• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

Eefje
36 reacties
2 december 2020
Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars

Na het succesvolle speculaas shortbread taart recept van laatst vond ik het wel leuk om een opvolger te maken! Namelijk; Tiramisu shortbread bars. Lekker dat ze zijn, niet normaal! Je hebt er geen oven voor nodig, wel wat geduld! Mijn advies is om hem zeker een avond of dag van tevoren te maken.

Op zich is het ook niet moeilijk om te maken maar er zijn wel twee belangrijke dingen. Het slagroom mascarpone mengsel moet stevig genoeg zijn en je moet rekening houden met de temperatuur van de topping. Laat je niet afschrikken door de ietwat lange stappen lijst. Ik wil het vooral graag goed uitleggen zodat ie bij jou ook in één keer perfect lukt!

Daarbij wil ik ook nog even zeggen dat deze tiramisu shortbread bars super veelzijdig zijn. Je kunt ze zo groot of klein snijden als je zelf wil (kleine vierkante proef blokjes zijn ook leuk). Perfect bij de koffie! Steek er een sterretje in en serveer het met een bol ijs als (kerst)dessert. 

Vooraanzicht bar

Dit heb je nodig (12 stuks)

Bodem:
150 gram lange vingers
90 gram roomboter
mespuntje zout

Karamel:
1 blikje gecondenseerde melk
50 gram donkerbruine basterdsuiker
40 gram roomboter 
vanille (optioneel)

Room:
200 ml slagroom
125 gram mascarpone 
2 el kristalsuiker 
2 zakjes oploskoffie (3,6 gram)
1 zakje klopfix

Topping:
100 gram pure chocolade
50 ml slagroom
25 ml Tia Maria
cacaopoeder 

Nog meer nodig:
Bakring van 18 bij 18 cm, het liefst alleen een bakrand zonder bodem. Mocht je geen vierkante hebben kun je ook de rand van een ronde 18 cm springvorm gebruiken.
bakpapier
bakplaat 
steelpan 
siliconen spatel
mengkom
handmixer
keukenmachine
bolzeef
groot glad koksmes
klein paletmes (het liefst met bochtje)
spuitzak (optioneel)

1 losse bars

Zo maak je het!

Bekleed de rand van de bakring met bakpapier. Gebruik een beetje zonnebloemolie om dit goed te laten plakken. Zet de ring op een snijplank met daarop ook een velletje bakpapier. Een bakvorm met bodem kun je ook gebruiken maar dan ga je het er nooit zo strak uitkrijgen.

Maal de lange vingers fijn in de keukenmachine en smelt de boter in een steelpan. Mix dit allemaal goed door elkaar. Stort de kruimels op de bodem, verdeel en druk goed aan. 

Maak dan de karamel laag. Hiervoor doe je de gecondenseerde melk samen mee de basterdsuiker, roomboter en mogelijk vanille in een steelpan. Hierbij kopiër ik even uit een voorgaand recept hoe je deze karamel maakt:

‘Zet dit op laag vuur. Het is van belang dat je erbij blijft en goed roert. Dit gaat het beste met een siliconen spatel. De eerste paar minuten smelt vooral de boter erdoorheen. Je kun het vuur dan iets hoger zetten. Het geheel moet aan de kook gebracht worden. Als het eenmaal kookt blijf je roeren voor een paar minuten. Je ziet het veranderen. Eerste is het nog vloeibaar. De bellen worden steeds groter en het mengsel wordt steeds dikker. Op een gegeven moment laat het los van het pannetje. Dat klinkt nu misschien gek, maar als het ziet snap je wat ik bedoel. Als dit zover is roer je nog 1 minuut fanatiek door. Giet het geheel dan op de bodem van de taart en verdeel gelijk zo mooi en egaal mogelijk. Wacht niet, anders is het te stevig’. Belangrijk; blijf continue goed roeren!

Giet de karamel direct op de koekbodem en verdeel deze zo snel mogelijk. Dit gaat het prettigst met een klein paletmes. Doe dit ook gelijk want de karamel wordt snel steviger..

Afkoelen

Laat het dan volledig afkoelen. Eerst een uurtje op het aanrecht, dan minimaal een uur in de koelkast. De karamel laag mag echt niets meer van warmte hebben.

