Blog

10 x onmisbaar in mijn keuken

10 x onmisbaar in mijn keuken

Dag leuke mensen! In dit artikel ga ik, je raadt het al, met je delen welke 10 dingen er in mijn keuken echt onmisbaar zijn. Ik heb al meerdere blogs met tips en favorieten. Maar met deze 10 dingen kan ik erg moeilijk zonder. Ik hoop dat er een gouden tip voor jezelf bij zit. Of dat het misschien als leuke kado inspiratie kan dienen voor je kookgekke nichtje, buurjongen of tante. Komt ie: 10 x onmisbaar in mijn keuken.

10 x onmisbaar in mijn keuken

Wat en waarom?

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet één van deze keukenhulpjes gebruik. Daarom 10 x onmisbaar in mijn keuken. Als je mij volgt op Instagram dan herken je denk ik alles wel. Ik laat het namelijk regelmatig voorbij komen in mijn stories, simpelweg omdat ik het zo vaak gebruik. Ik vertel niet alleen welk keukengerei ik fijn vind maar ook specifiek waarom. Het is heel divers. De ene favoriet heb je voor een paar euro en de andere voor een paar honderd. Verder zit alles er tussenin.

Affiliatie links

Affiliatie wattes? Dat dacht ik ook ooit. Inmiddels weet al tijden wat dat zijn, maar ik heb er nog nooit eerder iets mee gedaan. Er komen wat technische dingen bij kijken en dat betekent in mijn geval dat het minimaal een drie jaren plan is. Ben alles behalve handig daarmee. Even een korte uitleg! Het is een speciale link die ik aanmaak en kan gebruiken in mijn artikelen. Als jij via die link een aankoop doet ontvang ik een kleine commissie. Zonder dat jij extra betaald. Een perfecte manier om je favoriete blogger en/of Instagrammer een beetje mee te steunen. 

Gisteren had ik dus ein-de-lijk de zin en motivatie om erin te duiken. En daar heb ik gelijk dankbaar gebruik van gemaakt. Ik wilde het heel graag gelijk uitproberen en toepassen en bedacht daarom het idee voor 10 x onmisbaar in mijn keuken. Het is dus een experiment en daar neem ik jou graag in mee. 

Je snapt dus dat bij alle favorieten een link staat vermeld. Het is de tekst in het groen. In dit geval linkt het allemaal naar Bol.com. Koop alleen als je iets nodig hebt. En als je dat dan doet zou ik het super fijn vinden als je dat via één van de linkjes doet. Thanks <3

Enthousiast

Gezien dit mijn favorieten zijn kun je je alvast schrap zitten voor een berg enthousiasme! Spoiler; er staat geen goed koksmes in het lijstje. Maar dat vind ik niet eens het noemen waard dat is natuurlijk standaard uitrusting als je van koken houdt! Veel lees plezier! Staat jouw favoriet er niet tussen? Zet hem vooral in de reacties onder dit artikel.

Scherpe kartelmesjes 

kartel mesjes

Deze Victorinox messen hebben serieus mij leven veranderd. Ze zijn zó scherp! Ik gebruik ze echt elke dag. In de kookwinkel waar ik een tijd heb gewerkt leerde ik ze kennen en wil ik nooit meer anders. Het liefst gebruik ik ze voor tomaten en (stok)brood. Ondanks de kartels kun je er ook heel fijn een uitje mee snipperen. Er zijn ook mesjes zonder kartel. Ik heb ze in verschillende maten en dit Victorinox Swiss Classic Keukenset – 4-delig – Zwart setje kan ik echt méga aanraden!

Handmixer

handmixer

Naast al het apparatuur dat ik heb gebruik ik altijd nog heel erg graag een handmixer! Tot twee maanden geleden had ik er eentje waarmee ik al vanaf mijn 17de stond te mixer. Één van de gardes ging stuk. Ik kocht niet gelijk een nieuwe maar ik keek het heel even aan tot duidelijk was dat ik er echt eentje nodig had. Ik kocht deze Black en Decker 500 watt handmixer. Waar ik hem vooral op uitkoos was de kleur en de prijs. Ik vind hem heel fijn werken en hij heeft veel power! Ik bestelde hem onlangs voor ongeveer 35 euro. Gek genoeg kan ik hem online nu alleen nog maar flink duurder en op andere websites vinden. Had ik een gelukje? 

Siliconen spatels

spatels

Ik heb een handje vol en er liggen er altijd wel een paar in de vaatwasser. Voor al mijn zoete baksels gebruik ik áltijd een siliconen spatel. Soms ook tijdens het koken. Het werkt prettig en netjes en ze zijn zo snel schoon als je ze even onder de hete kraan houdt. Ik heb verschillende merken en daarvan dan weer niet specifiek 1 favoriet. Wel heb ik vette voorkeur voor spatels die helemaal bestaan uit siliconen. Deze Brabantia Tasty+ Spatel plus Schraper – siliconen – Fir Green is as we speak onderweg om aan mijn collectie toe te voegen. Verliefd op de kleur!

Thermometer 

thermometer

Deze heb ik volgens mij een jaar of 8 geleden voor mijn verjaardag gekregen. De eerste paar jaren lag hij maar in de keukenla maar afgelopen jaren gebruik ik deze héél regelmatig. Zoals jullie weten ben ik dol op meringue en maak ik dit ook vaak. De bereiding is met suikersiroop en deze moet een bepaalde temperatuur hebben. Daar vind ik deze thermometer perfect voor. Amper opties. Gewoon aan en uit en een schermpje die de temperatuur weergeeft. Deze Digitale Keuken Thermometer – van -50° tot 300° is niet 1 op 1 hetzelfde maar het scheelt niet veel!

Microplane rasp

raspen

Als je hier eenmaal mee geraspt hebt wil je niets anders meer! Een jaar of 6 geleden kreeg ik er eentje en het was liefde op het eerste gezicht. Als je er nog geen één hebt raadt ik je de ‘fijnste’ aan. Deze kun je gebruiken voor chocolade, parmezaan en citrus. Voor dat laatste gebruik ik hem bijna altijd. Vorig jaar heb ik er eentje bijgekocht. Deze is wat grover en gebruik ik voornamelijk voor kaas. En soms ook om even snel een appel te raspen of voor wat grovere stukjes chocolade. Ze bestaan in verschillende modellen en met andere handvatten. Die houden met net iets meer grip vast dan die ik heb. Ik zou je deze Microplane 45004 Gourmet Series Rasp – Fijne Rasp – RVS heel erg aan willen raden!

Spuitzakken 

10 x onmisbaar in mijn keuken

Er gaat geen week voorbij dat ik er niet eentje heb gebruikt. Ik heb al veel verschillende geprobeerd. Hoewel herbruikbare spuitzakken een duurzamere keus zouden zijn ga ik altijd voor wegwerp. Dit komt puur en alleen omdat ik herbruikbare zakken echt verschrikkelijk stug vind en ze werken totaal niet prettig. Sinds aan aantal jaar zijn die van One Way mijn absolute favoriet! Ik koop ze voornamelijk bij Sligro op rol van 100. Ik kan me voorstellen dat dat een beetje te gortig is als je een hobby bakker bent. Je kunt ze ook in kleinere hoeveelheden kopen. Ik vind ze prettig omdat ze een lekkere grip hebben en persoonlijk vind ik het ook heel fijn om grote spuitzakken te gebruiken. Deze One Way Comfort Green Spuitzak – 530×280 mm – rol 12 stuks bijvoorbeeld. Let in ieder geval goed op de maat. Ze bestaan ook kleiner!

Magimix 4200XL

10 x onmisbaar in mijn keuken

Deze machine is echt top! In de tijd dat ik bij een keukenwinkel werkte kwam ik in aanraking met Magimix. Het merk ken ik wel maar daar was dan ook alles mee gezegd. Ik heb ze verkocht en met de vertegenwoordigers gesproken. Ik heb klanten geholpen die een 30 jaar oude Magimix machine meenamen naar de omdat ze een nieuwe kom wilde bestellen (en hem dus dagelijks nog gebruikte). Kon gewoon! Dat geeft wel aan dat ze bij Magimix continue waarde hechten aan het zo lang mogelijk gebruiken van deze machine.

Ik wilde eerst een 3200XL (kleiner) maar mijn bazin zei; denk aan later als je mogelijk een gezin krijgt en in mijn geval ook als ik er dingen groots mee ging produceren. Ik ben blij dat ik heb geluisterd en een 4200XL heb gekocht toen. Er bestaat ook nog een 5200XL voor al je helemaal los wil. Maar ik raad de Magimix Cuisine Systeme 4200 XL – Foodprocessor – Zwart aan! Ik gebruik hem bovenal om te puren en malen en soms maak ik er ook koekdeeg in. Maar deze machine heeft nog zoveel meer opties.

Acetaat folie 

10 x onmisbaar in mijn keuken

Dit gebruik ik iets minder vaak maar als ik een no bake taart maak gebruik ik altijd acetaat folie. Waarom? Heel simpel. Het houdt je springvorm schoon en het zorgt voor een strakke taart. Er zijn verschillende hoogtes maar deze FunCakes Acetaat Folie Rol -5,5 cm hoog- kun je 9 van de 10 keer goed gebruiken.

Weegschaal 

10 x onmisbaar in mijn keuken

Er gaat ook geen dag voorbij dat ik geen weegschaal gebruik. Ook bij een weegschaal vind ik het prettig; hoe minder functies hoe beter. En ik heb er het liefst eentje met knoppen ipv touch. Degene die ik nu gebruik zit daartussen in. Maar sta regelmatig met vieze vingers op de Tare knop te drukken. Met touch is wel gebleken dat dit niet zo lekker gaat. Ik gebruik er nu eentje van Tristar die fijn werkt, maar hiervoor heb ik zeker 5 jaar fulltime plezier gehad van deze Digitale Keuken Weegschaal

Maatlepels

10 x onmisbaar in mijn keuken

Tot een jaar geleden deed ik dat altijd allemaal op gevoel. In mijn recepten beschreef ik wel met theelepels en eetlepels. Maar ik besloot toch een maatlepel setje te kopen. Ik schrok best wel hoeveel verschil er zat in mijn ‘uit mijn hoofd’ theelepel en de theelepel van het setje. Sindsdien gebruik ik dus altijd de maatlepels. Waar ik het eerst een beetje onzinnig vond vind ik het nu dus heel nuttig. Ik heb twee setjes waar van eentje deze Kitchen Basics Maatlepels – RVS Roestvrijstaal – set a 4 lepels is. Minus 1 lepel dus, maar die kleinste gebruik je echt voor precies niks, dus daar mis je niks aan!

10 x onmisbaar in mijn keuken

Dit waren ze! Wil je mijn 10 x onmisbaar in mijn keuken artikel opslaan? Pin ‘m dan op Pinterest!

Pinterest pin

Mocht je het gemist hebben, wat ik mij niet kan voorstellen. Dit artikel bevat affiliatie links!

Liefs,
Eefje 

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.