Overig zoet

Stroopwafel karamel paaseitjes fudge

Stroopwafel karamel paaseitjes fudge

Vorige week proefde ik een pindakaas paaseitjes van Hema. Deze vond ik zó lekker dat ik een paar dagen later online een flinke bestelling deed. Naast de pindakaas eitjes bestelde ik ook een zakje met stroopwafel eitjes. Die vond ik stiekem een beetje tegenvallen helaas. Daar wilde ik dus iets anders mee maken en daardoor ontstond het idee voor deze stroopwafel karamel paaseitjes fudge.

Stroopwafel karamel paaseitjes fudge

Er zitten dus niet alleen eitjes met stroopwafel smaak doorheen maar ik heb de fudge extra lekker gemaakt met stukjes karamel stroopwafel en blokjes karamel fudge. Karamel is my middle name. LEKKER! En voor een beetje extra lekkerheid heb ik er ook wat zout flakes overheen gestrooid. Het maken van deze fudge is echt kinderlijk eenvoudig. Als je kan roeren en snijden ben je er al! Ja het is zoet en machtig, dus je doet er lekker lang mee. Of niet, dat kan natuurlijk ook!

Het recept

Dit heb je nodig:

1 blikje gecondenseerde melk
250 gram (54%)  pure chocolade druppels, of repen fijngehakt
35 gram roomboter 
3 karamel stroopwafels, in stukjes gesneden
6 karamel fudge blokjes, kleingesneden
10 stroopwafel paaseitjes, gehalveerd
zeezout flakes

Nog meer nodig:

een cakeblik van 25 cm lang
steelpan
siliconen spatel
velletje bakpapier
geduld, niet geheel onbelangrijk 

Stroopwafel karamel paaseitjes fudge

Zo maak je het!

Zorg eerst dat alles is gesneden en klaarstaat voor gebruik. Doe ook een velletje bakpapier in de cakevorm.

Giet de gecondenseerde melk samen met de roomboter in een steelpan en verwarm dit op laag vuur. Blijf heel regelmatig roeren zodat het niet kan aanbranden. 

Als het mengsel tegen de kook aanzit voeg je de chocolade toe. Roer dit direct door en zet het vuur uit. Als de chocolade gesmolten is doe je 2 derde van alle toevoegingen erbij. Meng dit goed en giet het geheel dan in het cakeblik. Strijk dit glad en druk dan alle overige toevoegingen er zachtjes in en strooi het zout eroverheen. Werk ‘snel’ het mengsel zal snel dikker worden.

Laat ongeveer een half uur afkoelen op het aanrecht en zet de fudge dan voor zeker 4 uur in de koelkast. Langer mag altijd en is misschien nog wel beter. Snijd de fudge in repen of blokken met een groot warm gemaakt glad koksmes. Bewaren zou ik in de koelkast doen. Kan zeker een week of 2!

fudge bovenaf

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij stroopwafel karamel paaseitjes fudge binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest Pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.