(Borrel)snacks

Sneeuwbal bites met abrikoos en pistache

Sneeuwbal bites met abrikoos en pistache

Het hele land ligt onder een pak sneeuw en daar moest ik toch even iets bijpassend voor maken. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik bites als deze heb gemaakt. Met dit soort recepten is Eefsfood een beetje begonnen zo’n 7 jaar geleden. Semi gezond, leuk om te maken en ook leuk om kano te geven. Hoe je deze sneeuwbal bites met abrikoos en pistache maakt ga ik je nu uitleggen!

Sneeuwbal bites met abrikoos en pistache

Van de chocolade en kokos zul je wat overhouden. Dit heb je simpelweg nodig om het een beetje makkelijk te kunnen maken. Ik heb het zelf PRECIES gered met 50 gram kokos maar als je minimaal 80 hebt is dat fijn. Geldt ook voor je chocolade. Ik denk dat je zeker de helft overhoudt om nog iets anders mee te maken. Houd daar dus rekening mee. Daar kun je leuk Oreo’s in dippen en vervolgens versieren met sprinkles.

Dit heb je nodig:

voor 20 balletjes:
250 gram gedroogde abrikozen 
50 gram havermout 
35 gram geroosterde pastache noten
2 grote medjoul dadels, zonder pit
rasp van 1 sinaasappel 
2 el (plantaardige melk)
1/4de tl zout
200 gram witte chocolade, in kleine stukjes
80 gram kokosrasp

Nog meer nodig:
velletje bakpapier 
keukenmachine 
een dikke cocktailprikker (zo’n vierkante)
au bain marie pannetje 
snijplank
kommetje 

Sneeuwbal bites met abrikoos en pistache

Zo maak je het!

Doe allereerst de abrikozen in de kom van de keukenmachine en maal deze alvast fijn. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij behalve de kokos, witte chocolade en pistachenoten. Maal dit dan tot een plakkerig geheel. Voeg dan de pistache noten doe en gebruik de puls knop. Zo blijven er nog lekkere stukjes inzitten. Het ballen draaien kan beginnen. 

Dit kun je uit de losse pols doen. Ik woog ze allemaal af. Als je 20 gram aanhoudt eindig je met precies 20 balletjes. Als je ze allemaal gedraaid heb doe je ze in een bakje en zet je ze in de vriezer

Smelt ondertussen de witte chocolade. Ik gebruik altijd die van Callebaut. De dikte is heel prettig. Het kan zijn als je bijvoorbeeld supermarkt chocolade gebruikt dat deze dikker is wanneer de gesmolten is. Het resultaat zal wat minder strak worden en er zal vermoedelijk een veel dikkere laag chocolade omheen zitten. 

Prik de balletjes één voor één lichtjes op de prikker. Niet te strak maar wel dat het balletje zijwaarts blijft hangen en je hem dus kunt verplaatsen door alleen het stokje vast te houden. 

Haal het balletje door de witte chocolade en tik deze zachtjes af op de rand tot er geen chocolade meer vanaf druipt. De structuur van de vulling komt er langzaam doorheen. Zo weet je dat je een mooi dun laagje hebt en het er later niet allemaal afdruipt. 

Rol dit balletjes dan met behulp van het stokje door de kokosrasp. Pak dan een snijplank met velletje bakpapier erbij. Als je goed hebt geprikt laat het balletje los al je langzaam heen en weer schudt. Het balletje ploft op het bakpapier met een gaatje aan de bovenkant. Strooi daar een beetje kokos op. Herhaal dit met de 19 overige balletjes.

Zet alles dan koud zodat de witte chocolade goed hard kan worden. Dit duurt ongeveer een uurtje. Smullen maar! 

Bewaren in de koelkast is niet noodzakelijk maar ik zou het wel adviseren. Zeker een week lang goed te houden!

Heb je nog vragen? Lees dan mijn ‘veelgestelde vragen oven mijn bakrecepten‘ artikel. Grote kans dat hier je antwoord instaat! Volg je mij al op Instagram?

Blissballs close up

Wil jij deze sneeuwbal bites met abrikoos en pistache binnenkort maken? Pin onderstaande foto op één van je Pinterest borden, zo kun je het recept makkelijk terugvinden!

Pinterest pin

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.