In de tussentijd maak je de roomvulling. Klop de slagroom (met handmixer) lobbig met 2 el kristalsuiker. Voeg dan de oploskoffie en klopfix toe klop de slagroom echt goed stijf. Roer de mascarpone even snel los (niet te lang) en voeg dit toe aan de slagroom. Meng er kort doorheen met de mixer en zet dit in de koeling. Het moet nu al zo stevig zijn dat het totaal niet uitloopt.

Als de karamel laag echt goed is afgekoeld verdeel je hier het slagroom mengsel zo strak mogelijk overheen. Zet dan terug in de koelkast.

Verhit de slagroom samen met de Tia Maria in een steelpan. Als het bijna kookt zet je het vuur uit. Voeg dan de chocolade toe. Laat een paar minuten staan en roer dan tot een glimmende ganache. Het is belangrijk dat dit voldoende afkoelt tot ongeveer handwarm. Ik heb vervolgens een spuitzak gebruikt om dit makkelijk te maken. 

Het slagroom mascarpone mengsel is stevig genoeg. Maar toch ga je er iets warms op gieten. De vloeibare ganache heb ik dus in een spuitzak gedaan. Knip er een niet al te grote punt vanaf en je kunt de topping gelijk heel goed verdelen ipv alles in het midden te gieten. Je hoeft nauwelijks nog iets te doen met de spatel daarna. Ik tik de plank nog een paar keer op het aanrecht om het zo egaal mogelijk te maken. Laat dit volledig goed afkoelen en opstijven in de koelkast. Ik zou zeggen, het liefst minstens 4 uur maar een hele nacht raad ik meer aan.

Maak de tiramisu shortbread bars af met cacaopoeder er snijd daarna de bars in gelijke stukken (9 bij 3 cm) met een warm glad koksmes. Genietings gegarandeerd. Succes en veel bak (ook al bak je niks) plezier!

Wil je deze bars liever alcoholvrij maken? Vervang de Tia Maria dan door slagroom.
Houd je niet van koffie? Laat dit dan weg.

Tiramisu shortbread bars allemaal

Meer vergelijkbare recepten:

Eef’s tiramisu
Luchtige tiramisu cupcakes
Speculaas karamel fudge truffels

Liefs,
Eefje

Tiramisu shortbread bars
*mocht je denken, wat heeft die voor rare tanden? Blame it on the slotjes beugel..

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
36 reacties
  1. Franklin

    3 december 2020 23:01

    Het ziet er zo vreselijk lekker uit nu al zin in. Wat een mooie site btw top !

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 december 2020 12:33

      Wat een leuk compliment, dankjewel Franklin! 🙂

      Beantwoord
  2. Danielle

    7 december 2020 13:35

    Wauw dat lijkt me echt lekker! Kun je deze ook invriezen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 december 2020 18:37

      Ja hoor, naar mijn idee kan dat prima

      Beantwoord
  3. Sanne

    9 december 2020 12:40

    Wat ziet dit er heerlijk uit!! Kan de oploskoffie vervangen worden door een espresso of wordt de vulling dan te slap?

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 december 2020 12:51

      Dan wordt je vulling te slap helaas. Zou wel kunnen als je gelatine of agar agar gebruikt 🙂

      Beantwoord
  4. Cindy

    19 december 2020 07:00

    Dit wil je toch gewoon?! Het ziet er onwijs lekker uit! Mag ik vragen hoe hoog de bakring is die je gebruikt?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 december 2020 09:00

      Dankjewel Cindy! Als ik het zo in moet schatten een centimeter of 5.

      Beantwoord
      1. Cindy

        19 december 2020 16:39

        Dank je wel voor je reactie! Mocht je nog tips hebben waar ik deze kan halen dan hoor ik het graag!

        Beantwoord
  5. Kelly

    3 februari 2021 09:45

    Ziet er super lekker uit! Kan ik de Tia Maria achterwege laten of verandert de smaak dan?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 februari 2021 16:42

      Persoonlijk vind ik wel dat deze smaak bij tiramisu hoort! Als je het weglaat een beetje vervangen door extra slagroom anders is je ganache veel te dik!

