• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

Eefje
27 reacties
6 december 2020
Panterprint cakerol met vanilleslagroom

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

Panterprint lovers opgelet! Dit is een vrij eenvoudige manier om zelf iets eetbaars met panterprint te maken. Omdat de biscuit zo snel afkoelt kun je de rol ook heel snel verder afmaken en staat ie dus in een uurtje op tafel. Deze panterprint cakerol met vanilleslagroom is dus perfect om last minute te maken als er onverwachts bezoek onderweg is.

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

Ben of ken jij nou iemand die ook nog helemaal dol is op roze of paars bijvoorbeeld. Dan kun je de bruine vlekken ook een kleurtje geven. Ik heb hem verder vrij eenvoudig gehouden maar onderaan het recept staan ook nog wat variatie tips. Veel bakplezier en eet smakelijk alvast!

Het recept

Voorbereiding: 30 minuten
Baktijd: 8-10 minuten
Totaaltijd: 60 minuten

Dit heb je nodig (8-10 personen)!

biscuitmix op basis van 3 eieren. Dit kan een kant en klare mix zijn of een zelf maak recept (dus bereken de rest van het recept ook mee zodat het in verhouding klopt)
500 ml slagroom 
4 el kristalsuiker
2 tl vanillepasta of extract
4 el jam naar keuze, ik gebruikte een mix van kersen en frambozen
bruine en zwarte kleurstofgel, ik gebruikte die van Wilton

Nog meer nodig:

bakplaat
3 velletjes bakpapier
spuitzak
2 boterhamzakjes
standmixer met garde
paletmes
schone theedoek (nat gemaakt)
staafmixer 

Panterprint cakerol met vanilleslagroom close up

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte)

Bereid de biscuitbeslag volgens het recept of de verpakking. Schep er dan 2 x 3 volle eetlepels beslag uit en verdeel dit in twee schaaltjes. Kleur het ene mooi bruin en het andere zwart. Doe vervolgens elke kleur in een boterham zakje (dit gebruik je als kleine spuitzak).

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en spuit allemaal ongelijke bruine toefjes hierop. Gevolgd door het zwarte beslag, maak een soort losse onderbroken omlijning om het bruin. Dit ziet er dan ongeveer zo uit:

Pantervlekken

Je kunt het resultaat al goed zien als je het bakpapier een beetje optilt. Kijk maar:

Onderkant pantervlekken

Doe het overige beslag in een spuitzak. Spuit dit vooral tussen de panter vlekken zodat dit niet zomaar meer verschuift. Als het beslag op is strijk je het uit en glad en dunner uit met een paletmes. *Je kunt er ook voor kiezen (als het past) de vlekken in de vriezer te zetten voor minimaal een kwartier. Dan worden ze steviger en kun je het witte beslag er makkelijker overheen strijken. Of je kunt de vlekken eerst ongeveer 3 minuten bakken, dan zijn ze ook wat steviger.

Bak het biscuit gaar in 8 tot 10 minuten. Het is belangrijk dat je niet te lang bakt. Anders gaat het scheuren tijdens het oprollen. 

Schuif de gare biscuit plak van de bakplaat op het aanrecht. Leg hier dan direct een vochtige en schone theedoek overheen. 

In de tussentijd klop je de slagroom goed stijf met de vanille pasta en kristalsuiker. Voor het mooie kun je ook nog even de jam helemaal glad pureren met een staafmixer (hoeft niet per se). 

Haal dan de theedoek van het biscuit af en leg hier een bakpapiertje op. Keer het geheel om en trek heel voorzichtig het bakpapier eraf. De panter vlekken komen dan tevoorschijn. Doe dan nog een keer de omkeer truc met nog een nieuwe velletje bakpapier. 

Biscuitplak panterplak

Smeer dan de plak in met jam, dit is dus de kant waar géén panter vlekken zitten. Smeer hier vervolgens de slagroom gelijkmatig overheen. Beide 1,5 cm tot de rand!

Pak aan de smalle kant het bakpapier op en vouw de eerste rand om. Rol de rest gelijk mee zodat de cakerol ontstaat. Je kunt hem op een mooie plank leggen met behulp van een spatel en je hand. 

Je zou de rol nog af kunnen maken met extra slagroom en aardbeien bovenop maar ik vind het wel tof dat de panter vlekken de show stelen. Eet smakelijk!

*Vind je deze panterprint cakerol met vanilleslagroom een beetje te saai qua smaak? Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op! Zoals bijvoorbeeld een lekkere fruit- of chocolademousse. Of besmeren met Nutella en een zakje oploskoffie door de slagroom. Ook een goede combi!

