakes dan zo’n 15 minuten afkoelen in een vorm en los ze dan op een rooster. 

De ganache maak je zoals in het macaron recept beschreven staat. Ook hiervoor raad ik aan om deze een dag van tevoren de maken en in de koelkast te zetten. 

Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld klop je de slagroom stijf met 2 el kristalsuiker. Je zou hier ook nog wat vanille aan toe kunne voegen maar dit zit ook al in de ganache dus ik heb het achterwegen gelaten.

Als alle elementen klaar liggen kun je de cake gaan opbouwen. Leg de eerste cake op een taart kartonnetje of standaard. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een dijkje rondom de cake. Vul dit dan af met de ganache. Dit gaat het handigst als het ook in een spuitzak zit. Leg dan de volgende cake erop en herhaal hetzelfde nog twee keer. Smeer de taart dan zo strak mogelijk af. 

Als het goed is heb je dan nog net genoeg slagroom over om bovenop de taart wat rozetten te plaatsen. Vul ook dit midden af met de ganache en decoreer met de paaseitjes, amandelschaafsel en mogelijk wat paas sprinkles.

Bewaar de taart gekoeld, dit kan voor makkelijk 4 dagen. Eet smakelijk!

Slagroomtaart met passievrucht ganache binnenkant

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze slagroomtaart met passievrucht ganache binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin slagroomtaart

Liefs,
Eefje

4 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.