Ik heb weer eens een super eenvoudig recept voor je. Binnen 15 minuten kunnen deze speculoos kaneel rolls met glazuur al in de oven staan. Ik vind ze zo goed als afgekoeld het lekkerst maar je kunt ze natuurlijk ook warm eten. Dat is aan jou!
Ik heb ze gevuld met een mengsel van speculoos, kaneel, roomboter en bruine basterdsuiker. Om de smaak nog iets omhoog te halen zit er ook vanille en een snufje zout in. Je huis gaat er in ieder geval heel lekker van ruiken!
Dit heb je nodig voor 8 stuks:
Deeg:
1 rol vers bladerdeeg
Vulling:
100 gram speculoos
60 gram bruine basterdsuiker
40 gram roomboter + extra klontje
2 el Ceylon kaneel
1 tl vanillepasta
snufje zout
Topping:
75 gram poedersuiker
15-18 gram volvette Griekse yoghurt
1,5 el geroosterd amandelschaafsel
Nog meer nodig:
steelpan
paletmes
ovenschaal
koekenpan
boterham zakje
Zo maak je het!
Verwarm de roomboter, vanillepasta en speculoos in een steelpan zodat het lekker smeerbaar is. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Rol het bladerdeeg uit en smeer het mengsel dun uit. Meng dan de bruine basterdsuiker met het zout en de kaneel. Strooi dit er gelijkmatig overheen.
Dan rol je het bladerdeeg weer op zoals je het ook hebt uitgerold. Niet super strak maar ook niet los.
Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Snijd de bladerdeeg rol in 8 gelijke stukken. Leg deze losjes naast elkaar in de ovenschaal en schuif deze in de oven.
Zet de oven na 12 minuten op 180 graden hete lucht voor nog ongeveer 18 minuten. Laat het geheel dan afkoelen.
Meng de poedersuiker met de Griekse yoghurt voor een dik glazuur. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan
Doe het glazuur in een boterham zakje. Knip een klein puntje af en swirl het dan over de rolls heen. Maak af met het amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Benieuwd naar mijn onmisbare keukengerei? Check dan dit artikel!
Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?
Wil je deze Speculoos kaneel rolls met glazuur binnenkort gaan maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!