Brood

Speculoos kaneel rolls met glazuur

Speculoos kaneel rolls met glazuur

Ik heb weer eens een super eenvoudig recept voor je. Binnen 15 minuten kunnen deze speculoos kaneel rolls met glazuur al in de oven staan. Ik vind ze zo goed als afgekoeld het lekkerst maar je kunt ze natuurlijk ook warm eten. Dat is aan jou!

Speculoos kaneel rolls met glazuur

Ik heb ze gevuld met een mengsel van speculoos, kaneel, roomboter en bruine basterdsuiker. Om de smaak nog iets omhoog te halen zit er ook vanille en een snufje zout in. Je huis gaat er in ieder geval heel lekker van ruiken!

Speculoos kaneel rolls met glazuur

Dit heb je nodig voor 8 stuks:

Deeg:
1 rol vers bladerdeeg

Vulling:
100 gram speculoos
60 gram bruine basterdsuiker 
40 gram roomboter + extra klontje 
2 el Ceylon kaneel 
1 tl vanillepasta 
snufje zout

Topping:
75 gram poedersuiker 
15-18 gram volvette Griekse yoghurt 
1,5 el geroosterd amandelschaafsel

Nog meer nodig:
steelpan
paletmes
ovenschaal
koekenpan
boterham zakje

Speculoos kaneel rolls met glazuur

Zo maak je het!

Verwarm de roomboter, vanillepasta en speculoos in een steelpan zodat het lekker smeerbaar is. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.

Rol het bladerdeeg uit en smeer het mengsel dun uit. Meng dan de bruine basterdsuiker met het zout en de kaneel. Strooi dit er gelijkmatig overheen.

Dan rol je het bladerdeeg weer op zoals je het ook hebt uitgerold. Niet super strak maar ook niet los. 

Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Snijd de bladerdeeg rol in 8 gelijke stukken. Leg deze losjes naast elkaar in de ovenschaal en schuif deze in de oven. 

Zet de oven na 12 minuten op 180 graden hete lucht voor nog ongeveer 18 minuten. Laat het geheel dan afkoelen. 

Meng de poedersuiker met de Griekse yoghurt voor een dik glazuur. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan 

Doe het glazuur in een boterham zakje. Knip een klein puntje af en swirl het dan over de rolls heen. Maak af met het amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Benieuwd naar mijn onmisbare keukengerei? Check dan dit artikel!

bovenaf rollen

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Wil je deze Speculoos kaneel rolls met glazuur binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.