• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes) Taart

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Eefje
15 reacties
12 december 2020
Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Jahoorrrr daar ben ik, met wéér een cakerol! De vorige met panterprint was een dikke hit dus ik heb nog maar een variant gemaakt die bij dit seizoen past. Namelijk een kerstbomen cakerol met koffie en speculoos.  

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Deze cakerol vergt wel wat meer werk dan de panter variant. Waar je daar lekker kunt freestylen moet je nu wel eerst de boompjes tekenen op het bakpapier om ze vervolgens zo strak mogelijk te omlijnen en in te vullen met beslag. 

Het recept

Dit heb je nodig:

een biscuit recept op basis van 3 eieren. Neem dus een kant en klare mix of een recept om zelf te maken. Reken de rest van de ingrediënten om naar de hoeveelheid van 3 eieren
–
200 gram enchanted cream/crème chantilly poeder
120 ml water
100 ml (kokos)melk, drink uit een pak (niet uit blik)
50 ml Tia Maria
1 zakje oploskoffie (1,8 gram)
100 gram crunchy speculoos, verdund met twee el melk
–
groene kleurstofgel, ik combineerde Leaf green en Kelly green
rode kleurstofgel
gouden sterren sprinkles
eetbare gouden glitters

Nog meer nodig:

bakplaat 
3 velletjes bakpapier 
2 spuitzakken
2 stevige boterhamzakjes
paletmes
schone theedoek, vochtig gemaakt 
standmixer met garde
potlood
kerstboompje als sjabloon

Bereidingswijze

1. Klik HIER om deze te bekijken. Hieronder deel ik nog de stappen en foto’s hoe je de boompjes maakt. Verder is de bereiding precies hetzelfde als die met de panterprint. Geef vooral je eigen draai eraan. Wil je liever sterren maken, doe dat! Zuurstokken of gingerbread mans? Ook leuk!

potlood bomen

2. Teken allereerst de kerstboompjes op een velletje bakpapier. Keer deze dan om en leg op een bakplaat. Of gebruik een sjabloon die je eronder legt tijdens het opspuiten.

beslag kleuren

3. Maak het biscuit volgens recept of de aanwijzingen op de zak. Schep hier dan 6 flinke eetlepels uit en kleur deze met groen. Neem 1,5 el apart en kleur deze rood. Doe dit beide in een apart boterhamzakje, het liefst zo’n stevig zip zakje. 

kerstboompjes tekenen

4. Knip er een héél klein puntje vanaf. Trek de lijntjes zo strak mogelijk na. Strooi in elke boom wat eetbare glitter. Spuit vervolgens kleine puntjes met het rode beslag (de kerstballen). 

5. Dicht dan de kerstboompjes af met het overgebleven groene beslag. Schuif de gouden sprinkle sterren als piek in het beslag. 

afdichten boompjes

6. Spuit het naturel beslag eromheen zodat de bomen niet meer kunnen verschuiven. 

biscuit plak kerstbomen

7. Trek het beslag nog glad met een palet mes.

gladstrijken biscuit

8. Behandel de plak verder zoals in het recept van de panterprint rol. 

9. Smeer de speculoos uit en spuit de crème erop. Rol op en je kerstbomen cakerol met koffie en speculoos is klaar. Bewaar in de koelkast. Als je hem langer dan een dag wil bewaren kun je hem het beste rollen in huishoudfolie, dan droogt de cake niet uit. 

*In totaal ben ik een kleine twee uur bezig geweest hiermee

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Je kunt de rol natuurlijk vullen met wat je maar wil. Meer ideeën nodig daarvoor? Hier heb ik nog een cakerol recept: Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse

–> Veelgestelde vragen over mijn bakrecepten <–

Liefs,
Eefje 

bakrecepten Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
15 reacties
  1. Rozemarijn

    13 december 2020 00:20

    Is er een recept van de créme? De créme van dit recept is namelijk anders dan die van de panterprintrol ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 december 2020 10:18

      Hi Rozemarijn, ik snap je vraag niet helemaal. De ingrediënten voor de crème staan in dit recept bij de ingrediënten. Kwestie van door elkaar mixen en je bent klaar. Wat wil je precies weten?

      Beantwoord
      1. Rozemarijn

        18 december 2020 17:41

        Bedankt voor je reactie! Bedoel je met crunchy speculoos gewoon speculoos kruimels? En is er een alternatief voor enchanted cream? Zou graag alle ingrediënten in de supermarkt willen kopen 😉

        Beantwoord
        1. Eefje

          18 december 2020 18:33

          Je hebt gewone speculoos en crunchy. Net als normale pindakaas en pindakaas met stukjes. Een 1 op 1 vervanging voor EC heb ik niet. Zou dan voor een slagroom mascarpone mengsel gaan. Of alleen slagroom zoals in de panterprint cakerol 🙂

          Beantwoord
          1. Rozemarijn

            21 december 2020 12:09

            Super! Daar kan ik wat mee. Dankjewel voor je reactie 🙂

  2. Kim

    14 december 2020 14:57

    Hey Eefje,

    ik wil de cake over twee dagen eten, hoe hou ik hem het langst lekker?

    Met vriendelijke groet,
    Kim

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 december 2020 15:06

      Hi Kim, in de huishoudfolie rollen! Dan blijft het makkelijk een paar dagen smeuïg.

      Beantwoord
  3. Renate

    18 december 2020 12:57

    Wauw heel gaaf! Hoe komt het dat de cake zo wit is? Door het bakken zou het toch donkerder moeten worden? 🤔 Komt dat door jouw eigen recept? Als ik het maak met een bakmix dan is het namelijk én lichtbruin en er blijven deels van die egale ‘vellen’ op zitten doordat een deel van de onderkant meescheurt met het bakpapier als ik het ervan af trek en een deel blijft zitten…

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 december 2020 13:06

      Hi Renate, dankjewel! Ik heb ook een mix gebruikt. Als ik het zo hoor zou ik ‘m iets minder lang bakken. Poedersuiker kan helpen tegen het plakken. Succes 🙂

      Beantwoord
  4. Ilse

    20 december 2020 14:05

    Alle stappen nauwgezet doorlopen, helaas niet gelukt. Ik had me er zo op verheugd voor de Kerst, eerst maar uitproberen, dacht ik. gelukkig maar, het ziet er niet uit. Baktijden kloppen niet, cakelaag blijft hangen aan bakpapier, de natte theedoek kan je beter ook niet doen, Drama, alles klopt niet.

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 december 2020 17:04

      Dat is jammer om te lezen Ilse! Ik heb al heel veel goed gelukte exemplaren ontvangen. Ik weet zeker dat dit recept klopt. Als je wil mag je altijd mailen dan kan ik meedenken over wat er misschien fout is gegaan.

      Beantwoord
  5. Sandra

    22 december 2020 08:50

    Hoi, welke maat bakplaat gebruikt u?

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 december 2020 10:19

      Eentje van een standaard gemiddelde oven. Het beslag moet ongeveer een halve centimeter dit zijn.

      Beantwoord
  6. Mootje

    18 januari 2021 13:44

    Hi Eefje
    Heb je een favoriete bakmix en werkt dit beter of vooral sneller

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 januari 2021 15:43

      Wat biscuitmix betreft heb ik geen voorkeur qua merk. Allemaal zijn ze prima te gebruiken voor dit recept 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Chocoladetaart met ganache en kersen

volgend bericht

Arancini met prosciutto en pijnboompitten

meest gelezen
32.276x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
18.878x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
12.150x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
9.467x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I SMAAKVOLLE KLEFFE CAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In dit makkelijke recept kun je heel fijn wat restjes banaan en wortel kwijt🙌🏻 De cake is niet extreem luchtig maar wel ongelofelijk smeuïg en lekker klef🥕 Ik hou ervan! Gisteravond nog een stukje gegeten en deze was net zo lekker als 4 dagen geleden🍌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat nu voor je uitgewerkt op eefsfood.nl✨ Neem je een kijkje?👀 Opslaan voor later kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cakerecept #bakken #foodblog #carrotcake #wortelcake #bananencake #kaneel #pecannoten #bakrecept #foodfotografie #noten #restjes #nowaste #kleffecake #smeuig #heelhollandbakt #zoetbaksel #wortel
8 X LEKKERS MET ROOD FRUIT❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nu een artikel met al deze heerlijke recepten erin🙌🏻 Met het oog op zondag leek me dat wel een goed idee😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️ Frisse frambozen kwarktaart
➡️ Frambozenslof met pistachespijs
➡️ Luchtig kwarktaartje met aardbeien
➡️ Kruimel cheesecake met framboos en witte choco
➡️ Aardbeienschelpen met room
➡️ Cakesicles met framboos en limoen
➡️ Yoghurtmousse taart met frambozen topping
➡️ Frisse frambozentaart met kokos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Van welke zou jij zelf het liefst een hap nemen?👇🏻 Sla je ‘m op? Zo heb je altijd snel inspiratie bij de hand✅ Fijne vrijdag🥳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #recepten #aardbeien #frambozen #yoghurt #kwarktaart #aardbeienschelpen #koekbodem #cakesicles #raspberries #yoghurtmousse #foodblog #nobakerecepten #foodfotografie #frisenfruitig #frambozenslof #bakinspiratie #koekkruimels #cheesecake #moederdaginspiratie
AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN ⠀⠀ AFVALLEN ➡️ AANKOMEN ➡️ GOED VOELEN
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een aantal jaar geleden viel ik 25 kilo af. Met behulp van Intermittent Fasting. Bijna maandelijks schreef ik hierover en met veel van jullie had ik hier gesprekken over💬 In tijden was ik niet zo slank geweest en voelde me heel goed. Afvallen op een fijne manier was toen het doel. En dat ging, want IF bleek op mijn lijf geschreven en hielp mij daar echt super goed bij⚖️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu, jaren later, is er een groot deel weer bij. Sport en bewegen heb ik laten varen en daarbij heb ik afgelopen jaar nogal veel en vaak ongezond gegeten❌ Dan krijg je dat, zo simpel is het. Inmiddels weet ik van mezelf dat ik altijd weer op tijd ‘ingrijp’. Nu voel ik me blehh, niet fit en ongezond. Dat staat tegenover een meestal wel zelfverzekerd gevoel, wat heel fijn is☺️ Ik kan wel stellen dat ik me nu zekerder voel dan in die -25 kilo tijd. En dat is een proces van afgelopen jaren. Tussen je oren gebeurd een hoop!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoals je in mijn stories hebt kunnen zien is er weer een fittere tijd aangebroken🏋🏻‍♀️ Dit zat er al een tijdje aan te komen voelde ik. Totale motivatie is er nu! Dit keer is zaak nummer 1 om me weer fitter en energieker te voelen. Als afvallen daarbij komt kijken zou ik dat fijn vinden maar dat is niet het hoofddoel. En dat verschil in visie is top! Meer bewegen, minder slecht eten en meer voor voedzaam kiezen🍴Ik weet dondersgoed hoe het werkt👀 Maar ik vind het ook wel echt lastig met het oog op mijn werk🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Laat je niet foppen door wat je allemaal online ziet. Afgelopen jaar heb ik meermaals de vraag in mijn DM gekregen of ik was afgevallen? Terwijl de kilo’s eraan vlogen. Optisch bedrog is overal! Deze foto’s zijn van afgelopen zomer☀️ Ik voelde me helemaal gelukkig in mijn nieuwe jurk welke maat 50 is👗 Opmerkingen over afvallen en aankomen naar of over anderen toe zijn sowieso niet meer van nu (vind ik)☎️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor wie het nodig heeft; laat de vorm van je lijf niet je geluk in de weg staan❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lees verder in de reacties, want wat ik kwijt wilde paste niet allemaal hier👇🏻
NO BAKE SPECULOOS CHEESECAKE😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met maar 6 ingrediënten⁉️ Ik vind ‘m echt goddelijk🤤 En het mooie; hij is dus 100% vegan!🌿 Dit is een recept van @lennaomrani en die mag ik hier met je delen🎂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
BODEM:
➡️ 90 gram pecannoten
➡️ 6 speculoos koekjes
➡️ 7 eetlepels speculoospasta
➡️ 3 eetlepels agavesiroop
TUSSENLAAG:
➡️ 300 gram vegan roomkaas
➡️ 175 gram cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt in water)
➡️ 75 gram agavesiroop
➡️ 2 eetlepels speculoospasta
TOPPING:
➡️ 4 eetlepels speculoospasta + extra kruimels
➡️ zelf heb ik er nog wat zeezout flakes op gedaan (aanraderrrr)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Zet een springvorm van 18 cm klaar met een velletje bakpapier erin. Maal de ingrediënten voor de bodem door elkaar in een keukenmachine en druk dit plat op de bodem🍪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻 Daarna doe je alle ingrediënten voor de tussenlaag in een goede blender of keukenmachine. Maal dit tot een zo glad mogelijk mengsel. Schep dit op de bodem en strijk egaal uit met een paletmes. Zet in de vriezer❄️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Na ongeveer 3 uur verwarm je de speculoos pasta en giet je dit op de bijna bevroren taart. Zet dan nog een half uurtje terug in de vriezer en snijd daarna de taart in punten met een groot glad koksmes🔪 Bewaar in de vriezer en haal ongeveer 1,5 uur van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!❤️ De ontdooide puntjes blijven trouwens gewoon overeind staan, dat lijkt niet te kunnen wanneer je de vulling maakt. Maar dit komt goed dus👍🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ben jij opzoek naar nog meer vegan lekkers? Check dan zeker Lenna haar pagina👌🏻 Ze maakt niet alleen zoete, maar ook heel veel lekkere hartige gerechten en recepten👩🏻‍🍳 Allemaal plantaardig + talloze tips om dit laagdrempelig te maken🥕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook deze taart maken? Wat ik zou doen als ik jou was. Sla ‘m op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Wist jij dat speculoos een vegan product is?👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #ikgebruikteviolife #nobakecheesecake #speculoos #pecannoten #veganroomkaas #vegancheesecake #nobakerecept #koekjes #cashewnoten #agavesiroop #foodblog #foodienl #vegantaart #foodfotografie #taartstandaard #koekkruimels #veganfood #lennaomrani
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja hoor, dit is héél goeeeeeed🤤 Een bodem van bastogne koeken, een zachte gebakken cheesecake laag met limoen, kersen vlaaifruit en een laag knapperige havermout kruimels❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aangezien alle drie de kruimel cheesecake voorgangers in mijn top 3 beste posts ever staan ga ik gewoon nog even door met dit succesnummer🏆 Tot jullie het zat zijn😋 Ik vind deze persoonlijk nóg lekkerder dan de vorige👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept kun je nu vinden op eefsfood.nl✨ Mocht je een bijdrage willen leveren aan het succes? Opslaan, reageren & liken helpt🙌🏻 Doe ook vooral jezelf een plezier door ‘m te maken👩🏻‍🍳 Dikke liefs, Eef😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #foodfotografie #kersen #limoen #cheesecake #roomkaas #koekkruimels #bastognekoek #foodblog #fruit #heelhollandbakt #cherrypie #foodienl #vanillr #foodfotografie #havermout
VROLIJK PASEN🐣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik kon het VROLIJK PASEN🐣
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik kon het natuurlijk niet laten deze leuke macaron kuikentjes te maken💛 Zijn ze niet cute?🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tips om ze zelf ook te maken👉🏻 Neem een macaron recept die voor jou te grootste slagingspercentage heeft🤣 Gebruik kleurstofgel; ongeveer 5 delen citroengeel en 1 deel oranje. Gebruik eetbare stift voor de ogen, pootjes en snavel. Neem een kwastje en eetbaar koper parelmoer voor de blush wangetjes✨ Vul ze met een simpele botercrème of lekkere citroenvulling. Zet daarvoor ‘citroen ganache’ in de zoekbalk op eefsfood.nl🔎 Die is echt heeeeerlijk👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #macarons #kuikentjes #foodblog #vrolijkpasen #fijnepaasdagen #chickies #koekjes #citroenganache #botercreme
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • Eefsfoodpost
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
13 april 2022

Over de top verjaardagstaart

Over de top verjaardagstaart
7 april 2022

Frambozencake met citroencrème

Frambozencake met citroencrème
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord