Koekjes

Lemon meringue koekjes

Lemon meringue koekjes

Ja, ik heb wéér lemon meringue in een lekker baksel verwerkt! Dit keer kwam de inspiratie door een nieuw spuitmondje dat ik onlangs bestelde. Ik wilde er wat moois en lekker mee maken, dat werken dus lemon meringue koekjes.

Lemon meringue koekjes

Ik heb niet op de gram af en een perfect aantallen recept voor je maar ik vertel graag hoe ik ze gemaakt heb. Je hebt hier zeker een hele bakplaat mee vol!

Zo maak je ze!

Allereerst heb je gewoon een eenvoudig recept voor zandkoekjes nodig. Dit wilde ik zelf gaan maken maar toen vond ik nog een koekjes mix in de kast (winter koekjes mix van Homemade) voor wie het weten wil. Er zijn hier talloze recepten voor te vinden als je online zoekt op ‘zandkoekjes’. Ik maakte bijvoorbeeld onlangs deze kerstkoekjes. In de beschrijving van de Instagram Reel kun je het recept vinden. Spice het deeg dus een beetje op met kaneel en/of speculaaskruiden. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik, steek de koekjes uit en bak ze gaar en bewaar in een afsluitbaar bakje of zakje. 

Maak meringue schuim klaar volgens dit recept. Spuit de kransen op zodat ze even groot zijn zoals de buitenste rand van de koekjes. Ik heb hier dus mijn nieuwe spuitmondje voor gebruikt. Ik weet niet precies de naam, maar dit is hem! Een flink ding, op de foto lijkt hij kleiner.

spuitmondje

Je kunt er ook voor kiezen om met een glad of kartel spuitje een soort kransje te op te spuiten. Dit kun je op allerlei manieren invullen. 

Dan heb ik voor het gemak gekozen voor kant en klare lemoncurd, zo’n 150 gram. Zelf maken is natuurlijk ook heerlijk! Daar heb ik ook een recept voor, deze vind je hier!

Wanneer je de lemoncurd, koekjes en meringue klaar hebt is het tijd om de lemon meringue koekjes af te maken. Plak de kransen vast op de koekjes met wat lemoncurd en vervolgens vul je daar het middelste gat mee op. Wanneer de koekjes niet allemaal tegelijk opgaan zou ik ze gewoon apart bewaren en op het moment zelf plakken en vullen met lemoncurd.

Lemon meringue koekjes

Nog meer recepten met meringue:

Meringue nestjes met tropisch fruit
Frisse kokos-limoen cheesecake met meringue

bovenaf citroen koekjes

Volg je mij al op Instagram?

Liefs,
Eefje 

4 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.