      Beantwoord
  6. Estefania

    9 april 2021 22:16

    Hi! What is whisk fix? or 1 zakje klopfix? Is there any substitute?
    Thank you!!

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 april 2021 09:38

      I don’t know how to explain. You can find it next to the baking powder and vanilla sugar!

      Beantwoord
  7. Anne

    11 mei 2021 22:37

    Wauw, hij is echt heerlijk!! Heb hem zonder alcohol gemaakt, maar echt top! Ook ingevroren en paar dagen later nog gegeten, ging perfect.

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 mei 2021 22:39

      Wat super leuk om dit te lezen Anne! Dankjewel 🙂

      Beantwoord
  8. Jana

    4 juli 2021 20:26

    Bedankt voor dit recept!!! Ik heb ze ondertussen al 3x gemaakt en iedereen vindt ze HEERLIJK!
    (Ik verlang de Klopfix door 2 eetlepels maïszetmeel en krijg hetzelfde effect)

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 juli 2021 11:49

      Wat superleuk om dit te lezen Jana! Bij mezelf ook groot favoriet 🙂

      Beantwoord
  9. Cheryl

    26 oktober 2021 14:14

    Na welke stap kun je de bakring het beste verwijderen? En hoe doe je dit het makkelijkst?

    Beantwoord
    1. Eefje

      26 oktober 2021 21:09

      Nadat het volledig opgesteven is. Vlak voor het snijden dus. Als je met bakpapiertjes op aan de binnenkant van de vorm werkt kun je ‘m er zo af tillen. Kun je daar wat mee?

      Beantwoord
  10. Nikkie

    17 december 2021 13:09

    Hoi, kan je deze ook in een ronde springvorm maken? Zo ja welke maat is dan het beste voor deze verhoudingen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 december 2021 20:46

      Ja hoor dat kan. Maar verrekening weet ik niet exact uit mijn hoofd. Dat kun je misschien in een omreken tabel vinden. Ik denk 18-20 cm.

      Beantwoord
  11. Maria

    22 januari 2022 16:21

    Heel lekker, ik had al dulce de leche gemaakt van blikjes gecondenseerde melk, die gebruikt met alleen de gesmolten boter erdoor. De extra suiker niet toegevoegd, ging prima!

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2022 16:23

      Leuk om te lezen, dankjewel Maria!

      Beantwoord
  12. Mariëtta

    23 januari 2022 20:51

    Vandaag gemaakt, stond al lang op mijn lijstje. Echt niet normaal lekker!!! En ziet er ook nog zo mooi uit met die laagjes. Super recept!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 januari 2022 08:15

      Wat super tof om te lezen!! Dankjewel voor je bericht 🙂

      Beantwoord
  13. Denise

    19 februari 2022 17:22

    Gisteren gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Bedankt voor het delen van dit lekkere recept.

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 februari 2022 19:53

      Heel erg graag gedaan!

      Beantwoord
  14. Andrea

    22 februari 2022 01:54

    I’m from the US-not sure if the caramel layer uses sweetened condensed milk or evaporated milk…could you confirm which kind of milk to use?

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 februari 2022 07:24

      You need sweetened condensed milk 🙂

      Beantwoord
  15. Megan

    22 februari 2022 21:55

    Greeting Eefje, my now spouse and I looked high and low for the perfect Tiramisu bars to serve at our wedding…and this was definitly the winner! Our guests raved and people couldn’t believe they were homemade. I had to translate the recipe and then convert to our silly way of measuring ingredients but we got it all sorted out! We added a hint of rum flavoring to the caramel for an extra punch. Thank you, thank you for helping us have a perfect dessert to serve to our wedding guests!

    Beantwoord
    1. Eefje

      24 februari 2022 14:10

      So cool! Thanks for this loveley message 🙂

      Beantwoord
  16. Ebakker

    28 maart 2022 15:15

    Hallo Eef,
    Ik heb deze tiramisu shortbread 2 × gemaakt.
    Goed gelukt en goede smaken👌
    Maar met aansnijden ervan zakte shortbread in.
    Heb ik dan de karamel te kort laten koken en zo ja hoe lang mag het dan komen.
    Groetjes Ellen Bakker

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 maart 2022 16:03

      Hallo Ellen, Wat fijn te lezen dat het goed smaakt. Jammer van het instorten natuurlijk. Ik kan niet exact zeggen hoeveel minuten dit moet koken. Want de grote van je pannetje kan al invloed hebben. Is het allebei de keren fout gegaan? Langer koken en fanatiek blijven roeren. Ik denk 1 a 2 minuten langer. ik zou twee proberen. Maar echt heel veel langer kan voor (te) harde karamel zorgen. Hopelijk kun je hier iets mee! Groetjes, Eefje

      Beantwoord
      1. Ebakker

        28 maart 2022 20:29

        Hallo Eef, dank je wel voor je snelle reactie.
        Gaat het gauw nog een keer proberen.
        Fijne avond.

        Beantwoord
  17. Amanda

    24 december 2022 16:05

    Vorig jaar al een keer gemaakt voor kerst. En nu staat hij al weer klaar voor morgen (eerste kerstdag).
    Gewoon te lekker♡

    Beantwoord
    1. Eefje

      4 januari 2023 17:22

      Super leuk om te lezen, is ie weer in de smaak gevallen? 🙂

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Appeltaart met frambozen en pecankruimels

volgend bericht

Veelgestelde vragen over mijn bakrecepten

meest gelezen
58.590x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
41.606x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.061x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.651x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
FOOL PROOF GELE ROOM💛 ⠀⠀⠀ Dat is een eitj FOOL PROOF GELE ROOM💛
⠀⠀⠀
Dat is een eitje om te maken en ik laat graag zien hoe👩🏻‍🍳 Naar mijn mening kan deze niet mislukken🙌🏻 Lekker voor homemade tompoucen, om croissants mee te vullen of door je botercrème te doen. Tijdens het maken ontstond er ook nog een goddelijk ‘gebakje’🥰
⠀⠀⠀
Voor zo’n 650 gram gele room heb je nodig:
➡️400 ml volle melk
➡️100 ml slagroom + 50 ml slagroom*
➡️130 gram kristalsuiker
➡️30 gram maizena
➡️1 middelgroot ei
➡️2 eidooiers
➡️1 groot vanillestokje
⠀⠀⠀
Zo maak je het:
⚪️Doe de melk, 100 ml slagroom, 100 gram suiker en vanille in een steelpan. Zet op het vuur, roer af en toe door en breng tegen de kook aan.
⠀⠀⠀
⚪️Meng in een andere kom het ei, de overige suiker, maizena en dooiers tot een glad papje.
⠀⠀⠀
⚪️Giet al roerend de helft van de hete melk bij het eimengsel. Giet dit dan weer terug in de pan en blijf roeren met een garde op middelhoog🔥
⠀⠀⠀
⚪️Van het ene op het andere moment begin het in te dikken. Als het aan de kook is zet je het vuur laag en roer je het nog zo’n 20 seconden door.
⠀⠀⠀
⚪️Giet in een diep bord en dek direct af met een stuk folie. Laat een uurtje op het aanrecht staan en schuif dan de koelkast in voor minimaal 3 uur. 
⠀⠀⠀
👉🏻Deze gele room is best dik, dat vind ik fijn want zo kun je er veel mee. *De extra slagroom die staat beschreven kun je erbij roeren om te verdunnen als dat nodig is.
⠀⠀⠀
Lijkt jou dit wel wat? Sla het recept op, zo heb je ‘m altijd bij de hand✅
⠀⠀⠀
❤️Bonustip: bak bladerdeeg af in een contactgrill (ja dit kan echt!!). Doe twee handjes diepvries frambozen in een steelpan samen met een theelepel suiker en mespuntje maizena. Kook dit kort. Rooster wat amandelschaafsel en maak af met poedersuiker. GENIETEN!!
⠀⠀⠀
#eefsfood #melk #geleroom #foolproof #vanillestokje #versevanille #maizena #eigeel #ei #foodblog #instarecept #homemade #foolproof #bladerdeeg #amandelschaafsel #frambozen #poedersuiker #makingofreel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord