Blog

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Voor mij is dit hét jaar geweest waarin ik het fenomeen podcast heb ontdekt! Het bestaat natuurlijk al veel langer maar ik denk dat het dit jaar wel zijn algemene doorbraak heeft gehad. Ik deel graag mijn favorieten met je! Hier luisterde ik graag naar in 2020.

Ik was een beetje sceptisch in het begin en nu is het niet meer weg te denken uit mijn leven. Waar ik voorheen vaak in slaap viel met de tv aan is dat nu meestal een podcast. Soms haal ik de eerste 10 minuten niet en soms lig ik uuuuuren te luisteren voordat ik in slaap val. Ik lig dan echt aandachtig te luisteren! Om er een beetje in de komen als je aan een nieuwe podcast begint is het juist fijn om aan te zetten wanneer je in huis met van alles bezig bent. Tijdens het wandelen is het helemaal tôp!

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Ik ga mijn favorieten lijst met je doornemen van nu naar het begin van het jaar. Ik luister eigenlijk altijd per podcast en niet van alles door elkaar. Ik heb dat ook met series trouwens!

Voor De Show

Op dit moment ben ik he-le-maal fan van ‘voor de Show’. Het gaat over comedy in combinatie met persoonlijke verhalen. Gemaakt door Rayen Panday & Stefan Pop. De ene week zijn ze samen en de andere week hebben ze een gast. Ik vind het soms zó grappig dat ik huilend in bed lig van het lachen. Mooi vind ik ook de grappige maar serieuze momenten. En de lach van Rayen is zó aanstekelijk! Echt een dikke tip als je vermaakt wil worden.

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Peptalk

Hiervoor luisterde ik alle afleveringen van ‘Peptalk’. Deze podcast wordt gemaakt door Pepijn Schoneveld. Ik wordt Al helemaal rustig van zijn intro tune. De grappige en luchtige afleveringen vind ik het leukst maar en zijn ook wel serieuze gasten en gesprekken die ik best interessant vond. Pepijn nodigt collega’s uit het vak uit. Echt interessant en leuk!

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Wie Is De Mol 

Wie is de Mol podcast, ik wist al lang dat deze bestond maar ik was er nog nooit aan begonnen. Tijdens het jubileum seizoen ben ik gaan luisteren en het is toch wel echt leuk om wat meer over achter de schermen te horen. Ook later leuk om alsnog te luisteren!

Zelfspodcast

Zelfspodcast! Ik denk dat ik bij aflevering 15 ben ingestroomd. En ik had zo’n 3 afleveringen nodig om fan te zijn. Als snel was ik bij en was het elke week weer wachten op een nieuwe aflevering. Toen ze begonnen met extra afleveringen waar je voor moest betalen heb ik dat gelijk gedaan. Dat was nog in de tijd dat ik veel wandelde eerder dit jaar, ik liep geregeld met tranen van het lachen over straat. Je moet ervan houden! Naast al het geinen en soms ietwat platte onderwerpen hebben ze het ook op een leuke manier over serieuze dingen. Die mix vind ik chill!

Yous & Yay

Yous & Yay, gemaakt door Pepijn Lanen en Yousef Gnaoui. Mooie lange gesprekken met heel uiteenlopende gasten. Ik luister eigenlijk altijd alleen met de gasten die ik ken. En die zijn tof!

ManManMan De Podcast

ManManMan de podcast. Ik weet nog zo goed dat iemand een jaar of 3 geleden tegen mij zei dat dit geinig was om te gaan luisteren. Deed ik natuurlijk niet! Maar het is toch nog allemaal goedgekomen. Ik viel echt in een zwart gat nadat ik de eerste 3 seizoen on rap tempo allemaal had geluisterd. Gelukkig zijn er nog seizoen 4 en 5 bijgekomen. En ik ontken niet dat ik sommige afleveringen meer dan eens heb geluisterd haha. 

Drive Podcast

Drive Podcast, deze podcast wordt gemaakt door Mark Tuitert. Ik ben zelf schaatsfreak en heb het vroeger ook fanatiek gedaan. De meest gave afleveringen vind ik dus ook de aflevering met oud schaatser Stefan Groothuis, Ireen Wüst en ook de dubbele aflevering met Jac Orie vind ik echt ge-wel-dig. Ik heb ze lang nog niet allemaal geluisterd maar die met de sporters sowieso wel. Echt mooie gesprekken. Mega aanrader!

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Datevermaak

Datevermaak, hier begon het voor mij allemaal mee. Ik luister nu niet meer zo fanatiek maar ik weet nog dat ik helemaal hooked was bij seizoen 1. Dat vind ik ook nog steeds de leukste afleveringen en wil je telkens weer verder luisteren. Verhalen over eerste dates, ongemakkelijkheid, tips en voice memo’s op de wc. Echt topvermaak!

weiland muziek

Muziek

Naast podcasts is er natuurlijk ook gewoon muziek. Muziek is als allerlaatst weg te denken uit mijn leven. Er is niet zoveel nieuws uitgekomen van de artiesten waar ik fan van ben. Maar gelukkig hebben deze artiesten albums gemaakt die mij gewoon NOOIT vervelen. 

Onlangs kreeg je zo’n Round up van het jaar op je Spotify. Nummer 1 heb ik in inderdaad veel geluisterd maar ik was echt verbaasd dat dit op nummer 1 is beland. Dit is ook geen doorsnee van mijn standaard muziek smaak maar iets dat ik echt heel leuk vindt. En Spotify liegt niet! Ik ben al jaaaaaren fan van Sef. Je boy Sef van de Flinke Namen. Aka de maker en schrijver van De Leven, wie kent het niet?! (alle zeikers die altijd zeggen ‘het is het leven’). Voordat zijn nieuwe album uitkwam bracht hij eerst een nieuwe singel ‘Niks Missen’ uit. Ik vind dat een te gek nummer. Gelukkig zaten we in semi lockdown en heb ik een week nodig gehad om het uit mijn hoofd te kunnen. Naast Sef z’n teksten vind ik de muziek ook echt chill en wordt ik er altijd vrolijk van terwijl dit album over best serieuze zaken gaat. Naast Niks Missen zijn Witte Sokken, Jus, Heilige Papieren en Mattenklopper mijn favorieten. Dit album neemt mij echt direct terug naar de eerste lockdown weken. Waarin het prachtig weer was, ik lekker thuis aan het verven was en veel in het zonnetje lag. Mooi hoe muziek je zo mee kan nemen naar een bepaald moment. 

Niks missen

Verder zou ik in juni naar Engeland vliegen om mijn lievelingsband aller tijden weer te zien; Kings of Leon. Als 17 jarig meisje werd ik fan en ik zit nu met smart te wachten op hun achtste album. Volgende week komen ze met een nieuwe singel en ik kan echt. niet. wachten. 

Ben Howard

Ben <3

Verder heb ik ongelooflijk veel geluisterd naar Ben Howard, Douwe Bob, Mumford & Sons, Bastille, Di-Rect, Racoon, Lewis Capaldi en alle oude lullen muziek waarmee ik ben opgegroeid en opgevoed. Vroeger vervloekte ik dat als kind regelmatig maar tegenwoordig waardeer het met de dag meer!

Series 

Okee dit valt niet helemaal onder het luisteren maar wilde het toch graag toevoegen. Tot april dit jaar had ik GEEN Netflix. Ik was en ben eigenlijk nog steeds een echte tv kijker. Ik heb nog zóveel goede series te gaan! Maar ik tip je graag mijn favorieten.

Brooklyn NineNine – Ik had even 3 afleveringen nodig maar ik vind dit echt de leukste comedy serie ever. Ik heb sommige afleveringen al zo vaak gezien en ik moet soms nóg harder lachen dan de keer daarvoor. Serie 8 wordt nu opgenomen dus met een beetje geluk staat die in 2028 op Netflix haha. Waarschijnlijk ken je de serie al maar als Netflix noob tip ik hem je toch graag!

The Restaurant – Wat een prachtige dramaserie. Ook hier had ik weer even voor nodig hoor. Tussen de eerste aflevering en de rest zat zeker 3 weken. Toen ben ik volledig opgeslurpt en kon ik echt niet stoppen met kijken. 

Rita – Dit vond ik gelijk een leuke serie! Ik begon eraan op aanraden en gelijk in de eerste scène dacht ik al, ik ken dit! Na korte research bleek dat seizoen 1 ook in Nederland is geprobeerd onder de naam Tessa. Ik vond het leuk toen! Maar blijkbaar is de stekker eruit getrokken omdat de kijkcijfers tegenvielen. Ondanks het best veel drama is is het ook feelgood grappig en mooi! Ik heb alle series in 5 dagen gezien volgens mij..

Dicte – Drama, mooi, soms een beetje spannend. Het is al een iets oudere serie en ik vind het jammer dat er niet meer van zijn gemaakt

Door al die series wil ik echt vet graag Deens of Zweeds leren. Ik vind het een fascinerende taal, maar o zo moeilijk.. Nou, nu hou ik op hoor! Ik heb alweer veel teveel gekletst. Hopelijk zit er een leuke tip voor je bij! Op zich ben ik niet heel erg op zoek naar tips want ik heb nog lange lijstjes. Maar mocht je denken; Eef, dit moet je echt zien of luisteren!! Laat het hieronder dan even weten. 

Hier luisterde ik graag naar in 2020

Oja; ik wil zelf ook zó vet graag een podcast maken, ideeën zijn er! Wie weet wat 2021 brengt!

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.