Blog

Foodpost #9 – Popcorn, fris, mayo en meer!

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Ik hoop dat je even tijd hebt want dit artikel is lang, heel lang! De vorige keer gaf ik al aan dat het veel was maar voller dan deze gaat het niet worden. Ik merk dat de foodpost letterlijk en figuurlijk opstapelt. Ik vind het super tof om te ontvangen maar de dingen die ik echt leuk vind om te delen ga ik weer in mijn Insta Stories delen. Voorlopig ben ik niet van plan een nieuwe editie hiervan te maken.

Het is niet om ondankbaar te zijn maar zo’n artikel maken is echt gruwelijk veel werk! Ik beleef er op het moment ook geen plezier meer aan. Ik vind het heel leuk om die pakketten te ontvangen maar ik ga komend jaar vaker nee zeggen. Dat is een voornemen, ik ga een kijken hoe dat me af gaat haha! Als je het einde van dit artikel weet te halen staat er alvast een applausje voor je klaar!

Jean Bâton

We beginnen met één van mijn favoriete dingen op aarde; mayonaise. Ik ben heel erg dol op de Zaanse mayo, je weet wel die met rode doop. Maar ik moet eerlijk bekennen de Belgische mayo uit deze pot ook echt héél lekker is en misschien wel in de race is om op een gedeelde eerste plek te komen. Ik vind hun truffel mayo de lekkerste die ik tot nu toe ken. De andere ‘smaken’ vind ik ook echt lekker. Voorlopig heb ik nog genoeg. Wist je dat ze ook dressings hebben? Thanks Jean!

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Nescafé koffie cups

Deze cups zijn nieuw en kun je bij verschillende supermarkten kopen. Geschikt voor de Nespresso machine en de cups kunnen ook naar het recycle plan van Nespresso zelf! Rood en blauwe waren mijn favorieten.

Moonpop popcorn

Dol op popcorn! De mix van zoet en zout (gele zak) was mijn favoriet. De paprika vond ik ook heel lekker maar die is wel vrij zoet! Met plezier opgegeten alledrie!

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Nanostopper

Met deze nanostopper kun je elk potje zo maken dat je de inhoud kunt vaccumeren. De eerste keer heb ik wel een beetje zitten klooien maar eigenlijk is het vrij simpel. Ik heb het getest door een paar zelfgemaakt meringues in het potje te doen. Na 2,5 week waren ze nog steeds knapperig. Goedgekeurd dus! Ook handig voor zelfgemaakt sauzen of jams.

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Homemade bakmixen

De koekjesmix staat nog in de kast maar de crumble heb ik geprobeerd. Makkelijk te maken maar ik vond ‘m zelf iets te zoet. En de vanillesmaak vond ik een beetje ‘nep’. Al met al heb ik het toch wel met plezier opgegeten maar ik zal het niet zo snel weer kopen want zelf kruimels maken is minstens net zo makkelijk als met dit pakje.

Foodpost #9 - Popcorn, fris, mayo en meer!

Cawston press

Deze blikjes fris zien er leuk uit. Als eerst proefde ik de rabarber. LEKKER! Per direct mijn nieuwe favoriete frisje. Het is niet te zoet, fris en er zit een lekker zuurtje in. By far de lekkerste van de drie. Ik ben niet zo’n fan van vlierbloesem dis die vond ik het minst. Het blikje Ginger beer heb ik gelijk toegevoegd aan mijn GB artikel. Deze kun je HIER lezen. Als je de kans krijgt moet je die rabarber echt proberen!!

Cawston press

Moyee

Ik kreeg twee zakken met bonen. Nu heb ik eerder positieve ervaringen gehad met Moyee. Ik kan bij mij thuis echter niets met bonen. Ik heb een goede vriend en tevens koffie freak een zak cadeau gedaan en mijn moeder ook. Bij haar heb ik een bakkie (de linker zak) geproefd en die vond ik erg lekker! Nu te koop bij AH.

Moyee

Johma kip-kebab

De nieuwe salade van Johma! Lekker voor bij de borrel met een toastje. Best veel knoflook maar ook frisse komkommer en de stukjes kip smaken lekker ‘gebakken’. Niet mijn nieuwe favoriet maar wel heel lekker!

Johma salade

Verschillende frisjes 

Dingdong; een doos vol frisjes. Van ginger beer tot tonic en van appelsap tot een grapefruit limo. Ik vond het flesje met peer en kaneel heer erg lekker. Een soort stoofpeer frisdrank, daar zou ik zeker nog wel een flesje van lusten.

verschillende frisjes

Tony’s met nieuwe wikkel

De bekende repen zijn nu te koop in aan andere wikkel met een boodschap erop. Handig als snel bedankje. Ik hoop dat er vaak iets te vieren blijft want de oranje reep is bij mij toch favoriet!

Tony's

Zonnatura oercrackers & spread

Nieuw! De oercrackers, ik vind ze heerlijk. Dun, krokant maar niet keihard. De spread vind ik ook heerlijk smaken. Allebei aan te raden als het aan mij ligt. Yum!

Zonnatura

FLEUR DE SEL

Dit zout staat al een tijd in mijn keukenkastje maar ik kreeg er een gepersonaliseerd potje bij (jammer van de spatie ;p) maar bovenop staat Eefsfood. Het zijn van die lekkere dikke korrels waar je een gerecht finishing touch mee geeft. Aanradertje!

