Maaltijden

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

Mmmmm, patat wil ik vaker eten dan goed voor me is. Meestal eet ik het met een standaard snack maar ik heb nu iets anders lekkers ontdekt, namelijk; een patatje paddenstoelenstoof (vega).

Het recept is vers lekker maar als je de paddenstoelenstoof eerst nog een paar dagen in de koelkast zet smaakt het helemaal goed! Er zit een plakje ontbijtkoek doorheen. Mocht je hier een plantaardige vervanging voor hebben is het hele recept vegan (op de optionele parmezaanse kaas na). Ik ben blij dat ik nog een portie in de vriezer heb. Dat ga ik snel opeten. Hopelijk valt dit eenvoudige recept bij jou ook goed in de smaak!

Close up stoof

Het recept

Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins
Dit heb je nodig voor 2 personen:
 150 gram oesterzwammen, in reepjes
 100 gram shiitake, in reepjes
 2 middelgrote uien, in halve ringen
 1 plak ontbijtkoek (40 gram), verkruimeld
 1 el Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer)
 1 paddenstoelen bouillonblokje
 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
 peper naar smaak
 1 el tomatenpuree
 250 ml water
 flinke klont (plantaardige)boter
 parmezaanse kaas
 ovenfrieten zoveel je wil!
Nog meer nodig:
 hapjes pan met deksel
 pollepel
 oven of airfryer
Zo maak je het!
1

Verwarm de pan op laag vuur met een flinke klont boter erin.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit deze aan in de boter.

3

Snijd de shiitake in reepjes en scheur de oesterzwammen (snijden mag).

4

Als de uien een beetje glazig zijn voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit 2 minuutjes mee.

5

Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ook dit vervolgens een minuut of twee mee. Voeg dan de Zwolsche stoof kruiden, het bouillonblokje en het water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan op laag vuur op je kleinste pit met de deksel erop.

6

Roer het geheel af en toe door. Na ongeveer 20 minuten voeg je de verkruimelde ontbijtkoek toe. Hierna laat je het nog minimaal 10 minuten pruttelen. Mocht het geheel te dik zijn kun je altijd nog wat water toevoegen. Zoals bij de meeste stoofgerechten zijn ze nóg lekkerder een paar dagen later. Dat geldt ook voor deze!

7

Verdeel die frieten in een diep bord en schep hier de paddenstoelen stoof op. Maak af met geraspte parmezaan. Een extra klodder mayo erbij is ook heer-lijk! Smullen maarrrr.

Ingredients

Dit heb je nodig voor 2 personen:
 150 gram oesterzwammen, in reepjes
 100 gram shiitake, in reepjes
 2 middelgrote uien, in halve ringen
 1 plak ontbijtkoek (40 gram), verkruimeld
 1 el Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer)
 1 paddenstoelen bouillonblokje
 1 flinke teen knoflook, fijngesneden
 peper naar smaak
 1 el tomatenpuree
 250 ml water
 flinke klont (plantaardige)boter
 parmezaanse kaas
 ovenfrieten zoveel je wil!
Nog meer nodig:
 hapjes pan met deksel
 pollepel
 oven of airfryer

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de pan op laag vuur met een flinke klont boter erin.

2

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit deze aan in de boter.

3

Snijd de shiitake in reepjes en scheur de oesterzwammen (snijden mag).

4

Als de uien een beetje glazig zijn voeg je de tomatenpuree toe. Bak dit 2 minuutjes mee.

5

Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ook dit vervolgens een minuut of twee mee. Voeg dan de Zwolsche stoof kruiden, het bouillonblokje en het water toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan op laag vuur op je kleinste pit met de deksel erop.

6

Roer het geheel af en toe door. Na ongeveer 20 minuten voeg je de verkruimelde ontbijtkoek toe. Hierna laat je het nog minimaal 10 minuten pruttelen. Mocht het geheel te dik zijn kun je altijd nog wat water toevoegen. Zoals bij de meeste stoofgerechten zijn ze nóg lekkerder een paar dagen later. Dat geldt ook voor deze!

7

Verdeel die frieten in een diep bord en schep hier de paddenstoelen stoof op. Maak af met geraspte parmezaan. Een extra klodder mayo erbij is ook heer-lijk! Smullen maarrrr.

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

Patatje paddenstoelenstoof (vega) bovenaf

Wil je binnenkort dit patatje paddenstoelenstoof (vega) gaan maken? Pin ‘m dan op Pinterest!

Pinterest Pin

Nog meer vega gerechten:

Pulled jackfruit ala cola kip (vegan)
Ravioli met spinazie en romige saus van erwtjes
Snelle linzenstoof met kikkererwten en maïs

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.