Bakrecepten

Chai walnoot koeken met melkchocolade

Chai walnoot koeken met melkchocolade

Eén van mijn eerste recepten op eefsood.nl was voor chai walnoot koeken. Echt al jaaaaaren geleden en ik weet nog best goed dat ik ze maakte. De bijbehoren foto’s zijn echt horror en ik heb al vaak op het punt gestaan het recept offline te halen. Telkens heb ik dat niet gedaan. Maar wat nou als ik ze een upgrade geef en er een nieuw recept van maak. Dat heb ik gedaan en daarom lees je nu het recept voor chai walnoot koeken met melkchocolade.

Close up bovenaf

Zoeken naar dat oude recept heeft geen zin, want die is inmiddels offline. Een tijdje geleden kocht ik twee van die gietijzeren pannetjes bij Sligro. Helemaal niet duur en wel leuk leek me. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Je raadt het al? Nog nooit gebruikt! Je ziet het veel voorbij komen online. Koek in een pannetje. Dat leek mij ook wel wat. Het is DE manier om even snel iets te maken als je nog mensen op de koffie krijgt. Daarbij kun je ze ook moeiteloos omtoveren naar een dessert om er een bol ijs op te doen vlak nadat ze uit de oven komen. Ik vind het echt heerlijk!

Chai walnoot koeken met melkchocolade

Het recept

Dit heb je nodig:

80 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram bruine basterdsuiker
20 gram kristalsuiker
45 gram (plantaardige) roomboter 
50 gram walnoten, in grove stukken
30 gram melkchocolade druppels 
2 el (plantaardige) melk 
1 flinke tl chai kruiden, ik gebruikte deze
2 mespuntjes zout 
extra zout flakes (optioneel)

Nog meer nodig:

keukenmachine 
2 gietijzeren pannetjes met een doorsnee van 12,5 cm

Chai walnoot koeken met melkchocolade

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en walnoten tot een kruimelig deeg in de keukenmachine.

Voeg dan de walnoten en chocolade toe. Druk nog even kort op een pulse knop zodat alles door elkaar zit (maar niet fijn wordt gemalen). Kneed het deeg dan met de hand tot een bal. 

Verdeel de deegbal in tweeën en verdeel over de twee pannetje. Het hoeft niet helemaal tot de rand want het deeg groeit nog in de oven. 

Schuif de koeken voor ongeveer 14 minuten in de oven. Echt het aller lekkerst om tussen een half uur en een uur na het bakken op te eten. 

*heel makkelijk voor te bereiden door bijvoorbeeld het deeg in de koelkast of vriezer te leggen. En pas af te bakken als je een lekker toetje wil maken of onverwachts bezoek krijgt. 

*ook al zit er al zout doorheen is het súper lekker op eer nog een beetje zout flakes overheen de strooien. 

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze chai walnoot koeken met melkchocolade binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.