Gepersonaliseerd zout

NOTCHIE

Een nieuw merk met voedzame soep uit zak met lekker veel proteïne! Ik moet eerlijk zeggen; niet helemaal mijn ding. De groene vond ik uiteindelijk het lekkerst terwijl ik het andersom had verwacht. Ik heb wel bij een aantal (serieus) sportende mensen gezien dat ze helemaal fan zijn maar ik zou niet snel nog een zak van deze soep kopen. Goed idee en product denk ik wel!

Notchie

BATU kombucha

Ik had de flesjes gelijk koud gelegd en op een goed moment trok ik er eentje open. Over all vind ik kombucha lekker, ik had er dus echt trek in! Bummerrrrrr, het eerste en enige dat ik proefde was zoetsof. Na grondig het lijstje lezen stuitte ik inderdaad op stevia. Geen fan van! Ik heb liever dat het helemaal niet zoet is dan dat er zoetstof in zit. Ik heb nog wat meer slokken genomen om te kijken of het beter werd. Maar helaas.. Voor mij persoonlijk geen succes.

Batu

Johnnie Walker

Bestaat 200 jaar en daarom hebben ze een limited edition gouden label! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het persbericht niet goed had gelezen. Toen het pakket al onderweg was realiseerde ik pas dat het om Whisky ging. Ik ben niet zo dol op whisky maar ik liet me niet kennen. Ik ging op zoek naar cocktails en de eerste de beste hit was een New York Sour. Ik had niet super hoge verwachtingen maar het bleek heel lekker en zeker nog een keer het maken waard. Nu ben ik dus blij met mijn fles en komt ie vast met plezier op!

Johnnie walker

Heks’nkaas in tube

De welbekende heerlijke Heks’nkaas is nu ook verkrijgbaar in een tube! Ik moet zeggen; een top idee. Maar! De uitvoering is wat minder. Het zijn stevig plastic tubes waar je wat lastiger het laatste uit kunt krijgen. Een bakje waar ik het gewoon uit kan scheppen met mijn chips vind ik denk ik handiger. 

Heks'nkaas

PLUQR

Dit is een nieuwe dienst waar je vegan en gluten vrije oliebollen kunt bestellen. Vers thuisbezorgd! Ik ben gevraagd om ze als ‘alleseter’ te proeven en mijn mening te delen. Absoluut lekker! Ik proef wel ergens dat er iets anders aan is. Niet een ander smaakje maar de nasmaak is iets anders (zeker niet storend). Als ik moet stoppen met gluten eten zou ik hier héél blij van worden. Vooral de krenten versie! Normaal vind ik een oliebol zonder ook lekker maar deze vond ik een beetje ‘saai’. Oh en! Er zit duidelijk proefbaar kaneel in de bollen. Voor mij is dat een plus!

Pluqr

Moosehead bakery

Deze verse en heerlijke koeken zijn ook te bestellen. Ik kreeg een proeverij van 4 koeken, persoonlijk bezorgd door de meiden van Moosehead! Mijn 2 favorieten waren die met witte chocolade en macadamia en die met gezouten karamel. De overige twee waren met walnoten en melkchocolade en hazelnoot met pure chocolade.

Cookies

Zonnatura havermout

Deze vezelrijke havermout is nieuw! Op het oog zie je niet zoveel verschil maar ik na het klaarmaken ervan proefde ik wel meer structuur. Ik was vooraf een beetje sceptisch maar ik vond het echt lekker(der)! 

Zonnatura havermout

Dik & Schil 

Eerder kreeg ik al hun sinaasappel likeur om te proeven. Zij maken dit van sinaasappelschillen die anders bij horeca in de prullenbak beland. Nu hebben ze ook een bakkie pleur koffielikeur. Gemaakt met koffiedik dat ook uit de horeca komt! Als ik hem even mag vergelijken met Tia Maria vind ik hem minder zoet en meer koffie achtig. Lekker met een ijsklontje of om cocktails mee te maken.

Dik&schil

Tony’s kerstreep

Ja hoor Tony’s is er nog een keer! Er is een nieuwe feestdagenreep uit. Melk met stukjes gemberkoek. Lekkerrrr! Ook is er een feesteditie van de Tiny Tony’s. Makkelijk om uit te delen.

Tony's feestreep

Donny craves 

Deze koeken bevatten groente die worden afgekeurd om hun looks (je proeft ze niet terug). Krokant zijn ze niet echt maar wel smaakvol met een lekkere bite. De appeltaart en zeezout smaak vond ik allebei heel lekker. 

Jean Batôn

Ook nóg meet post van Jean Batôn. Naast de heerlijk mayonaise die ik je in dit begin van dit artikel liet zijn hebben ze nu hun nieuwste pareltje naar mij opgestuurd. Namelijk; de witte truffel. Natuurlijk weer ontzettend lekker!

Witte truffel mayo

BK braadpan 

Deze geweldig pan kreeg ik omdat ik deze kerst samenwerk met BK. Graag benoem ik het nog even hier. Tot en met 27 december kun je deze pan namelijk bestellen met 30% korting. Hoe dat in z’n werk gaat? Check dan even dit artikel!

Indigo pan close up

Applaus als je het eind gehaald hebt! Het was echt heel veel. Zoals ik al zei is dit voorlopig een de laatste! Je kunt op Instagram meer van mijn food avonturen volgen!

Liefs,
Eefje 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.