Bakrecepten

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Jahoorrrr daar ben ik, met wéér een cakerol! De vorige met panterprint was een dikke hit dus ik heb nog maar een variant gemaakt die bij dit seizoen past. Namelijk een kerstbomen cakerol met koffie en speculoos.  

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Deze cakerol vergt wel wat meer werk dan de panter variant. Waar je daar lekker kunt freestylen moet je nu wel eerst de boompjes tekenen op het bakpapier om ze vervolgens zo strak mogelijk te omlijnen en in te vullen met beslag. 

Het recept

Dit heb je nodig:

een biscuit recept op basis van 3 eieren. Neem dus een kant en klare mix of een recept om zelf te maken. Reken de rest van de ingrediënten om naar de hoeveelheid van 3 eieren

200 gram enchanted cream/crème chantilly poeder
120 ml water
100 ml (kokos)melk, drink uit een pak (niet uit blik)
50 ml Tia Maria
1 zakje oploskoffie (1,8 gram)
100 gram crunchy speculoos, verdund met twee el melk

groene kleurstofgel, ik combineerde Leaf green en Kelly green
rode kleurstofgel
gouden sterren sprinkles
eetbare gouden glitters

Nog meer nodig:

bakplaat 
3 velletjes bakpapier 
2 spuitzakken
2 stevige boterhamzakjes
paletmes
schone theedoek, vochtig gemaakt 
standmixer met garde
potlood
kerstboompje als sjabloon

Bereidingswijze

1. Klik HIER om deze te bekijken. Hieronder deel ik nog de stappen en foto’s hoe je de boompjes maakt. Verder is de bereiding precies hetzelfde als die met de panterprint. Geef vooral je eigen draai eraan. Wil je liever sterren maken, doe dat! Zuurstokken of gingerbread mans? Ook leuk!

potlood bomen

2. Teken allereerst de kerstboompjes op een velletje bakpapier. Keer deze dan om en leg op een bakplaat. Of gebruik een sjabloon die je eronder legt tijdens het opspuiten.

beslag kleuren

3. Maak het biscuit volgens recept of de aanwijzingen op de zak. Schep hier dan 6 flinke eetlepels uit en kleur deze met groen. Neem 1,5 el apart en kleur deze rood. Doe dit beide in een apart boterhamzakje, het liefst zo’n stevig zip zakje. 

kerstboompjes tekenen

4. Knip er een héél klein puntje vanaf. Trek de lijntjes zo strak mogelijk na. Strooi in elke boom wat eetbare glitter. Spuit vervolgens kleine puntjes met het rode beslag (de kerstballen). 

5. Dicht dan de kerstboompjes af met het overgebleven groene beslag. Schuif de gouden sprinkle sterren als piek in het beslag. 

afdichten boompjes

6. Spuit het naturel beslag eromheen zodat de bomen niet meer kunnen verschuiven. 

biscuit plak kerstbomen

7. Trek het beslag nog glad met een palet mes.

gladstrijken biscuit

8. Behandel de plak verder zoals in het recept van de panterprint rol. 

9. Smeer de speculoos uit en spuit de crème erop. Rol op en je kerstbomen cakerol met koffie en speculoos is klaar. Bewaar in de koelkast. Als je hem langer dan een dag wil bewaren kun je hem het beste rollen in huishoudfolie, dan droogt de cake niet uit. 

*In totaal ben ik een kleine twee uur bezig geweest hiermee

Kerstbomen cakerol met koffie en speculoos

Je kunt de rol natuurlijk vullen met wat je maar wil. Meer ideeën nodig daarvoor? Hier heb ik nog een cakerol recept: Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse

–> Veelgestelde vragen over mijn bakrecepten <–

Liefs,
Eefje 

15 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.