• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Foodpost

Foodpost #9 – Popcorn, fris, mayo en meer!

Eefje
Geen reacties
16 december 2020
Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Ik hoop dat je even tijd hebt want dit artikel is lang, heel lang! De vorige keer gaf ik al aan dat het veel was maar voller dan deze gaat het niet worden. Ik merk dat de foodpost letterlijk en figuurlijk opstapelt. Ik vind het super tof om te ontvangen maar de dingen die ik echt leuk vind om te delen ga ik weer in mijn Insta Stories delen. Voorlopig ben ik niet van plan een nieuwe editie hiervan te maken.

Het is niet om ondankbaar te zijn maar zo’n artikel maken is echt gruwelijk veel werk! Ik beleef er op het moment ook geen plezier meer aan. Ik vind het heel leuk om die pakketten te ontvangen maar ik ga komend jaar vaker nee zeggen. Dat is een voornemen, ik ga een kijken hoe dat me af gaat haha! Als je het einde van dit artikel weet te halen staat er alvast een applausje voor je klaar!

Jean Bâton

We beginnen met één van mijn favoriete dingen op aarde; mayonaise. Ik ben heel erg dol op de Zaanse mayo, je weet wel die met rode doop. Maar ik moet eerlijk bekennen de Belgische mayo uit deze pot ook echt héél lekker is en misschien wel in de race is om op een gedeelde eerste plek te komen. Ik vind hun truffel mayo de lekkerste die ik tot nu toe ken. De andere ‘smaken’ vind ik ook echt lekker. Voorlopig heb ik nog genoeg. Wist je dat ze ook dressings hebben? Thanks Jean!

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Nescafé koffie cups

Deze cups zijn nieuw en kun je bij verschillende supermarkten kopen. Geschikt voor de Nespresso machine en de cups kunnen ook naar het recycle plan van Nespresso zelf! Rood en blauwe waren mijn favorieten.

Moonpop popcorn

Dol op popcorn! De mix van zoet en zout (gele zak) was mijn favoriet. De paprika vond ik ook heel lekker maar die is wel vrij zoet! Met plezier opgegeten alledrie!

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Nanostopper

Met deze nanostopper kun je elk potje zo maken dat je de inhoud kunt vaccumeren. De eerste keer heb ik wel een beetje zitten klooien maar eigenlijk is het vrij simpel. Ik heb het getest door een paar zelfgemaakt meringues in het potje te doen. Na 2,5 week waren ze nog steeds knapperig. Goedgekeurd dus! Ook handig voor zelfgemaakt sauzen of jams.

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Homemade bakmixen

De koekjesmix staat nog in de kast maar de crumble heb ik geprobeerd. Makkelijk te maken maar ik vond ‘m zelf iets te zoet. En de vanillesmaak vond ik een beetje ‘nep’. Al met al heb ik het toch wel met plezier opgegeten maar ik zal het niet zo snel weer kopen want zelf kruimels maken is minstens net zo makkelijk als met dit pakje.

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Cawston press

Deze blikjes fris zien er leuk uit. Als eerst proefde ik de rabarber. LEKKER! Per direct mijn nieuwe favoriete frisje. Het is niet te zoet, fris en er zit een lekker zuurtje in. By far de lekkerste van de drie. Ik ben niet zo’n fan van vlierbloesem dis die vond ik het minst. Het blikje Ginger beer heb ik gelijk toegevoegd aan mijn GB artikel. Deze kun je HIER lezen. Als je de kans krijgt moet je die rabarber echt proberen!!

Cawston press

Moyee

Ik kreeg twee zakken met bonen. Nu heb ik eerder positieve ervaringen gehad met Moyee. Ik kan bij mij thuis echter niets met bonen. Ik heb een goede vriend en tevens koffie freak een zak cadeau gedaan en mijn moeder ook. Bij haar heb ik een bakkie (de linker zak) geproefd en die vond ik erg lekker! Nu te koop bij AH.

Moyee

Johma kip-kebab

De nieuwe salade van Johma! Lekker voor bij de borrel met een toastje. Best veel knoflook maar ook frisse komkommer en de stukjes kip smaken lekker ‘gebakken’. Niet mijn nieuwe favoriet maar wel heel lekker!

Johma salade

Verschillende frisjes 

Dingdong; een doos vol frisjes. Van ginger beer tot tonic en van appelsap tot een grapefruit limo. Ik vond het flesje met peer en kaneel heer erg lekker. Een soort stoofpeer frisdrank, daar zou ik zeker nog wel een flesje van lusten.

verschillende frisjes

Tony’s met nieuwe wikkel

De bekende repen zijn nu te koop in aan andere wikkel met een boodschap erop. Handig als snel bedankje. Ik hoop dat er vaak iets te vieren blijft want de oranje reep is bij mij toch favoriet!

Tony's

Zonnatura oercrackers & spread

Nieuw! De oercrackers, ik vind ze heerlijk. Dun, krokant maar niet keihard. De spread vind ik ook heerlijk smaken. Allebei aan te raden als het aan mij ligt. Yum!

Zonnatura

FLEUR DE SEL

Dit zout staat al een tijd in mijn keukenkastje maar ik kreeg er een gepersonaliseerd potje bij (jammer van de spatie ;p) maar bovenop staat Eefsfood. Het zijn van die lekkere dikke korrels waar je een gerecht finishing touch mee geeft. Aanradertje!