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

Vergelijkbare recepten:

Smeuïge cakerol met framboos-limoenmousse
Chocoladetaart met speculoos slagroom en hazelnoten
Feestelijke confetti cakejes met slagroom

Liefs,
Eefje 

Cakerol panterprint
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
27 reacties
  1. Petra

    6 december 2020 14:54

    Ziet er zo gaaf uit! Ik zag al vragen voorbij komen voor een glutenvrije versie. Misschien ook nog leuk om te melden…

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 december 2020 16:15

      Dankjewel Petra! Je kunt volgens mij bij Xenos en ook andere bak shops glutenvrije biscuit mix kopen. Dan ben je er al. Verder is glutenvrij bakken niet mijn expertise dus is iedereen vrij om een GV biscuit recept op te zoeken 🙂

      Beantwoord
  2. Marina

    6 december 2020 20:16

    Zo gaaf! Als je de biscuit mix zelf maakt volgens het recept, moet je dan iplv 4 eieren 3 eieren gebruiken maar moet je verder nog wat aanpassen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 december 2020 20:52

      De rest van het recept ook wel bereken op die drie eieren. Dan heb je goede hoeveelheid voor 1 normale maat bakplaat 🙂

      Beantwoord
      1. Nienke

        12 december 2020 18:25

        oke een ei is volgens mij 50 gram klopt het dan dat je overal – 50 gram moet doen ?
        want ik snapte hem ook niet helemaal ?

        Beantwoord
        1. Eefje

          13 december 2020 22:29

          Ja dat klopt, een ei is gemiddeld 50 gram. Als je een mix hebt waar je 5 eieren in moet doen (bijvoorbeeld), reken te terug naar 3 eieren. Dus 60% van het recept en dat doe je ook met de rest van de ingrediënten. Is het je zo duidelijk? 🙂

          Beantwoord
  3. Nadie

    6 december 2020 23:32

    Wat een fantastische cakerol! Deze ga ik met oud en nieuw op tafel proberen te zetten. Klein vraagje.. Hoe heb jij het beslag bruin en zwart gekleurd? Met cacao o.i.d.?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 december 2020 23:59

      Hi Nadie, wat leuk! Dat staat bij de ingrediënten 🙂

      Beantwoord
  4. Silvia

    7 december 2020 22:38

    Hoi Eefje,
    Wat super leuk. Ik heb hem vanavond gelijk gemaakt. Ik vond hem alleen erg plakkerig, weet jij de oorzaak hiervan?

    Groetjes Silvia

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 december 2020 23:09

      Hi Silvia, wat leuk! Heb je een mix gebruikt of zelf gemaakt? Misschien 1 minuut langer bakken en anders gebruik maken van poedersuiker tegen het plakken. Een vochtige theedoek gebruiken geen hele natte. Hopelijk zit hier een goede tip voor je bij!

      Beantwoord
      1. Silvia

        8 december 2020 00:04

        Dank voor je reactie. Ik denk dat de theedoek iets te nat is geweest dan. Ik heb zelf biscuit gemaakt. Klein stukje schuurde met rollen dus ik denk ook niet te kort gebakken.
        Volgende keer maar weer uitproberen:)

        Beantwoord
  5. Roos

    11 december 2020 11:40

    Hoi! Hele leuke cake rol!!

    Een klein vraagje, ik ben onbekend met omreken van recepten. Wat heb ik nodig voor een bescuit beslag op basis voor 3 eieren?

    Groetjes

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 december 2020 16:36

      Dat staat op de verpakking van de biscuit. Of je kunt op de link naar het recept klikken en dan moet je de rest van de ingrediënten ook omrekenen naar de hoeveelheid van 3 eieren.

      Succes en groetjes!

      Beantwoord
  6. Wendy

    13 december 2020 21:21

    Hallo, heb nog nooit met biscuitjes gewerkt welke kant en klare mix kan ik het beste gebruiken (juiste hoeveelheid?) jumbo heeft bijvoorbeeld voor taart 250 gram….

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 december 2020 22:14

      Hi Wendy, het maakt niet uit. Elke biscuit mix is wel geschikt. Reken de rest ook om naar die hoeveelheid van 3 eieren. Kom je er dan uit?

      Beantwoord
  7. Wendy

    13 december 2020 21:22

    Hallo, heb nog nooit met biscuit mix gewerkt welke kant en klare mix kan ik het beste gebruiken (juiste hoeveelheid?) jumbo heeft bijvoorbeeld voor taart 250 gram….

    Beantwoord
  8. Moon

    19 december 2020 11:25

    Kan ik de slagroom halveren en mascarpone eraan toevoegen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 december 2020 14:46

      Ja hoor, als je stevige mascarpone gebruikt en iet te lang roert

      Beantwoord
  9. Fien

    22 december 2020 17:39

    Hi! Ik heb bijna alles in huis gehaald en ik ga er voor! Ik had wel nog twee vraagjes;

    • Kan ik de basismix biscuittaart van Dr. Oetker gebruiken?
    • Kan ik decoratiestiften mengen aan het beslag? Kleurstoffen zijn overal uitverkocht.

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 december 2020 20:49

      Jazeker, die mix is prima!
      Decoratie stiften geven naar mijn inzicht niet genoeg kleur af. Wellicht kun je wat cacaopoeder gebruiken.

      Succes, ik hoop die ie goed lukt 🙂

      Beantwoord
  10. Saskia

    23 december 2020 18:45

    Kan je de rol al een dag van tevoren maken? Hoe kan je hem dan het beste bewaren? Hoor graag!

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 december 2020 20:29

      Ja hoor dat kan. Inrollen in huishoudfolie!

      Beantwoord
  11. Mascha

    24 december 2020 13:26

    Vandaag gemaakt, helaas bleven de vlekken aan het bakpapier plakken, waardoor de cakerol nu geen vlekken heeft. Maar het smaakt heerlijk, de volgende keer beter!

    Beantwoord
  12. Miranda

    13 februari 2021 18:48

    Wauw deze gaan we proberen! Die foto is wel handig vind ik hoor. Bedankt 😊

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 februari 2021 11:01

      Wat leuk om te lezen. Dankjewel Miranda!

      Beantwoord
  13. Lieke

    17 mei 2021 11:42

    Hallo!
    Ga een poging wagen…! Heb biscuit mix van 330gr. Toevoegen is dan 5 eieren en 50ml water.
    Hoe ga ik dit verrekenen ivm mix met 3 eieren dat nodig is? Alles delen door 5 en dan dat keer 3 lijkt mij?
    Alvast dank!

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 mei 2021 15:29

      Hi Lieke. Uitgaan van 3 eieren. Dus alles delen door 5 en dan keer 3. Dan blijven de verhoudingen hetzelfde. Succes 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Veelgestelde vragen over mijn bakrecepten

volgend bericht

Toffee taartje met Oreo’s en slagroom

meest gelezen
66.848x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.993x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
41.037x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.945x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018
Luxe speculaas shortbread taart
Bakrecepten Taart

Speculaas shortbread taart met kaneelmousse

4 min leestijd
14 november 2020

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂 ⠀⠀⠀ Zoek ji 5 X LEKKERE TAART VOOR PASEN🎂
⠀⠀⠀
Zoek jij nog iets lekkers om tijdens het paasweekend op tafel te zetten? Scroll niet verder!🐣
⠀⠀⠀
➡️Blauwe bes kruimel cheesecake bites
➡️Mango kwarktaart met passievrucht topping
➡️XXL aardbeienschelp met kokosroom
➡️Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
➡️Yoghurtmousse taartje met citroen en frambozen
⠀⠀⠀
Onder deze namen kun je de recepten terugvinden op mijn website✨ Ga naar eefsfood.nl en gebruik dan de zoekbalk🔎
⠀⠀⠀
PAS OP‼️ Ook lekker op niet paasdagen👀
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op? Zo hebben je altijd inspiratie voor lekkers bij de hand✅ Welke van deze 5 lijkt jou het lekkerst?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taartrecepten #aardbeienschelp #yoghurtmousse #frambozen #receptinspiratie #cheesecake #koekkruimels #foodienl #receptpagina #aardbeien #mango #passievrucht
MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒 ⠀⠀⠀ Afgel MIJN FAVO SNACK VAN HET MOMENT🥒
⠀⠀⠀
Afgelopen zomer deelde ik al hoe je komkommer makkelijk en snel lekker kunt maken. Dit ‘recept’ is toen meer dan TWAALFDUIZEND (!!) x opgeslagen en ook heel vaak gemaakt😍 Vet leuk!
⠀⠀⠀
Deze komkommer snij ‘trend’ is allang voorbij, maar ik probeerde het laatst met dezelfde lekkere dressing. Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit nóg lekkerder🙌🏻 Dagelijks trek in en ik heb het zeker 5x gemaakt afgelopen twee weken. Lekker als snack, maar ook als bijgerecht; icm gyoza’s bijvoorbeeld👌🏻
⠀⠀⠀
Misschien raar om het nog eens te delen, maar dat doe ik graag als het om iets lekkers gaat. Ga jij het ook proberen??
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️10 snack komkommertjes
➡️1 el olijfolie
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 el sojasaus
➡️1 tl kristalsuiker
➡️1/4 tl chili vlokken
➡️1 el geroosterde sesamzaadjes
⠀⠀⠀
👉🏻Voor het snijden heb je twee eetstokjes nodig. Snijd aan de ene kant recht en aan de andere kant schuin in. Roer de dressing er doorheen. Meteen eten kan, maar ik vind het lekker om eerst een half uurtje te laten staan en af en toe even om te schepen. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀
Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #komkommer #sojasaus #olijfolie #notenazijn #chiliflakes #snack #cucumber #bijgerecht #foodienl #makingofreel #zoetzuur #suiker #dressing #groente #receptenpagina
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord