Koekjes

Macarons met passievrucht ganache

Macarons met passievrucht ganache

Macarons, wat zal ik ervan zeggen.. Jaren geleden deed ik een laatste poging en gooide ik (dacht ik toen) definitief de handdoek in de ring. Ze lukte niet en de wil om het wel voor elkaar te krijgen was niet heel groot. Een aantal weken terug kreeg ik een paar keer de vraag of ik ze wel kán maken? Allemaal naar aanleiding van een Heel Holland Bakt aflevering. Hoe dat allemaal verliep + dit macarons met passievrucht ganache recept ga ik nu met je delen!

Macarons met passievrucht ganache

Ergens begon het toch wel te kriebelen. Hoe moeilijk kan het nou eigenlijk zijn? Er zijn zoveel kleine dingen van invloed waardoor ze niet perfect (kunnen) worden. Ik besloot op zoek te gaan en kwam uit bij het recept van Demi. Zij heeft een prachtige website genaamd suikerjunkie.nl (sowieso een volgtip). Ik klikte op haar basisrecept en bekeek vervolgens het begeleidende filmpje dat op YouTube staat. Dat ik dit ook moet kunnen was me gelijk duidelijk.

Macarons met passievrucht ganache

Eerste poging

De dag daarna ging ik van start. Ik deelde een uitgebreid verslag via mijn Instagram stories. Inclusief mezelf als een kind zo blij voor de oven toe ik zag dat ze gingen lukken. De macarons hadden een voetje en ze zagen er heel mooi uit. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een gat in de lucht sprong om zo iets kleins haha. Een week daarop maakte ik ze opnieuw. De vulling van deze poging was echter geweldig. Jullie enthousiasme was grootst en dat ik ook 1 van de redenen dat ik het vandaag zo uitwerk. Namelijk; een passievrucht ganache. Dat smaakte echt heel er naar meer.

koffie pecan

Derde poging met pecannoten

Twee weken laten maakte in macarons met gemalen pecannoten ipv amandelen. Het leek allemaal goed te gaan maar de voetjes groeide zo uit de klauwen dat ze niet zo mooi eindigde. Ik maakte ook een vulling die wel lekker was maar veel te stevig en machtig. Je proefde dus niets meer van de macaron zelf. Ik heb er met plezier van gegeten maar het was geen echt groot succes vond ik.

hapje eruit

Dit heb je nodig:

Hét recept en bijbehorende video van suikerjunkie.nl 

Vulling:

220 gram witte chocolade 
100 gram diepvries passievrucht (6 blokjes)
30 ml slagroom 
1 tl vanillepasta 
kleurstof gel (optioneel)

Macarons met passievrucht ganache

Zo maak je het!

De eerste 2 keer maakte ik het recept zoals beschreven bij Demi. Dit gaat helemaal goed maar ik vind het persoonlijk prettig om het recept dubbel te maken. Dit werkt simpelweg prettiger omdat je iets meer om handen hebt. Ik heb deze macarons geen kleur gegeven dus ze zijn helemaal naturel.

Ik kan ook aanraden om in ieder geval de vulling een dag van tevoren te maken. Dan heeft de ganache net wat meer stevigheid.

Doe de passievrucht in een steelpan en breng dit aan de kook met de slagroom en vanillepasta. Zet het vuur dan uit en voeg de witte chocolade toe. Laat 5 minuutjes staan en begin dan pas met roeren. De warmte is in de chocolade getrokken en dus gesmolten. 

Roer goed en even flink door tot het een mooie glimmende vulling is. Zet deze dan in de koelkast tot gebruik. Heb je het toch op dezelfde dag nodig? Roer dan elk kwartier goed door en maak mogelijk gebruik van een vriezer om sneller te kunnen koelen. Zelf heb ik nog een heel klein beetje perzik kleur kleurstof gel toegevoegd.

Het recept van deze vulling is ongeveer genoeg voor 1 x het recept waar ik naar verwijs. 

Zelf bak ik de macarons 15-16 minuten op 155 graden hete lucht.

Ben je anti pitjes? Haal dan het passievrucht/slagroom mengsel door een bolzeef voordat je de witte chocolade erbij doet. 

Leestip!

Ben je benieuwd naar mijn favoriete hulpjes in de keuken? Check dan dit artikel! Hierin vind je bijvoorbeeld een thermometer die je perfect kunt gebruiken bij het maken van deze macarons.

staand close up

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil jij deze macarons met passievrucht ganache gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.