Gepersonaliseerd zout

NOTCHIE

Een nieuw merk met voedzame soep uit zak met lekker veel proteïne! Ik moet eerlijk zeggen; niet helemaal mijn ding. De groene vond ik uiteindelijk het lekkerst terwijl ik het andersom had verwacht. Ik heb wel bij een aantal (serieus) sportende mensen gezien dat ze helemaal fan zijn maar ik zou niet snel nog een zak van deze soep kopen. Goed idee en product denk ik wel!

Notchie

BATU kombucha

Ik had de flesjes gelijk koud gelegd en op een goed moment trok ik er eentje open. Over all vind ik kombucha lekker, ik had er dus echt trek in! Bummerrrrrr, het eerste en enige dat ik proefde was zoetsof. Na grondig het lijstje lezen stuitte ik inderdaad op stevia. Geen fan van! Ik heb liever dat het helemaal niet zoet is dan dat er zoetstof in zit. Ik heb nog wat meer slokken genomen om te kijken of het beter werd. Maar helaas.. Voor mij persoonlijk geen succes.

Batu

Johnnie Walker

Bestaat 200 jaar en daarom hebben ze een limited edition gouden label! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het persbericht niet goed had gelezen. Toen het pakket al onderweg was realiseerde ik pas dat het om Whisky ging. Ik ben niet zo dol op whisky maar ik liet me niet kennen. Ik ging op zoek naar cocktails en de eerste de beste hit was een New York Sour. Ik had niet super hoge verwachtingen maar het bleek heel lekker en zeker nog een keer het maken waard. Nu ben ik dus blij met mijn fles en komt ie vast met plezier op!

Johnnie walker

Heks’nkaas in tube

De welbekende heerlijke Heks’nkaas is nu ook verkrijgbaar in een tube! Ik moet zeggen; een top idee. Maar! De uitvoering is wat minder. Het zijn stevig plastic tubes waar je wat lastiger het laatste uit kunt krijgen. Een bakje waar ik het gewoon uit kan scheppen met mijn chips vind ik denk ik handiger. 

Heks'nkaas

PLUQR

Dit is een nieuwe dienst waar je vegan en gluten vrije oliebollen kunt bestellen. Vers thuisbezorgd! Ik ben gevraagd om ze als ‘alleseter’ te proeven en mijn mening te delen. Absoluut lekker! Ik proef wel ergens dat er iets anders aan is. Niet een ander smaakje maar de nasmaak is iets anders (zeker niet storend). Als ik moet stoppen met gluten eten zou ik hier héél blij van worden. Vooral de krenten versie! Normaal vind ik een oliebol zonder ook lekker maar deze vond ik een beetje ‘saai’. Oh en! Er zit duidelijk proefbaar kaneel in de bollen. Voor mij is dat een plus!

Pluqr

Moosehead bakery

Deze verse en heerlijke koeken zijn ook te bestellen. Ik kreeg een proeverij van 4 koeken, persoonlijk bezorgd door de meiden van Moosehead! Mijn 2 favorieten waren die met witte chocolade en macadamia en die met gezouten karamel. De overige twee waren met walnoten en melkchocolade en hazelnoot met pure chocolade.

Cookies

Zonnatura havermout

Deze vezelrijke havermout is nieuw! Op het oog zie je niet zoveel verschil maar ik na het klaarmaken ervan proefde ik wel meer structuur. Ik was vooraf een beetje sceptisch maar ik vond het echt lekker(der)! 

Zonnatura havermout

Dik & Schil 

Eerder kreeg ik al hun sinaasappel likeur om te proeven. Zij maken dit van sinaasappelschillen die anders bij horeca in de prullenbak beland. Nu hebben ze ook een bakkie pleur koffielikeur. Gemaakt met koffiedik dat ook uit de horeca komt! Als ik hem even mag vergelijken met Tia Maria vind ik hem minder zoet en meer koffie achtig. Lekker met een ijsklontje of om cocktails mee te maken.

Dik&schil

Tony’s kerstreep

Ja hoor Tony’s is er nog een keer! Er is een nieuwe feestdagenreep uit. Melk met stukjes gemberkoek. Lekkerrrr! Ook is er een feesteditie van de Tiny Tony’s. Makkelijk om uit te delen.

Tony's feestreep

Donny craves 

Deze koeken bevatten groente die worden afgekeurd om hun looks (je proeft ze niet terug). Krokant zijn ze niet echt maar wel smaakvol met een lekkere bite. De appeltaart en zeezout smaak vond ik allebei heel lekker. 

Jean Batôn

Ook nóg meet post van Jean Batôn. Naast de heerlijk mayonaise die ik je in dit begin van dit artikel liet zijn hebben ze nu hun nieuwste pareltje naar mij opgestuurd. Namelijk; de witte truffel. Natuurlijk weer ontzettend lekker!

Witte truffel mayo

BK braadpan 

Deze geweldig pan kreeg ik omdat ik deze kerst samenwerk met BK. Graag benoem ik het nog even hier. Tot en met 27 december kun je deze pan namelijk bestellen met 30% korting. Hoe dat in z’n werk gaat? Check dan even dit artikel!

Indigo pan close up

Applaus als je het eind gehaald hebt! Het was echt heel veel. Zoals ik al zei is dit voorlopig een de laatste! Je kunt op Instagram meer van mijn food avonturen volgen!

Liefs,
Eefje 

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Arancini met prosciutto en pijnboompitten

volgend bericht

Alles wat je moet weten over vanille

meest gelezen
58.886x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.981x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.186x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.688x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij
Blog Persoonlijk

Ik probeer iets nieuws, hopelijk werkt dit voor mij

4 min leestijd
1 juni 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord