Desserts

Amaretti slagroomtaart met koffie en cacao

Amaretti slagroomtaart met koffie en cacao

Zoooo dit is een lekker taartje die extreem geschikt is als toetje! Het idee ontstond wederom zomaar en ik ben er dol op als het dan in één keer gelijk perfect uitpakt. Hoe ik dit amaretti slagroomtaart met koffie en cacao heb gemaakt ga ik je hieronder vertellen.

Amaretti slagroomtaart met koffie en cacao

Ik was gisteren bij Lidl en er was duidelijk Italiaanse week. Ik gooide een pak amaretti koekjes in mijn karretje. Gewoon om zo op te eten. Ik vind ze echt verslavend lekker! Maar vanmiddag had ik ineens een heel goed idee met een restje slagroom dat op moest. Het is eigenlijk een soort tiramisu, er zit alleen geen ei of mascarpone in. Ik had een doos met 200 gram amaretti koekjes en dat is precies wat je nodig hebt voor dit recept. Je kunt er ook nog een paar snoepen zonder dat je gelijk tekort komt.

Amaretti slagroomtaart met koffie en cacao

Dit heb je nodig:

Vulling:
300 ml slagroom 
150 gram amaretti koekjes
100 gram naturel roomkaas of zuivelspread 
55 gram kristalsuiker
50 ml sterke koffie 
45 ml Kahlúa of Tia Maria 
1 tl vanillepasta 

Topping:
een handje vol amaretti koekjes, grof gehakt
cacaopoeder

Nog meer nodig:
hoge springvorm van 15 cm doornee
acetaatfolie (affilatie link)
bakpapier
handmixer
bolzeefje 
spuitzak 
klein paletmes 

Amaretti slagroomtaart met koffie en cacao

Zo maak je het!

*Dit taartje is voor ongeveer 6 personen! De bereidingstijd is 30-45 minuten en de totale tijd ongeveer 3 uur.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en zet een randje acetaatfolie in die vorm. Mocht je dit niet hebben kun je daar ook bakpapier voor gebruiken. Niet het meest ideale maar veel beter dan niets. 

Klop de slagroom stijf samen met de suiker en vanille. Roer de roomkaas los en meng dit er als laatst doorheen. Het mengsel moet echt goed stijf zijn.

Meng de afgekoelde koffie met Kahlúa en doe dit in een kommetje. Dompel hier ongeveer 50 gram van de amaretti koekjes kort in. Leg ze dan goed verdeeld over de boden van de vorm.

Vul dit dan op met 1/3de van het slagroom mengsel en strijk dit egaal met een paletmes. Herhaal dit tot je drie laagjes van elk hebt. Van het koffie mengsel hou je iets over. Zet de taart voor 2 uur in de koelkast.

Het koffie mengsel trekt lekker in de amaretti koekjes en heeft toch ook nog een klein beetje bite wanneer je na 2 uur ook gelijk begint met eten! Als je hem langer van te voren maakt zal dit iets zompiger zijn. Maar daar wordt dit taartje zeker niet minder lekker van.

Maak af met een laagje cacaopoeder en wat grof gehakte amaretti koekjes. Eet smakelijk!

Amaretti slagroomtaart met koffie en cacao

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze amaretti slagroomtaart met koffie en cacao binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.